Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] EB 新措施, 標野之反擊

好明顯係因為已經無人去EB訂野,BILL先至會出這招...
samuellam 發表於 15-11-2011 21:23

咁你都諗到 :x
不過訂有訂好,唔駛訓街等開門,
又要排隊,最幣依家仲要同啲少數族裔鬥!
訂咗咪安樂哂囉!
borisasf 發表於 15-11-2011 21:25

係, 有時想早 d 玩, 就要早 d 去買,
不過就一定唔夠 d 排隊黨黎 :help:
回復 31# 將莖牽

估下姐:36:
哈哈, 根本佢肯收訂都冇客再敢訂野啦 , 條友係都諗d野出黎講下 , 吹噓下自己有幾多新理念......呢條友仔真係有自戀傾向架喎.....
係, 有時想早 d 玩, 就要早 d 去買,
不過就一定唔夠 d 排隊黨黎
將莖牽 發表於 15-11-2011 09:34 PM

有時無訂到,跑去舖頭又買唔到!咁你訂唔訂先?
第一次讚EB, it seem to be a good show:71:
加油!eb,我會支持你!
哈哈, 根本佢肯收訂都冇客再敢訂野啦 , 條友係都諗d野出黎講下 , 吹噓下自己有幾多新理念......呢條友仔真係 ...
蝦您波凸 發表於 15-11-2011 21:37

可能佢真係志在抽下水 :(
將莖牽 發表於 15-11-2011 09:08 PM

做咩笑人, :shy: .........   EB 重係最長訂貨期記保持者 .... :DD

但係EB 真係要加油, 最好 同HT 出同一隻, HT 自然送好多配件又特別用心製作 !!!!

比起一年前12月29日,阿CEO果篇微博文章,呢一次明顯喺用詞、適量文字上修飾、表達能力方面好咗。:43: (係完全100%出自CEO的話)
http://www.hkfigureclub.com/foru ... &extra=page%3D5

我吾研究「呢一次方案嘅對或錯」。好老實,呢個方案假如日後「真正做得到,又run順哂的話」。係好事!
但做成咁,阿CEO亦有一定責任:當日衰多囗,說得太多(仲吾止一次)
令到部份人怕咗EB,衰多囗d咩?自己重溫:

「工廠人手不多,所以中途停下風雲轉生產先給葉問,還是一樣,頭雕上色完全不按指示去做,面色一樣灰暗,就係吾原意按我們指導的工藝去做,讓我們葉問留下遺憾,到精武陳真也一樣,越做越失望,衣服簡直貨不對版,那家工廠以為自己好有技術又要求加價扮大爺來壓制我們,但我們只能夠忍,因為另有內情」

頂!當日消費者入手不足半年,你已經彷如食咗電影「整蠱專家- 誠實豆沙包」一樣!話原來d新items質素吾得(?!)
咁仲有冇人敢訂?起碼有部份人有影響~

EB真係有佢存在價值,正!HT之後對量產監控應該會加緊d。(希望鞭策到HT)
比起一年前12月29日,阿CEO果篇微博文章,呢一次明顯喺用詞、適量文字上修飾、表達能力方面好&#216 ...
sumsum.com 發表於 15-11-2011 10:06 PM

不会吧... 那么久远的事你还可以挖出来说,敬佩。{:3_132:}
唔好一間玩晒!獨大不是一件好事。:45:
唔好一間玩晒!獨大不是一件好事。
玩具toy 發表於 15-11-2011 10:21 PM

的确如此!赞同。
拿...ht 學下人地 呢d就係做生意應該有的態度 你放到個屁股咁高  一定比人踢:x