Toysdaily 玩具日報

查看: 178901|回復: 745

[分享討論] 2011 戰隊 海賊戰隊 豪快者 開心討論區 (2月19日最後一話)

做到27集先開
大家包函下
^.^

不過仲有半年
LET GO~~~
下星期
逝者回歸?!!
鳥人戰隊 凱 登場??

對白:"現在的紅色 甚麼會那樣不濟~~!!"
請問…
鳥人戰隊既 凱…係咪唯一戰死既戰隊戰士?
同埋五勇士入面既「宮內洋」…同皇牌特擊隊既big one。
故事中(唔係現實中…)有無關架?

終於都有人開post~:DD
回復 3# 原罪

凱唔係惟一戰死的
第一個戰死既戰隊隊員
應該係秘密戰隊入面第二代黃戰士 (有錯請提點)
(現實也是自殺死了~~)
而且凱唔係戰死
係最後一集 幫人捉賊時
係無變身下俾一把刀仔收皮的

另外 宮前輩由70年代到依家
真係做左唔少特撮角色
V3  秘密綠  快傑  BIG ONE 仲有一D戰隊長官
不過全部都無關係既~~
鳥人凱,死那段片小弟睇過。一時口快:DD
佢最多都係爭女輸左~

咁戰隊系列入面,咁多年總共有幾多戰士死亡呢?
終於都有討論區!! :$
剛剛既27集交換身份幾好睇 :71:
其實我仲想睇多D人交換 :DD (例如紅同銀)

期待聽日鳥人黑出現~~~
個故事暫時都OK,但最唔滿意個機械人設計,睇了大半套,我都只認得紅色的海盜船,其他的都唔知係咩離。其實唔一定要合体呀?早期的機械人都是戰機變形而成,不一定要合体,萬國戰隊甚至戰艦內蔵機械人,變形都無,如果唔係遷就合体,個機械人的造型應可靚D。
忍風個合體唔錯XD

同埋27集博士變得幾型仔WO^^
回復 5# 原罪

歷年戰隊成員領便當率
其實不是很高的
記憶的有 (有錯請提點~)
秘密戰隊--第二任黃戰士--與敵同歸於盡 (現實是演員自殺了)
BF--埃及戰士--在無穿強化衣情況下先吃子彈,再吃便當
超電子--黃戰士--在有強化衣情況下先吃子彈,再吃便當(傳聞現實是演員犯了一件不能原諒的事!但內情至今仍是X檔案)
恐龍戰隊--綠戰士--燃燒生命至殆
鳥人戰隊--黑戰士--在無穿強化衣情況下先吃小刀,再吃便當
未來戰隊--TIME FIRE--結局時勇戰而死
爆龍戰隊--白戰士--因本身有最後大佬力量,選擇與敵同歸於盡
獸拳戰隊--理央及梅麗--首先梅麗被LAST BOSS 無間龍用牙齒大力親吻致領便當,理央為愛人雪恨,與敵同歸於盡
仲有忍風戰隊第6人,係戰死
好似暫時無人提過,關於鎖匙…
網上有「拉打」key…(見過片,有聲…唔知真定假…)
會唔會遲下又搞個劇場版亂入?

本身如出全部出哂…都199條啦…(唔知計左鎧未?)
仲加埋拉打…
玩鎖匙都死得人,仲未計其他商品…
好似暫時無人提過,關於鎖匙…
網上有「拉打」key…(見過片,有聲…唔知真定假…)
會唔會遲下又搞個劇場 ...
原罪 發表於 5-9-2011 09:25 PM

我有見過~~~:)
都係fans made的
不過據聞係會出OOO的鎖匙
因為有人研究過手機係有OOO的聲效
同埋暫時出左既鎖匙編號最大去到R198 (CD送既個隻):(
我估OOO好大機會係R200 or no編號
我有見過~~~
都係fans made的
不過據聞係會出OOO的鎖匙
因為有人研究過手機係有OOO的聲效
同埋暫 ...
我乜都冇曬 發表於 5-9-2011 09:38 PM

見條片有聲效…仲以為真既添…:DD
回復 10# stonekeung01

其實係之後
忍風 vs ?? 個corss over度
破裡劍者係同埋大象出番黎助戰架