Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011 戰隊 海賊戰隊 豪快者 開心討論區 (2月19日最後一話)

我今日突然有個諗法,

豪快紅佢地代表左歷代5色戰士,
豪快銀就係歷代第6人,
咁黎緊既豪快黑,應該就代表 ...
jaffehung 發表於 8-10-2011 09:49 PM

雖然之前都有Ching你既諗法.....
不過依家都33集了, 仲有D 戰隊要回歸同劇情都開始要推進, 又未有情報:(
豪快黑依家先出場未免太遲, 出10話左右就完......:$
可能都只係產品上既宣傳, 先有黑影出現, 畢竟海賊戰隊冇黑隊員,
但支大槍又可以對應唔同顏色既key (之前海賊刀都有7色)
回復 105# garykctse

放心,第6人同追加戰士絕對唔係同一樣野~~
我用SPD特搜做例子~
5色戰士 : 刑事紅, 藍, 綠, 黃, 粉~
第6人 : 刑事白
追加戰士 : 狗狗長官

咁會容易點明白嗎???
回復  garykctse

放心,第6人同追加戰士絕對唔係同一樣野~~
我用SPD特搜做例子~
5色戰士 : 刑事紅,  ...
jaffehung 發表於 10/10/2011 00:42

咁...... 好似爆龍咁嘅 case..... 暴黑 (第一位爆龍戰士, 但係劇情上變左第四位) 同暴殺手算係附加戰士?
回復 108#咁...... 好似爆龍咁嘅 case..... 暴黑 (第一位爆龍戰士, 但係劇情上變左第四位) 同暴殺手算係附加戰士? garykctse

千其唔好用爆龍做例子,
呢支戰隊有點騎呢~~~

暴黑係算落5色戰士度既,
但暴殺手就算第6人~
(明明支戰隊得5個人=.=")   

所以呢支戰隊唔係好正常,唔好用佢做例子~~~
豪快黑依家先出場未免太遲, 出10話左右就完......
我乜都冇曬 發表於 10-10-2011 12:20 AM

未必,聽講今年唔止五十集
未必,聽講今年唔止五十集
twgss4b14c 發表於 11/10/2011 02:37

不過就算斬多唔知幾多兩, 都應該唔會好似當年五勇士 / 五連者咁樣做到幾乎接近兩年, 因為可能會打亂東映本身同佢賣片嘅電視台嘅部署, 特別係冇面見人, 因為自神主牌開始, 東映好似意圖將拉打同戰隊拉開半年, 以便消化佢地嘅商品 (?) :78:
不過就算斬多唔知幾多兩, 都應該唔會好似當年五勇士 / 五連者咁樣做到幾乎接近兩年, 因為可能會打亂東映 ...
garykctse 發表於 11-10-2011 08:40 AM

冇錯, 套decade得31話就係為左將rider同super戰隊首播時間分開, 以便於市場推銷 :75:
至於話TV版講唔晒嘅, 咪又例牌開套新電影講囉!! :34:
冇錯, 套decade得31話就係為左將rider同super戰隊首播時間分開, 以便於市場推銷  
至於話TV版講唔 ...
Zombie007 發表於 11/10/2011 09:36

到時又可以呃多 d  $$$$$$$ :time: :DD :34:
冇錯, 套decade得31話就係為左將rider同super戰隊首播時間分開, 以便於市場推銷  
至於話TV版講唔 ...
Zombie007 發表於 11-10-2011 09:36 AM

好似電王咁不停出電影LOR.....................
好似電王咁不停出電影LOR.....................
歐叉獅子 發表於 11-10-2011 02:08 PM

唔駛啦,剩翻未出果d戰隊話比個喇叭佬搶晒最後一次過搶翻黎就講到:67:剩翻未出果d分分鐘係揾唔翻原班人拍所以之前電影拿到的力量在tv做多次
唔駛啦,剩翻未出果d戰隊話比個喇叭佬搶晒最後一次過搶翻黎就講到剩翻未出果d分分鐘係&#25598 ...
yugi 發表於 11-10-2011 02:29 PM

其實我一套相關的電影都未睇, 要找時間補睇, 睇下邊D力量是拿多次
34集有兩個豪快黃既..??? @@
34集有兩個豪快黃既..??? @@
zethon 發表於 11-10-2011 11:38 PM

唔止, 好像是所有成員都有兩個, 仲耍自己打自己
歐叉獅子 發表於 12-10-2011 10:21 AM

我好有興趣睇下博士點樣打博士^^
歐叉獅子 發表於 12-10-2011 10:21 AM

d怪人copy佢地??? @@