Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011 戰隊 海賊戰隊 豪快者 開心討論區 (2月19日最後一話)

本人戰隊知識不深,上圖這位是誰?請指教
stonekeung01 發表於 19-2-2012 10:35 PM

唔知赤紅係邊個,
看完言個就會知架啦~
http://www.youtube.com/watch?v=sOga4WdGi14

http://www.tudou.com/programs/view/aXoIOUz2h1g/
the finale! Very very hot blood!!!!!:*By the way, I wonder how will US Power Rangers adopt this series? Cos obviously they started only from Dino Rangers :?
唔知赤紅係邊個,
看完言個就會知架啦~
jaffehung 發表於 20-2-2012 08:41 PM

:$海賊真係接得好,當日赤紅一個已經可以用其他人既力量…
之後「傳說大戰」全戰隊失去力量…
佢就去培育左海賊戰隊出黎…雖然後來應該領左便當…
但真係覺得30週年傳承俾35週年傳得幾好!
海賊真係接得好,當日赤紅一個已經可以用其他人既力量…
之後「傳說大戰」全戰隊失去力量…
...
原罪 發表於 21/2/2012 01:22

我估海賊好重要嘅主題係「傳承」同埋「互信」, 不過好可惜呢兩樣野係而今嘅現實世界基本上係奢侈品 :56:
宜家冇哂其他戰隊既巨大力量,咁咪冇得再見豪獸神:(
宜家冇哂其他戰隊既巨大力量,咁咪冇得再見豪獸神
leo_yamtszfung 發表於 21/2/2012 23:46

當海賊係宇宙繼續佢地嘅旅程, 當佢地遇上邪惡同埋不公, 就會有新嘅巨大力量 :* :* :* :* :*

(等住睇新電影啦老友) :34: :34: :34:
唔知點解次次睇佢地新舊交接果時..都有D心酸....
好似舊一隊已經死左咁...
jaffehung 發表於 22-2-2012 11:54 PM

戰隊大戰拉打劇照?
decade vs 豪快紅

流星被圍

海東出現
終於都睇埋大結局, 真係好正, 應該都幾難可以再有一套拍得更好....
最後果集原來就咁都可以變FINAL FORM, 有D 搵笨.....
海賊未完, 仲有呢套^^

海賊戰隊豪快者劇場版 空中的幽靈船 字幕

http://www.youtube.com/watch?v=qtobzG1j52E
海賊未完, 仲有呢套^^

海賊戰隊豪快者劇場版 空中的幽靈船 字幕
jaffehung 發表於 24/2/2012 17:46

呢套背景好似係亞銀獲得左力量,但未加入五大盜之前? :66:
回復 614# garykctse
加入左la;)