Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] DX12 BATMAN集中討論 已發現最新問題 已加圖7/22

洗唔洗叫人去死...你有opinion可以發表,同大家分享
如果你覺得自己啱的話,可以當他廢up...EQ太低了.
chubbyman 發表於 8-7-2012 10:51 PM

可能我EQ真的低左DD>V< 有怪莫怪
我諗想隻batman盡善盡美都係甘多位玩家既共同期望,但係有時候唔洗太過挑剔既。如果batman件戰衣想同套戲100 ...
Softsong 發表於 8-7-2012 10:41 PM

正確 , 玩具黎&#21867; , 咁既心態玩 玩具會好辛苦 , 到時就算做到你既要求 , 但隻手回彈 , 爆膠 , 呢d情況都會出現 , 都要接受 , 學會放下 , 放底 , 人都開心d !!
係都準備去SDCC曬&#21655;先啦:oh::oh:
我想話…樓主1/6唔&#21873;你玩架喇…
雖然你有道理
不過你行過玩具店 大把100蚊內既玩具都一眼就認得出
點解你唔玩?

例如超人  5 ...
hottoys專家 發表於 8-7-2012 10:53 PM

吾該你睇清楚我寫咩先好回答啦, 我既結論係: "鐘意咪買囉, 又吾係淨得 HT 出 Batman..."....唉

至於閣下所講一件玩具既 '質量' 同 '品質', 根本同你開呢個 post 完全冇關, 吾駛再兜啦, 算數啦..

都係果句:  "鐘意咪買囉, 又吾係淨得 HT 出 Batman..."
雖然你有道理
不過你行過玩具店 大把100蚊內既玩具都一眼就認得出
點解你唔玩?

例如超人  5 ...
hottoys專家 發表於 8-7-2012 10:53 PM

不如咁講 , 係你眼中佰零蚊係d普通玩具 , 係好多師兄眼中 , 千零蛟都係一件普通玩具 , 有要求係好 , 但"要求"變成"強求"既時候就失去玩具為你帶黎既樂趣 .
唔好意思 咁多位CHING 我又開帖了
上次我話LOGO同1/1有出入
結果比幾位師兄插 話我又要罵又要訂

我個人 ...
hottoys專家 發表於 8-7-2012 09:00 PM

請你自己o係屋企搵塊鏡,照下自己個樣
你將塊鏡從下巴角度照自己,之後再從額頭角度照自己,鏡影中個人頭都會有少少唔同左樣.
每張相影o既角度都有唔同
HT官圖個頭係微微向下扭,個尖鼻會比較突出,而耳仔中間,頭部正上方位置係會見多左
而你張劇照,雖然佢CROP到咁,其實原身係一張由正上方影落去O既圖,Batman係向上望
緊o既.而個角度剛好就係見唔到個尖鼻.所以會做成錯覺,覺得同figure出入好大.

拿,又試下我o係網搵呢張硬照去比較,係咪冇咁大出入?
大家都唔好嘈啦
不過樓主用詞的確過份左
尊重人尊重自己
不如大家講返隻玩具啦
玩玩具係應該開心,玩到嘈交不如唔好玩
其實兩邊都有道理
有d人覺得太過認真咁比較真係無乜意義
只不過係玩具,做到咁已經好滿意
有d人就希望隻玩具可以更像真
咁都無錯既,千幾蚊一隻玩具對某d人黎講(包括我)
其實都唔係平,對佢有要求都正常
但意見不合亦唔需要嘈呀
呢到係討論區,如果唔岩睇咪離開個post/扮睇唔倒囉
請你自己o係屋企搵塊鏡,照下自己個樣
你將塊鏡從下巴角度照自己,之後再從額頭角度照自己,鏡影中個人頭 ...
Toro 發表於 8-7-2012 11:01 PM

呢張好過HT戈張
師兄你好惡:56:
呢張好過HT戈張
師兄你好惡
hottoys專家 發表於 8-7-2012 11:03 PM

傻佬,我邊有惡呀,
我真係叫你用一面鏡去照自己,了解下"高影","低影"之間O既分別咋.
我唔覺得你O既發問有乜問題WOR
所以我想幫你了解多D.

至於個LOGO,說實話,我真係唔太發覺問題O係邊.
可否解釋多少少?
頭像被屏蔽
有無人都一樣覺得dx 12 d咀型唔似bale?
傻佬,我邊有惡呀,
我真係叫你用一面鏡去照自己,了解下"高影","低影"之間O既分別咋.
我唔覺得你O既發問 ...
Toro 發表於 8-7-2012 11:07 PM

Dx12

真人

我個人一眼就睇得出分別 如果你睇唔出 我諗都無需要討論落去
有無人都一樣覺得dx 12 d咀型唔似bale?
KAN0529 發表於 8-7-2012 11:09 PM

我呀= = 我覺得佢個有牙下巴 同 笑下巴 有DD...
千幾蚊唔係咩大錢黎咋,對隻1:6人偶要求太多啦
學古仔玩1:1先再要求真實還原度啦