Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 也苦「有趣」的買家/賣家/經歷募集~

回復  小堅

我無c兄你禁有米,所以都係等平...無就算..反正有玩具買左回來又未開來玩,唔急啦
rockcham 發表於 29-1-2012 01:53 AM

依家真係一係等平,一係就一出即買...
不過好多時都畀人炒起晒...
搞到個個都訂左先,但咁樣就變左玩具愈黎愈多...
但又玩唔晒既情況出現...
講起今日都交收左2只12"幪面超人,信果位c兄check清楚無斷件,點知轉頭自己坐低check其中一只斷左手....好彩個c兄負責任退返少少錢比我買過個新body換,唔係就一肚氣都似呀(不過自己當場無check又係自己衰先,都明知le d野好易出事),不過都真係好難得個賣家退錢啦,有d都唔彩你說係你自己攪成禁,真係好彩:67:
係呀!聞盒黨好麻煩
ckc882000 發表於 29-1-2012 01:52 AM

所以我放嘢上也苦, 一定有呢D字眼,  完美主義者,直角人士,紙盒收藏家,驗屍官,請勿下BID, 謝謝
有時冇野做, 上網睇下負評對話, 都好好笑, 你又x我, 我又x你, 勁多四字詞.
firekei5577 發表於 29-1-2012 01:53 AM

YES...
有時見到D幾十個負評既人...
真係可以睇半日...
參考都好!有時要找舊野都要bid
ckc882000 發表於 29-1-2012 01:57 AM

我會睇埋佢畀人負評既時間...
如果係幾年前就冇所謂...
近期少少就唔好搞...
當然都要睇下咩事被負評...
因為好多時真係有D無理既買家...
或者BID左唔要,但要負評人既買家...
呢d如果大家傾得掂數就可以互俾個中性咁都可能會
不過呢d, bid 左唔買, 被 bid 唔賣, 好多時都好上火, 多 ...
movie_arms 發表於 29-1-2012 01:49 AM

更正, 雙方最後冇俾評語大家....

其實我BID 之前已經知佢有多過一盒貨...所以EMAIL已問定佢可唔可以攞多一至兩盒出黎, IN CASE 其中一盒有問題, 都有得揀, 唔使浪費大家時間..佢覆我EMAIL 果時只係問我YAHOO ACCOUNT, 同埋叫我準時....到最後話冇得俾我揀, 甚至另約時間都拒絕 = =

對我黎講, 唔買/交易唔到未最多去旺角行一圈LO, 可能仲買到其他好野TIM, 但對賣家黎講, 其實都幾冇保障....特別係評分, 我到宜加都只係買野, 冇賣過野, D 分對我黎講既作用真係唔大--負評未負評到夠LO, 我冇乜所謂 .....但對賣家就比較有影響了...
所以我放嘢上也苦, 一定有呢D字眼,  完美主義者,直角人士,紙盒收藏家,驗屍官,請勿下BID, 謝謝
firekei5577 發表於 29-1-2012 02:01 AM

不過無用,D人都係唔理你
更正, 雙方最後冇俾評語大家....

其實我BID 之前已經知佢有多過一盒貨...所以EMAIL已問定佢可唔可以 ...
pcwolf 發表於 29-1-2012 02:03 AM

買家被負評都會有時買野有影響...
因為好多賣家都設定左幾多負評就唔畀BID...
想BID就要留電話之類既野...
所以我覺得老虎網對買賣雙方都冇保障...
當出現問題既時候都係要自己解決...
我會睇埋佢畀人負評既時間...
如果係幾年前就冇所謂...
近期少少就唔好搞...
當然都要睇下咩事被負評 ...
小堅 發表於 29-1-2012 02:02 AM

咁呢個一定啦!不過始終睇件野得唔得!
買家被負評都會有時買野有影響...
因為好多賣家都設定左幾多負評就唔畀BID...
想BID就要留電話之類既 ...
小堅 發表於 29-1-2012 02:06 AM

唔俾BID呢樣野都真係幾搵笨...幾乎係冇用的...
回復 121# 小堅

一出就買已經好少了,以前就會...宜家就知佢d價一開始根本高到唔信,所以死都等囉

訂我都少架,不過其他朋友都有衝動買野之時,通常都會幫佢地一把係禁叫佢地買啦,正呀:34:
咁呢個一定啦!不過始終睇件野得唔得!
ckc882000 發表於 29-1-2012 02:06 AM

如果件野OK...
個價OK...
但係負評都係話佢成日失蹤搵唔到...
都會BID???
唔俾BID呢樣野都真係幾搵笨...幾乎係冇用的...
pcwolf 發表於 29-1-2012 02:08 AM

見過有D畀人停權...
但唔知點解會咁...
回復  小堅

一出就買已經好少了,以前就會...宜家就知佢d價一開始根本高到唔信,所以死都等囉

訂 ...
rockcham 發表於 29-1-2012 02:10 AM

你呢D真係好朋友...
:71:
小弟都玩咗也苦拍賣好幾年, 亦有好多離奇古怪嘅買/賣家, 不能盡錄......

反而最記得&#22000 ...
半田健人_555 發表於 29-1-2012 01:29 AM

D人咁無口德???????????????????