Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港漫討論區 ( 風雲l網頁遊戲 月賺8,000萬人仔 )

和仔及福龍是我仍有買的平裝書,他們是有心畫漫畫的人,港漫現在真的很死水,只望他們可有出路
重有 古惑仔,值得捧場
古惑仔早期有大量黑社會"常識",是值得一看的。但自地中海出現後,角色平衡有大問題,福田一役更送了一堆主角去死,我這些老讀者很心痛呢
wpc 發表於 10-10-2014 08:15 PM
古惑仔早期有大量黑社會"常識",是值得一看的。但自地中海出現後,角色平衡有大問題,福田一役更送了一堆主 ...

哩輯 牛佬要搞正 地中海,不過 無段好睇,打得失色(無段印象深刻,而且  比人更覺得地中海是無敵的),文戲亦缺精彩 ……;

老老實實,小弟 近期已罷買 古惑仔,原因係 小弟主觀地不滿 牛佬 對現下時事 作評論的手法 ……;

又有藉口買少本 ……
今朝買鐵將時,發現 劍橋本 波動拳z 出左,買埋,初步快睇,畫功仍舊(停滯?!),故事 有點中興味道,整體尚可,但完全不及 超神z
反而 隨書送的 神兵鬥者 黑白稿,故事味更濃,更吸引 (可能舊作 八仙太正)
roystoy 發表於 8-1-2015 09:31 PM
今朝買鐵將時,發現 劍橋本 波動拳z 出左,買埋,初步快睇,畫功仍舊(停滯?!),故事 有點中興味道,整體 ...

因為李中興真係有份囉…
一見到佢既顏色分級就FEEL到李中興味道…我一肜就講︰「唔好再玩屎尿屁就得喇…」點不知最後同我玩大波女人……
但其實我有追睇既感覺。
古惑仔睇到打完大竼, 真係無預期中精彩, 打李成克 仲好睇些。
未仔細睇波動拳,  未知內容如何。
請問 神兵鬥者 是否 機甲猿神(無睇,因為西遊題材好悶 ……) 續篇?
波動拳內容空洞...
roystoy 發表於 12-1-2015 08:04 PM
請問 神兵鬥者 是否 機甲猿神(無睇,因為西遊題材好悶 ……) 續篇?

係, 仲加入老劍舊作八仙道角色...
roystoy 發表於 12-1-2015 08:04 PM

機甲故事算有點新意
香港人 發表於 15-1-2015 09:03 PM
係, 仲加入老劍舊作八仙道角色...

謝謝告知,不過 話咁快,第2期 便脫期了 ……
mushroom 發表於 15-1-2015 09:30 PM
機甲故事算有點新意

謝謝告知,等我去睇睇先
roystoy 發表於 15-1-2015 10:55 PM
謝謝告知,等我去睇睇先

大渡有免費apps,  可以睇左先。