Toysdaily 玩具日報

[其他] 美系...10年前...是多麽的美好~ 10年後的今日...發生乜事?

玩完MS,對6"無左興趣。。。
justin_chu 發表於 29-5-2012 07:40 PM

我就相反,玩過隻MS juggernaut 就唔敢再玩MS。
回復  justin_chu

avengers 6" 出得唔錯架
Assassin 發表於 29-5-2012 07:38 PM

我都見過, 講真, 話差咩, 又唔係真係差, 但講緊正價賣一魚七, 冇乜配件
最感慨既係孩記成功沖走 Toybiz 所定下來 6 吋既質素標準
以美國隊長為例, 全身紅藍色既部份想搵dd加功都難......
手腕可以冇關節............
係就係如大大所講 "唔錯"..........
又或者咁講,
十年前有玩魔戒, X-men 2, Spider-man Movie 1 and 2 Marvel Legends 既大大
會唔會想像倒十年後既今日美系都只係出成咁既水平?
你指既係 Avengers 新一 set 6 吋?
小弟只係入左美國隊長......望住佢, 又望住2000年既 Spider-man
質 ...
movie_arms 發表於 29-5-2012 07:44 PM

係AR, 好多人搶ge Avengers 6吋,
真係太普通啦...
不過我就追緊Marvel Select...
勁冷門!
我就相反,玩過隻MS juggernaut 就唔敢再玩MS。
avengers2012 發表於 29-5-2012 07:51 PM

MS 可動係差...
但質素同價錢我係覺得好合理:)
玩完MS,對6"無左興趣。。。
justin_chu 發表於 29-5-2012 07:40 PM

唔講唔覺, 一講又覺, MS 相對 孩記 感覺上好似冇咁屈機
但唔知係咪因為佢似終唔係 6 吋, 迫唔倒孩記提升質素
孩記好似似住自己出 6 吋好似明屈玩家硬死睇死實有人買
MS 可動係差...
但質素同價錢我係覺得好合理
justin_chu 發表於 29-5-2012 07:55 PM

感覺更加一分錢一分貨~
唔講唔覺, 一講又覺, MS 相對 孩記 感覺上好似冇咁屈機
但唔知係咪因為佢似終唔係 6 吋, 迫唔倒孩記提升 ...
movie_arms 發表於 29-5-2012 07:56 PM

你中point了!:52:
MS唯一唔可以同孩記比就係個尺吋!
跟本就係2個Market黎...
你中point了!
MS唯一唔可以同孩記比就係個尺吋!
跟本就係2個Market黎...
justin_chu 發表於 29-5-2012 07:58 PM

如果 MS 係 6 吋, 孩記唔知會唔會收左旗.............
諗下.....如果 MS Ironman 2 果隻Mark VI 係 6吋,
唔知仲會唔會咁多人硬食孩記既膠色 Mark VI + 垃圾 QC?
以前少人玩  而家多人搶
如果 MS 係 6 吋, 孩記唔知會唔會收左旗.............
諗下.....如果 MS Ironman 2 果隻Mark VI 係 6吋, ...
movie_arms 發表於 29-5-2012 08:04 PM

MS: 種類少, 質素高
孩記: 種類多, 質素....
不過各有各好處啦><""
以前少人玩  而家多人搶
Just-For-HIM 發表於 29-5-2012 08:08 PM

以前少人玩, 其實呢家好似仲少人玩
點解咁講?
因為小弟覺得呢家賣美系既店舖比起以前明顯少左
前題係, 以前美系店舖都已經唔係多
MS: 種類少, 質素高
孩記: 種類多, 質素....
不過各有各好處啦>
justin_chu 發表於 29-5-2012 08:12 PM

MS, 隻 Magneto, 個地台都值回三份一票價~
MS, 隻 Magneto, 個地台都值回三份一票價~
movie_arms 發表於 29-5-2012 08:35 PM

係AR...我傻到追返E前果D...
emma frost, captain marvel...
真係好正><"
可惜追唔返隻BW, 因為上左天價...
回復 1# movie_arms

實在不能更認同大大&#22021;觀點!!
係AR...我傻到追返E前果D...
emma frost, captain marvel...
真係好正>
justin_chu 發表於 29-5-2012 08:47 PM

我果時都有認真諗過買 MS Mark VI, 但放棄原因有二
1. 對眼冇上色
2. 8吋放唔倒去自己既6吋收藏