Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 也苦「有趣」的買家/賣家/經歷募集~

我試過有個之前應該做開出入口貨,依架自己做網上零售,做埋玩具呢辦,因見佢仲有其他吾拉間野賣….
...
takeshi 發表於 28-1-2012 11:15 PM

我都覺得睇評係好緊要

自已友要互bid升分要一段時間先做到<-----好似直頭同一個買家/賣家互評係永久地都只能夠得一分
例如呢幾年(起碼兩三年來)我幫襯開某幾間店/買家買冇幾十次都十幾次, 點評都唔會再加分, 不過就可以俾其他人見倒最近既交易~

小朋友交收有冇試過, 我有一次係個小學生咁上下既同我買~
我最近試過找多左錢比我,例如:盒野二百八,我比五百,佢找番二百八,早幾年試過,買盒金魂彩版,佢送埋黑魂版鐵公 ...
宇宙之王者 發表於 28-1-2012 11:24 PM

睇黎你財運都幾好~~~
我有次就件貨70, 個買家在海外, 搵人香港交收.....跟住果個人俾100話唔使找~
不過我都有找番~ 費事冇拿拿多舊魚~
最憎 標題寫 "$1任BID" 但又有拍賣底價:45:
小朋友交收有冇試過, 我有一次係個小學生咁上下既同我買~
movie_arms 發表於 28-1-2012 11:30 PM

隔離壇買賣區見過某會員每次問完價都附註"我係小學生", 印象深刻:66:

睇黎你財運都幾好~~~
我有次就件貨70, 個買家在海外, 搵人香港交收.....跟住果個人俾100話唔使找~
不過 ...
movie_arms 發表於 28-1-2012 11:33 PM

我試過蛇出去交收, 趕時間, 同賣家講唔駛找,
但佢啤一啤我, "唔得!", 係袋摷呀摷番10蚊8蚊找畀我:47:
最憎 標題寫 "$1任BID" 但又有拍賣底價
antitid 發表於 28-1-2012 11:35 PM

直頭係啦~即係唔到佢價唔賣,何來一元拍賣?
試過一次話全新未開,交易時賣家話因雙膠紙(咁唔早講),所以開黎check ,FucX,見入面真係無玩過,算,但唔排除比人簡過!下次有咁情況即走!
試過有個女仔bid&#21655;我部蝙蝠車,(見佢之前bid d野都係女仔野),約佢交收,佢sms我話[係學生兼同細佬bid,問可唔可平d....] &#21709;唔知咩樣下,都平&#21655;俾佢!結果......ok
又試過一次自已版以為係日版,但賣家既拍賣無寫明,結果返到去先知亞洲版!都係自已唔小心!
我都覺得睇評係好緊要

自已友要互bid升分要一段時間先做到
movie_arms 發表於 28-1-2012 11:30 PM

永久地都只能夠得一分:50:甘又無留意到...

小學生試過,仲要買7百幾蚊野..態度好豪...
有次係MTR等緊,打電話比個男買家,佢話上緊來..點知來到係個女...代收..之前又吾講..

仲有好多激氣野....
試過買Lego 人仔,唸住一次過寄,省郵費,結果一次過寄十隻到,賣家就每隻入袋,之後再入信封,但賣家沒有用一個大袋把一隻隻入住,結果寄果幾日大雨,寄到在下屋企信封爛佐,用郵政局袋入,一check 無佐一半,賣家唔付責,要在下硬食,以後唔會幫佢買野:angry:
最憎 標題寫 "$1任BID" 但又有拍賣底價
antitid 發表於 28-1-2012 11:35 PM

哈哈....小弟從來唔會開 "一元拍賣", 如果埋單真係幾元, 車錢都蝕埋
而開一元又set底價, 晒氣~~~ 咪即係起步價.........
隔離壇買賣區見過某會員每次問完價都附註"我係小學生", 印象深刻

我試過蛇出去交收, 趕時間 ...
antitid 發表於 28-1-2012 11:45 PM

可能佢覺得唔找錢係俾人睇小~ hahaha.....
直頭係啦~即係唔到佢價唔賣,何來一元拍賣?
宇宙之王者 發表於 28-1-2012 11:51 PM

主要都係想引人入去睇睇佢既拍賣~
試過一次話全新未開,交易時賣家話因雙膠紙(咁唔早講),所以開黎check ,FucX,見入面真係無玩過,算,但唔 ...
ckc882000 發表於 28-1-2012 11:58 PM

雙膠紙呢個問題, 拍賣也好, 門巿也好, 年中帶來唔少爭拗~
試過有個女仔bid&#21655;我部蝙蝠車,(見佢之前bid d野都係女仔野),約佢交收,佢sms我話[係學生兼同細佬bid,問 ...
alexyz001007 發表於 29-1-2012 12:01 AM

&#21709;唔知咩樣下,都平&#21655;俾佢!結果......ok <-----你所指既 OK 係...? 個樣 OK?
講番正題, 小弟就未試過 bid 人後講價或被 bid 後講價~ bid 前/被 bid 講價就會~