Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 當人人都在玩鞋佬marvel,我仲玩緊toybiz........-.-!!

少少提示: 個地台係好靚的, 不過膠質唔太硬同重, 買番黎已有少少彎彎地, 另外最好避免擺spwan坐在 ...
cliffordchan107 發表於 8-5-2012 12:50 AM

地台真的不能長時間擺pose,但問題係spwan的斗蓬太重,如果spwan除下斗蓬擺pose,都可以長時間擺pose ge.........
而家百幾蚊仲買到嘅Toybiz已經得返好少款囉,1/5都唔知有冇
Devil_Fudou 發表於 8-5-2012 05:26 AM

全新百幾蚊的確不多,不介意二手的,都仲有好多選擇ge,不過其實二手Toybiz除左齊不齊件外,都沒什麼問題ge.~~~~~~~~
得返D唔出名,整得麻麻地既款
Just-For-HIM 發表於 8-5-2012 11:35 AM

而家吾知點解好似多左D mojo呢代????
地台真的不能長時間擺pose,但問題係spwan的斗蓬太重,如果spwan除下斗蓬擺pose,都可以長時間擺pos ...
小小玩具迷 發表於 9-5-2012 08:17 PM

對, 件斗蓬雖然用軟膠造, 但很有"分量", 有趣的是, 有些朋友買完發覺斗蓬和身體黏死了, 但我當初買那隻是可以分開的, 不知原設是否一樣~~
而家買都應該差不多,不過應該可以再平D ge.......
小小玩具迷 發表於 9-5-2012 08:14 PM

其實最主要係覺得運黎運去好麻煩,我諗如果香港見到4字頭都應該會殺
全新百幾蚊的確不多,不介意二手的,都仲有好多選擇ge,不過其實二手Toybiz除左齊不齊件外,都沒什麼 ...
小小玩具迷 發表於 9-5-2012 07:20 AM

二手咁Hasbro百鬆少少都得啦,唔需要去到百幾蚊
Devil_Fudou 發表於 10-5-2012 03:59 AM

係囉  其實孩寶而家愈出愈OK
對, 件斗蓬雖然用軟膠造, 但很有"分量", 有趣的是, 有些朋友買完發覺斗蓬和身體黏死了, 但我當初買那隻 ...
cliffordchan107 發表於 9-5-2012 08:52 PM

正常應該可以分開的呵.......??:44:
可能D膠痴住左姐....???
其實最主要係覺得運黎運去好麻煩,我諗如果香港見到4字頭都應該會殺
法蘭克 發表於 10-5-2012 12:56 AM

我記得之前有一段時間有399的,而家仲有沒有就不知了......................
Devil_Fudou 發表於 10-5-2012 03:59 AM

其實只是覺得絕左版的Toybiz,同而家不難找不到的Hasbro價錢差距不太大,所以覺得如果可以選擇,我會選擇Toybiz.........:(
係囉  其實孩寶而家愈出愈OK
Just-For-HIM 發表於 10-5-2012 01:11 PM

的確係,不過仲有進步空間.....................{:3_144:}
正常應該可以分開的呵.......??
可能D膠痴住左姐....???
小小玩具迷 發表於 11-5-2012 09:41 PM

兩者是分件的, 應該可以分開, 可是有些買了才發覺兩邊黏死了, 用熱水又不能分解, 又不敢用刀cut開.
兩者是分件的, 應該可以分開, 可是有些買了才發覺兩邊黏死了, 用熱水又不能分解, 又不敢用刀cut開 ...
cliffordchan107 發表於 11-5-2012 09:49 PM

那兩邊黏死了?????吾明??????
其實只是覺得絕左版的Toybiz,同而家不難找不到的Hasbro價錢差距不太大,所以覺得如果可以選擇,我會 ...
小小玩具迷 發表於 11-5-2012 08:47 AM

咁我諗可能係你唔係太清楚而家Toybiz ML咩價位
百幾蚊買到嘅真係得好少款,大部份都過二百,過三百嘅都唔少,四至六百嘅都大有人在
重點係,以上就算你俾得起錢,好多喺HK已經買唔到
咁我諗可能係你唔係太清楚而家Toybiz ML咩價位
百幾蚊買到嘅真係得好少款,大部份都過二百,過 ...
Devil_Fudou 發表於 12-5-2012 04:51 AM

的確係 而家好多人好願意比好高價買1隻TOYBIZ
例如JUGGERNAUT 可以去到7百蚊