Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港漫討論區 ( 風雲l網頁遊戲 月賺8,000萬人仔 )

其實呢本野有d嘥氣, 出本野介紹旗下新作, 得幾個造型/故事簡介, 仲加插一d無厘啦更既專欄, 吹到啤一聲 ...
香港人 發表於 7-3-2014 04:35 PM

劍橋 108,係雜誌訪問,見佢有個人物 直情 係漂靈其中1個角色 直copy 咁滯,睇埋今日本 人設畫集, 其中 另一角色,又係直copy火影某角 咁滯,淨睇哩2個外型,感覺 劍橋 退步了 …… 失望
劍橋 108,係雜誌訪問,見佢有個人物 直情 係漂靈其中1個角色 直copy 咁滯,睇埋今日本 人設畫集 ...
roystoy 發表於 7-3-2014 06:23 PM
狐忍自來也丫嘛...
鬼死咁多個封面果本人物設定集...
另外果本諗住下次落開去至諗買唔買...
香港人 發表於 7-3-2014 06:12 PM

連序章都無………………奇怪

咁下期會係甚麼?
連序章都無………………奇怪

咁下期會係甚麼?
mushroom 發表於 7-3-2014 07:18 PM

就係下期開始有序章...
就係下期開始有序章...
香港人 發表於 7-3-2014 08:10 PM

咁下期係咪10元?
其實呢本野有d嘥氣, 出本野介紹旗下新作, 得幾個造型/故事簡介, 仲加插一d無厘啦更既專欄, 吹到啤一聲 ...
香港人 發表於 7-3-2014 04:35 PM

咁,有中華英雄人设图嗎?

前武林盟主即係馬SIR, 絕世好杰即係少傑, 墨黑隱士即係黑鬼德...
俾人鬧爆既一零八~~!!!!!!
咁下期係咪10元?
mushroom 發表於 8-3-2014 09:04 AM

前武林盟主即係馬SIR, 絕世好杰即係少傑, 墨黑隱士即係黑鬼德...
香港人 發表於 8-3-2014 10:02 AM

點解唔好似黑犳咁,正正經經咁度一個故事

其實我睇咗N咁多篇訪問,我真係再無興趣知各主筆的恩怨情仇。
點解唔好似黑犳咁,正正經經咁度一個故事

其實我睇咗N咁多篇訪問,我真係再無興趣 ...
mushroom 發表於 8-3-2014 10:18 AM
我唔知係肥良定係阿興編劇, 但我知呢班人開始失控, 做書不顧後果, 更唔係為港漫長遠著想...
我唔知係肥良定係阿興編劇, 但我知呢班人開始失控, 做書不顧後果, 更唔係為港漫長遠著想...
香港人 發表於 8-3-2014 11:16 AM

就算翻炒黑豹,  華英雄老豆未死, 仲係高手,   跟住正正常常的恩怨情仇, 都好睇過成日打玉皇朝, 同天下。
香港人 發表於 8-3-2014 11:16 AM

應該是肥良吧, 如果唔係唔知請佢來做乜。

我都覺佢地唔係從長遠出發, 仲係只諗住留低平時的老讀者群。   可能佢地覺得正正經經搞怎2013中華英雄, 都係成績普通, 所以索性惡搞佢。

反正唔喜歡可以睇其他故事。

若要港漫長遠發展, 就要出本十幾歲會拿上手睇的書。

大渡雜誌我無入, 或者呢本用來擴濶讀者層的書都未定。
或者呢本用來擴濶讀者層的書都未定。
mushroom 發表於 8-3-2014 01:26 PM

無乜可能, 因為裡面都無一段故事係擺脫到港漫風格...
無乜可能, 因為裡面都無一段故事係擺脫到港漫風格...
香港人 發表於 8-3-2014 01:34 PM

大渡雜誌喎, 講ACG那本