Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 也苦「有趣」的買家/賣家/經歷募集~

試過有條友自己開個價fast trade,我ok冇還價,之後結束拍賣,跟著佢潛水十日,之後佢send mail quote 左第二 ...
patdhk 發表於 29-1-2012 12:31 AM

睇黎佢當左你係百佳, 所以要你俾個 "全城至低價"...........
一個好大型,但係得豆腐X咁細既迷你倉囉...

我只會入好少出,一來唔捨得放,二來我玩模型多,所 ...
小堅 發表於 29-1-2012 12:32 AM

我愛整齊既屋企同埋空間多過玩具~~~
所以去到臨界點會好狠心~
雙膠紙呢個問題, 拍賣也好, 門巿也好, 年中帶來唔少爭拗~
movie_arms 發表於 29-1-2012 12:12 AM

其實在下唔介意雙唔雙膠紙,但開佐就係開佐,講明好D:53:
我愛整齊既屋企同埋空間多過玩具~~~
所以去到臨界點會好狠心~
movie_arms 發表於 29-1-2012 12:38 AM

我都好整齊,不過係好整齊咁砌牆...
同埋見有空位就整盒野入去...
好似玩俄羅斯方塊咁...

有時見有人寫冇底價冇FAST TRADE,但係有人問佢$XXX得唔得...
佢又會還價...
或者見過差唔多完BID個陣,會多左好多0分或者1分既人黎BID高佢...
老虎網真係好多千奇百趣既事發生...
日版亞版行版點都好過係"廠版"~~~
movie_arms 發表於 29-1-2012 12:16 AM

自已唔小心,以後呃會:68:
唔係幸災樂禍, 但呢個 case 真係有d搞笑..............黑色幽默......
係 Mr. Bean 既劇情......
movie_arms 發表於 29-1-2012 12:20 AM

算啦!真人真事,唔好再提啦:31:
聞盒黨~ hahaha, 小弟想知佢交收時點 check 法, 定係直頭唔買?
movie_arms 發表於 29-1-2012 12:27 AM

個盒角巢佐,唔要:31:
回復 46# movie_arms

最攪鬼個fast trade 價係佢自己開呢!
你好大家, 小弟揸車送貨, 所以D時間易控制, 有次賣盒高達比小學生, 比佢放咗3次飛機,第4次先交收到, 重要比錢時爭十蚊, 算吧就平十蚊.
最唔好就寫, 貨品會同鋪頭一齊賣出, 即係個價唔到心水位, 你BID咗都冇用, 已經賣咗, 真係你講乜得.
對, 又唔見街舖d 店主會開盒 check 件 only.........
movie_arms 發表於 29-1-2012 12:28 AM

係呀!開過就係開過!我叉知你做過乜
係呀!開過就係開過!我叉知你做過乜
ckc882000 發表於 29-1-2012 12:55 AM

有D好搞笑,佢寫明最新未開,但後面寫住只開盒CHECK件...
唔知佢講係開外盒定內盒...
神話的...
其實在下唔介意雙唔雙膠紙,但開佐就係開佐,講明好D
ckc882000 發表於 29-1-2012 12:42 AM

對, 唔老實, 不該...............
回復 18# antitid

我比較討厭$1 up bid果d,因為永遠同一個人有4-5個acc名自己bid自己d野,要你比多d
我都好整齊,不過係好整齊咁砌牆...
同埋見有空位就整盒野入去...
好似玩俄羅斯方塊咁...

有時見有 ...
小堅 發表於 29-1-2012 12:43 AM

可能佢話 no fast trade 係慣性 copy and paste
同埋所謂 no fast trade, 我諗視乎你出咩價.....
如果係同巿場價高一段距離, 冇人會同錢作對既~
抬價方面, 總覺得d賣家總有佢辦法既, 特別係有舖有門巿既話, 好覺得好地地唔會膽粗粗同你玩 "一元拍賣"....
個盒角巢佐,唔要
ckc882000 發表於 29-1-2012 12:46 AM

我自己都驚呢d買家
早排賣一盒組立, 見隻角有少少巢, 我都專登影張相 close up, 費事都時發生d咁既事