Toysdaily 玩具日報

樓主: Gundam@EFSF

[分享討論] 機動戰士AGE 第49話最終回【解脫了.. 】 集中討論區

回復 180# stonekeung01

:@
:67:各位好…
小弟一集都無衝動睇…
入黎係睇各位吐嘈!
小櫻!我應該係你FANS~
請繼續發功!:64:
另外…大家有無留意佢玩具商品個采統?
聽完朋友講解,發覺佢野心真係好大~
如果電視播,有得放那部機…我諗情況可能有點點改善…
那個玩具系統雖然好麻煩…但相當精彩。

玩具有晶片,手手腳腳有晶片,組合一部自己既機體,就可以去玩。
(唔止成品既玩具,部份模型都有晶片…模型狂四郎現實版?)
戰鬥升lv掛?唔知實際操作情況。
之後要買埋「手機」,「halo」…就可以自家修行(應該同大機唔同,好似唔可以大幅提升,但好過無得升…總之都係聽返黎…同估估下…)

咁其實佢「遊戲」既設計,真係幾吸引架,唔怪得出個"喼"啦。
如果小弟係小學生…追住晶片買都幾大單…貴有貴買…平平地咪買模型羅…

其實都幾熱血,帶隻玩具出街打!哈哈哈~(模型狂四郎呀!)
睇咗咁多年, V 都頂到, 呢次真係頂唔順 :56::56:

.....亞寶快D出泥
頭像被屏蔽

今次呢兩集出新form篇,故事不合常理,演出令人脫力就算了,但最後登場的新form外形,可唔可以整得好d?:Q
機動戰士AGE 第7話 集中討論區 (cosplay Gouf & Zaku!?超攪gag!) P.13
口水多過茶嘅一集... 完全為咗想要某種場面而監生做出嚟嘅情節...

部高達咁容易被人夾住...

好有形嘅機設...

自護萬歲!...

高達大奔走...

搞咁耐... 個強力型態先出場...

唔該快啲搵翻山田出嚟啦...
當年「IQ博士」嘅栗頭大五郎... :66:

老虎和扎古···
cool!!!! forward from  
fenghuang613 of uwants

首句
Onqnway form space colony Orvan Later emigrated to space colony Nora.
第2
After worlanqas acontractor at Earth
Federation Forces'Arinston armory was assigned as enckusive plot of AGE-1 on a votunteer Dasis.
第3
Devetoper of AGE System , a system that acqures optimum evonuoonary concepts.
Graduate of Arinstion Linver sity emetneritary
school . nowerv omedinmddie school.
末句
Bothpar entshtted due to UE attach. Guaranteedtry Varqas Dyson.
有些看錯了的請見諒......
以上是男主角的,

男主:

生於殖民星Ovan,後移居殖民星Nora。在地球聯邦軍Arinston基地軍械庫當過監督,而後自願被任命為AGE-1的唯一駕駛員。
同時其為AGE系統,一個能(使機體)最大限度進化的系統,的開發者。
卒業於Arin​​ston大學附屬小學,今XX中學
雙親因UE襲擊而去世,由Vargas Dyson收養。(感者AGE吧某無名氏的修正及翻譯)

艦長:

Grodek Ainoa指揮官卒業於New Rotand大學應用數學專業,專攻網絡工程。取得AEW-MS-09初級資格後,被派至第十三情報中隊。在任命途中,他改往了AEW-MS-12並在行動MoonPile中參與部署EFS-Borg。他的妻子和女兒均在UE襲擊殖民星Angel時喪生。(感者AGE吧某無名氏的修正及翻譯)

UE不會是AEW-MS-09部隊的吧......
行動MoonPile及EFS-Borg又是甚麼......
任命途中轉隊,伏筆?

------------------------------------------------------------------------------------

班駕駛員cosp  我已經吐槽不能,,,,,,,,,,,

小櫻 發表於 20-11-2011 11:01 PM

呢幕我真係笑o左:x:x:x
回復 189# 小櫻

还有这位 Turn A 阿伯... :(

我想起了eva.