Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] DX12 BATMAN集中討論 已發現最新問題 已加圖7/22

其實dx12好多方面都改良左,e.g條褲改得更好...但條腰太s啦,batman真男人腰可以粗反少少...dx12個偏嘴太誇啦....最唔得係對眼..好似眼珠太細...但為左個真人頭,照入,希望ht可以改改:!
睇了幾張圖,LOGO DX 12真係有小問題,左右長短不同,希望大貨會改返
頭像被屏蔽
如果唔會咁回彈~~
已經一大進步了~~~~
E神 發表於 7-7-2012 12:52 AM

同意! 而且呢隻可動性大了很多!! :71:
所以HT每次研發新表情都要考慮好多因素同玩家接受程度 , 有時做d開口 , 奸笑 , 露齒既表情總好過經常性 ...
dvddvdhk 發表於 7-7-2012 09:38 AM

香港人好多都係咁,得一個無表情嘅咀又話唔夠突破,依家比足三個表情你換佢地又話唔啱,我呢 D普通人就好滿意,起碼對玩家嚟講係好的進步!!
頭像被屏蔽
香港人好多都係咁,得一個無表情嘅咀又話唔夠突破,依家比足三個表情你換佢地又話唔啱 ...
kevinwong4ever 發表於 7-7-2012 12:44 PM

我都好易滿足架 , 三個咀加個真人頭 , 有排玩啦 !!
香港人好多都係咁,得一個無表情嘅咀又話唔夠突破,依家比足三個表情你換佢地又話唔啱 ...
kevinwong4ever 發表於 7-7-2012 12:44 PM

我覺得三張瞼之中,已經有一張係比較冇表情.
按照返今集氣氛,Batman個樣嚴肅D,我覺得可以接受.
我都好易滿足架 , 三個咀加個真人頭 , 有排玩啦 !!
dvddvdhk 發表於 7-7-2012 08:29 PM

咪係!! :67: 對我玩家嚟講真係有排玩!!~~~~:43:

個人超like奸笑咀和開口個咀,已很滿足^^
因為batman係要奸奸地,有點殘暴,心理有點不平衡咁!
不像超人果隻純為正義而戰!所以ht今次係捉到神髓。
頭像被屏蔽
所以HT每次研發新表情都要考慮好多因素同玩家接受程度 , 有時做d開口 , 奸笑 , 露齒既表情總好過經常性 ...
dvddvdhk 發表於 7-7-2012 09:38 AM

係啦!木口木面排襯唔到好多動感pose,現在表情特出可玩多d野,加上件衫今次改善左回彈,更加不要浪費!
係啦!木口木面排襯唔到好多動感pose,現在表情特出可玩多d野,加上件衫今次改善左回彈,更加不要 ...
akiaki 發表於 7-7-2012 08:58 PM

無錯 , 同埋我估HT係有心做多幾個表情 , 等你可以羅黎同joker擺d更有動感既post , 例如batman炳joker既時候點都要配個咬牙切齒既表情啦 , 係咪 ??

禮貌上一定要先加番呢句:絕對唔係針對開POST樓主!借用地方發文,唔好意思

咁多用家仍然停留o係睇圖唔識解讀新作特色o既水平...
我就覺得幾浪費左人地一番心機

去睇下TDK製作特輯啦,TDK套甲點解咁畫時代?
因為Chris Nolan係拍拍下戲,真心覺得套甲唔靈活,阻住演員做動作
所以先決定做一次完全革新
從來Batman suit只係一片過o既軟膠衫,但Chris搵左服裝設計人,分析真實世界特種部隊o既戰衣,設計出fiber內衣,全身貼付小片陶瓷裝甲o既新concept
呢種陶瓷甲係真有其物,可以零距離防彈,而且輕過金屬板幾十倍,加上係多片分拆,無阻可動.
特輯仲有佢地去搵廠做訪問o既片段,當然佢冇講真o個件戲服係咪用左陶瓷料,但改用呢種雙層layer去做衫,o係真正拍戲時,的確比上集著軟膠衫更有型,亦令Batman郁得更靈活.

今次DX12,就係從根本上去挑戰TDK Suit的概念,點樣可以追求到片中質感,而又唔會太厚!
(上作DX其實都係雙層架啦,小甲係分開做,但內衣用軟膠,下身就一片過)
請睇埋Joker DX 2.0,佢地搵KATO重造件衫,雖然係小家地偷走左手榴彈串同埋少少細位,但concept上跟新Batman係一致,都係想革新下衣服o既texture同layer
希望件野唔單係睇落去靚,最緊要係拎上手你會愈來愈覺得似實物縮寸而成。

唔好話我偏幫HT,先講唔好o既地方
今次改良之後,明顯睇到件衫比以前厚左DD
似乎複合料仍然唔夠以前一片過軟膠貼身
亦有好多朋友因為佢肚位漲左少少而唔訂
但係,我見呢度竟然有人插新野條腰點解可以扭到咁"S"型,
頂,影官圖唔扭到咁盡,點畀你班大帝睇到可動性o既提升呀?
佢有高可動性,唔代表你買番來一定要扭到咁盡掛?隻野可以扭到S腰係一個缺點嗎?
雖然覺得D小裝甲仍然太厚,整體線條唔夠貼服,但會幾欣賞佢做到高一層次O既可動性
成日彈人地HT唔掂,但我客觀睇你地同佢交手,睇中point既大大雖然都唔少
但亂咁發炮o既人數量真係太多啦,搞到呢度好低level。

一件玩具,你因為某D因素睇唔上眼而唔買,喂你大晒架,錢在你手上呀!
但唔買就算啦,成日上來發偉論,自命pro user,其實水平鬼咁低
真係試下增值自己,了解下人地每一步係想表達d乜啦
佢眼高手低係一回事,你亦絕對有權唔buy佢呢種新處理手法,
但連佢想做乜都唔知,認為"DX12"賣點只係1支新槍,
仍然停留o係插下臉部唔夠表情or太多表惰(但無視佢畀左個真人一樣o既布斯頭)、點樣邊條線長左幾mm
只能講句,你眼角真係好高,大家level唔同,各有各玩啦,謝。
回復 44# Toro

love your comment