Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港漫討論區 ( 風雲l網頁遊戲 月賺8,000萬人仔 )

基本上係唔想睇佢死氣沉沉, 希望真正寫到好作品, 不過亦希望佢能同其他人妥協, 至少在文字上可以俾人跟跟 ...
香港人 發表於 8-5-2014 02:31 PM

睇落係怪怪,可能我有時都不求甚解,明個大意就算,所以仲叫做睇得明。

或者下次攞出來研究下。
套石黑龍傳(小弟覺得係垃圾)終於完,成本野,我懷疑玉記是想整死石黑龍 (握殺角色),成輯做配角 綠葉,衰過陳傲雲 ……; 書中曾經提過出人偶,有埋背影相,但到最後果期 都再無提過,如出垃圾,咁 希望玉記晤好出嗱,激死人嘛  :blame:
套石黑龍傳(小弟覺得係垃圾)終於完,成本野,我懷疑玉記是想整死石黑龍 (握殺角色),成輯做配角 綠葉, ...
roystoy 發表於 9-5-2014 06:05 PM

隻figure都無左聲氣
至於黑龍,唔緊要啦,新外傳會講佢有14關
隻figure都無左聲氣
至於黑龍,唔緊要啦,新外傳會講佢有14關
mushroom 發表於 11-5-2014 08:41 PM

其實,哩次對玉記黑龍傳失望之極,是他浪費了更多可描繪 黑龍 的空間,黑龍各方面 都無更深入的刻畫 ……;  而且,黑龍就算多次上到12關,亦是嘥氣,個主編自己都諗晤到12關既功力係點樣,更惶論 要展示給讀者睇 …… 他日外傳到14關,亦是無靈魂的黑龍 x 金鐘罩 …… 玉記,你好野,編得如此出色 {:1_218:}
其實,哩次對玉記黑龍傳失望之極,是他浪費了更多可描繪 黑龍 的空間,黑龍各方面 都無更深入的刻畫 …… ...
roystoy 發表於 12-5-2014 01:46 PM
係啦, 如果要寫黑龍勁, 駛乜不停咁提昇關數, 寫佢十關都可擊敗敵人, 先至勁架麻, 等如無名用條草都練贏對手一樣...
玉記連獨立抽一個角色出黎開書都唔敢放膽, 硬要拉一大堆人做"大龍鳳", 攪到彈唔起個主角, 反而成本書同正傳零分別...
係啦, 如果要寫黑龍勁, 駛乜不停咁提昇關數, 寫佢十關都可擊敗敵人, 先至勁架麻, 等如無名用條草都練贏對手 ...
香港人 發表於 12-5-2014 06:54 PM

電流推動都可以打敗幾十萬匹的人
垃圾!浪費左我至愛嘅黑龍
睇完沈勝衣

無野講, 成個故事, 因為主角老婆被懷疑紅杏出牆, 殺手身份敗露, 跟住被十三殺手追殺。

然後一期期逐個擊破。

本書特點係每場武打都花思表現如何用計, 如何致勝, 唔係一咪以強勝弱, 以快打慢。
放工 見 出左  大軍閥,買左 睇埋,感覺上 像 之前本乜乜瑪莉 (某程度 因大家都走另類路線)……
放工 見 出左  大軍閥,買左 睇埋,感覺上 像 之前本乜乜瑪莉 (某程度 因大家都走另類路線)……
roystoy 發表於 15-5-2014 11:17 PM
和仔講到明玩輕鬆d既題材...
故事都係滲有政治元素, 但同北斗比較更有深度...
洪非凡呢個角色應該會幾癲...
和仔講到明玩輕鬆d既題材...
故事都係滲有政治元素, 但同北斗比較更有深度...
洪非凡呢個角色應該會幾癲. ...
香港人 發表於 15-5-2014 11:33 PM

期待 佢癲係 佢D美女派對上,而和仔亦加以深刻描寫 …… :DD
一零八第四期入手, 講宋江同高俅既往事, 李逵戰樊瑞, 宋江/吳用與李首富談條件...
一零八第四期入手, 講宋江同高俅既往事, 李逵戰樊瑞, 宋江/吳用與李首富談條件...
香港人 發表於 17-5-2014 08:17 PM

其實都諷刺時勢
其實都諷刺時勢
mushroom 發表於 17-5-2014 10:23 PM
呢類元素係基本既, 但要小心濫竽充數, 勿暴露出知識缺乏的弱點~~!!!!
想問下有睇原著既朋友, 四大家族係咪真有其事, 係咪又係有個李家城...xd
業內似乎在討論加價的問題, 水平會去到十七元...
我只支持和仔, 兩蚊仲俾得起...
如果大渡精裝書都加, 我會連一零八都放棄...