Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 港漫討論區 ( 風雲l網頁遊戲 月賺8,000萬人仔 )

大渡 出好多書,好有當年 自由人的影子,不斷嘗試 尋找 受讀者歡迎 的書種 與 題材,希望佢 能好好 ...
roystoy 發表於 5-3-2014 01:11 PM

在傳統港漫中, 算是肯創新的一間公司,  希望佢成功, 好似美漫咁拍出電影, 出精品。

我覺得Batman都係老故事, 但只要有不同人創作, 總會有好成績
在傳統港漫中, 算是肯創新的一間公司,  希望佢成功, 好似美漫咁拍出電影, 出精品。

我覺得Bat ...
mushroom 發表於 5-3-2014 01:40 PM

其實,港漫d角色 (龍虎門、龍神……)可以出其他副產品,如 人模 、t shirt……,只要出好,必有捧場客;不過,咁多年 副產品 鮮有佳作 (玉記果d 真係好多都係賣花讚花香),較好的,只有邱福龍參與的,所以,我希望 龍少 繼續 畫好鐵將 繼而 出些好的港漫產品
其實,港漫d角色 (龍虎門、龍神……)可以出其他副產品,如 人模 、t shirt……,只要出好,必有捧 ...
roystoy 發表於 5-3-2014 03:38 PM

佢地唔肯落成本出精品, 好難搞。   太歲整的Figure好靚, 但佢地唔會俾錢。

劍人的 手工一流, 但無出刀劍。

今年較好係有馬sir同hottoys 合作。

另外龍虎門的問題係迼型和現代夾夾不入。 你睇superman都改了造型, batman 又會講到社會問題, 易有共鳴
渡漫 已出,買左封面 係劍橋 108
渡漫 已出,買左封面 係劍橋 108
roystoy 發表於 5-3-2014 06:44 PM

内有肥良的中華英雄嗎?
内有肥良的中華英雄嗎?
無明: 發表於 5-3-2014 07:47 PM

賴野,原來 今日出果本係雜誌,週五出果至係畫集,雜誌 只有資訊 與訪問,所以無 肥良 {:1_217:}
賴野,原來 今日出果本係雜誌,週五出果至係畫集,雜誌 只有資訊 與訪問,所以無 肥良
roystoy 發表於 5-3-2014 08:01 PM

中華英雄內的專欄有講過, 開頭我都唔明, 甚麼出本誌誌介紹不同主筆的畫集。

依家我明了。
中華英雄內的專欄有講過, 開頭我都唔明, 甚麼出本誌誌介紹不同主筆的畫集。

依家我明了。
mushroom 發表於 5-3-2014 08:15 PM

其實 本雜誌 排版,形式,好似 而家(無停刊的話)某本game書 裏的 動漫副刊,內 港漫(多了),日漫,美漫,玩具,電影 ……等資訊
其實 本雜誌 排版,形式,好似 而家(無停刊的話)某本game書 裏的 動漫副刊,內 港漫(多了),日漫, ...
roystoy 發表於 5-3-2014 08:30 PM

咁要幾錢?
咁要幾錢?
mushroom 發表於 6-3-2014 09:13 AM

同畫集一樣,10雞
同畫集一樣,10雞
roystoy 發表於 6-3-2014 10:12 AM

原來大渡畫集係序章加設定.....................咁即係那六個故事有機會獨立出書
其實呢本野有d嘥氣, 出本野介紹旗下新作, 得幾個造型/故事簡介, 仲加插一d無厘啦更既專欄, 吹到啤一聲...
至少都俾幾頁內文過下癮, 吸引觀眾眼球, 而家得段鬼故, 更加不倫不類...
肥良中華英雄, 睇到又係玩港漫主筆, 悶到嘔...
老劍一零捌, 故事唔知會建構成點, 但造型已被鬧爆, 又係全彩, 好難有大期望...
其實呢本野有d嘥氣, 出本野介紹旗下新作, 得幾個造型/故事簡介, 仲加插一d無厘啦更既專欄, 吹到啤一聲 ...
香港人 發表於 7-3-2014 04:35 PM [img]稱[/img]

你講雜誌定畫集。   

漫道, 渡漫又差唔多名

超亂………………………………
你講雜誌定畫集。   

漫道, 渡漫又差唔多名

超亂………………………………
mushroom 發表於 7-3-2014 06:10 PM

鬼死咁多個封面果本人物設定集...
另外果本諗住下次落開去至諗買唔買...
鬼死咁多個封面果本人物設定集...
另外果本諗住下次落開去至諗買唔買...
香港人 發表於 7-3-2014 06:12 PM

下期晤買嗱,週3已經中計 買左本雜誌(只怪自己無睇清楚) 跟住 今日 買左畫集創刊,諗住支持下,點知 成本都係人設(除鬼故),人設 係 每期完後 介紹咪得囉,感覺被騙了