Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011 戰隊 海賊戰隊 豪快者 開心討論區 (2月19日最後一話)

無記播片好多好似都同贊助有關(訓橫巷?)果 d 比較冇咁兒童向(即係日本都唔多收得)嘅如未來咁就索性 skip 左算啦 :38:
無記播片好多好似都同贊助有關(訓橫巷?)果 d 比較冇咁兒童向(即係日本都唔多收得)嘅如未來咁就索 ...
garykctse 發表於 17-10-2011 08:29 PM

可能SKIP左救急同未來都好既,
如果播埋,咁今時今日無記先播緊轟轟呀~~
咁幾時先有得播海賊呀??
可能SKIP左救急同未來都好既,
如果播埋,咁今時今日無記先播緊轟轟呀~~
咁幾時先有得播海賊呀??
jaffehung 發表於 17/10/2011 20:45

講開又講,海賊係香港玩具方面其實銷情麻麻(可能食玩會係例外),無記 / 訓橫巷到時會唔會冒險播都係一個問題 :69:
講開又講,海賊係香港玩具方面其實銷情麻麻(可能食玩會係例外),無記 / 訓橫巷到時會唔會冒險播都係一 ...
garykctse 發表於 17-10-2011 08:54 PM

到時香港播, 又可以當新玩具再推出
講開又講,海賊係香港玩具方面其實銷情麻麻(可能食玩會係例外),無記 / 訓橫巷到時會唔會冒險播都係一 ...
garykctse 發表於 17-10-2011 08:54 PM

我都覺銷情麻麻..... 上個月想搵海賊刀搵極都冇... 應該返左頭一次貨, 返完就冇再入貨:(
豪快王豪獸神係賣戰隊既玩具店成日都見到.... 仲好齊:(
賣得最好可能係ranger key 扭蛋個D......
我都覺銷情麻麻..... 上個月想搵海賊刀搵極都冇... 應該返左頭一次貨, 返完就冇再入貨
豪快王豪獸神 ...
我乜都冇曬 發表於 17/10/2011 21:26

可能一則訂價太高,而且(暫時)仲未有大合體,對細路黎講吸引力係差左少少 :o

反而我係比較在意「海賊」嘅形象,會唔會有家長防範(或者係心多啦,因為尋日係黃埔撞到一對父子正在搵海賊 DX,個老豆幾乎仲熟這過小弟),記得當年月騎 / 牙嘅形象就嚇怕左唔少小孩子,攪到當日東映係文具童裝方面銷量大跌 :(
剛看完34,
下一集終於都出炎神戰隊啦~~
呵呵~~~
高速鷹,月野熊,轟音紅回歸^^
我都覺銷情麻麻..... 上個月想搵海賊刀搵極都冇... 應該返左頭一次貨, 返完就冇再入貨
豪快王豪獸神 ...
我乜都冇曬 發表於 17-10-2011 09:26 PM

我都係其中一個收集RANGER KEY既人,
呵呵~~~
回復 142# jaffehung

可能因為香港正在播緊炎神, 所以對下一集非常期待
[quote]我記得我細個睇無記,睇過光戰隊,
跟住又睇過高速戰隊(仲要唔知點解無記會同佢改過個名,叫咩雷霆煞星 ...
stonekeung01 發表於 17-10-2011 06:14 PM

現在的無記戰隊名好求其,d人就咁個名加戰士兩字上去就算,機械人都叫改左,之前幾套都試過片名加合體就當機械人名
現在的無記戰隊名好求其,d人就咁個名加戰士兩字上去就算,機械人都叫改左,之前幾套都試過片名加合體就當 ...
yugi 發表於 18-10-2011 09:54 AM

一dd啦,有d可能本身隻機械人本身真係叫xx合體既,好似百獸咁~
一dd啦,有d可能本身隻機械人本身真係叫xx合體既,好似百獸咁~
jaffehung 發表於 18-10-2011 10:02 AM

個日文係牙吠王:44:
個日文係牙吠王
yugi 發表於 18-10-2011 10:16 AM

好似又係WOR!! 但唔肯定
但同意無記戰隊名好求其:49:
咁炎神果個係咪真係叫炎神王?
咁炎神果個係咪真係叫炎神王?
stonekeung01 發表於 18-10-2011 10:45 AM

一時之間記唔起叫甚麼