Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] EB 新措施, 標野之反擊

正能量, 支持 :71:
不過希望有一個方案可以打擊炒買同埋確保到實際玩家買到喜愛既玩具.
出貨量多d會唔會壓抑到炒賣,就好似近幾隻HT figure?
唔錯,唔會好似收左訂後貨不對牌
重要沒收幾百蚊訂
一個月貨@@ 好正 !!
一個月貨@@ 好正 !!
我覺得bill爺真係講得出做得到先好,到時唔好買件figure時,要在個大紙皮箱處找body一件件咁砌番比我,如果要砌,我情願自己砌.
聽住先la..........:45:
隻T-800訂時夠話10月中有貨,
兒家11月中都過咗...........:74::oh:
擺到明抽HT 貨不對辦+出貨時間無了期咁等
佢做到的話就好了, 我開頭都有玩Enterbay,希望佢可以做返場好戲
唔好一廠獨大
老老實實...買定生花先:78:

總之唔好得個講字就ok la ....:he:......因為要實行一d都唔easy :78:
沖著HT 近來的問題來佔個優,唱反調。又就住自己的缺點,果斷改變。
是中策。
有競爭,玩家之福!
商品市 ...
bababa 發表於 16-11-2011 12:22 AM

我都覺得EB先一野幾高
不過都要睇佢打後嘅造化
如果keep/improve到Leon嘅質量而又平D嘅話
應該有力同HT一併
有競爭先有進步
我地以後先有好野玩
頭像被屏蔽
希望他真是做得到,先做好本分。面对HT扬言进军1:4的打压, 他真的要‘放宽'市场。
一開始睇時, 我係覺得eb咁做係因為"無人夠膽訂" 多過"唔應該要人訂". 不過一個月之內出貨一定是好事. 始終買野好多時都係一下的"衝動", 可能睇完電影, 好想擁有一隻figure等等.
我自己其實如果ht的figure可以有現貨買, 我都唔會訂, 只係唔訂無得玩才要預訂. 老實說, 一隻figure成千蚊, 我都想望多陣, 真係ok先比錢買啦.
點都好, 唔理什麼原因, eb所做的都對玩家有利, 我當然唔介意佢咁做.
講嘅野就好應棍啦,做得到當然好,衷心希望。
出貨量多d會唔會壓抑到炒賣,就好似近幾隻HT figure?
H.Kazami 發表於 16-11-2011 03:44

出貨量多又有機會插水, 好難講