Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] EB 新措施, 標野之反擊

不会吧... 那么久远的事你还可以挖出来说,敬佩。
Hellguy 發表於 15-11-2011 10:21 PM

閣下是對的~ 的確,已經是一年前的事。
但某些事、說話,做(說)過了出來,就是說過了...
對消費者的傷害,是發生了、影響了...就是影響了~
時間是久?但...就是發生了~
我當初也入手了不少EB產品(葉問亦是),對再下預訂的心,說真的,真的影響了~

我亦希望EB可以令HT有壓力。
但EB「某些不是地方」,是自己有份兒做成的。

對消費者 ...
sumsum.com 發表於 15-11-2011 10:32 PM

也对! 就像HT的 Captain america 一样。 {:3_146:}
也对! 就像HT的 Captain america 一样。
Hellguy 發表於 15-11-2011 10:35 PM

嗯~ 就是吖~:56:
C.A.那一雙「不知是誰的眼」,真失望~
對消費者 ...
sumsum.com 發表於 15-11-2011 22:32

真係想當年第一次訂 EB 風雲 fullset,
到最尾收到貨時果個心情o既轉變,
真係要經歷過先知 :$
拿...ht 學下人地 呢d就係做生意應該有的態度 你放到個屁股咁高  一定比人踢
iun1969 發表於 15-11-2011 10:28 PM

我覺得其實BILL 爺想玩突擊...打耐力收訂的話,BILL爺出一隻,HT就有足夠時間追住打..
所以BILL 爺先出此下策
EB終於訓醒啦,希望標爺唔會得果三分鐘堅持啦,同HT打返一場光榮之戰,唔好俾是旦一個獨大!
真係想當年第一次訂 EB 風雲 fullset,
到最尾收到貨時果個心情o既轉變,
真係要經歷過先知
將莖牽 發表於 15-11-2011 10:40 PM

我於09年時,仲要係full set ,一嘢full pay! And then 最後FULL SAD~:61:
可想言之,我當年係幾撐EB、幾信任、幾睇好!
消費者願意俾訂,係不止「俾$」咁簡單。係交出埋一份「信任之心」~
希望收$時d人(各品牌)咪咁興奮住,因為你哋接著嘅除咗係$亦係一份我哋嘅信任~

a~~~~~~~ 我支持~~~~~~ eb 加油~
公佈後一個月出貨,可避免了HT追住0黎打~
真心支持勢力平衡!!eb加油呀!!!記住羅多d受歡迎概characters呀,如matrix, 007, robert de niro (showtime), Tom Hanks (Angels & Demons), Vin Diesel, stone, (fast and furious 5) Leonardo DiCaprio(inception),香港巨星系列, 仲有ht概死穴 “女人偶“ Kate Beckinsale (underworld) 等等!!
Support.  It's time to change!!!!
This is a good revolution in figure industry.
我於09年時,仲要係full set ,一嘢full pay! And then 最後FULL SAD~
可想言之,我當年 ...
sumsum.com 發表於 15-11-2011 10:49 PM

Anyway, I will NEVER NEVER NEVER pre-order at EB again.  

So, it is really none of my business whether EB will accept pre-order again. :DD

If the final product is good and the price is reasonable, people will come and support your product ! :74:
標爺做咩將自己公司之前d衰野數晒出黎??.......:?
聽到咁既消息  突然間好期待 EB 的新改革  因為近排買左隻 CA 發覺D質素真係越來越差  就算有問題攞去換件  新開盒既都一樣差  分分鐘差過自己個隻  完全簡唔落手  對 HT 已經失去信心  希望 EB 可以有番新境象
我都希望EB可以做到野, 吸引到我去幫趁佢第一隻,
不過, 好似言之尚早.....