Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011 戰隊 海賊戰隊 豪快者 開心討論區 (2月19日最後一話)

回復 120# zethon

睇下一集才知, 現在只是睇預告片靠估ONLY
下集五星戰隊,天火星回歸啦^^
jaffehung 發表於 3-10-2011 08:59 AM

我找到了其他大連者啦
回復 122# jaffehung

大大你指剛剛果集, 唔係只有一個五星戰隊成員出場嗎?
我找到了其他大連者啦
jaffehung 發表於 13-10-2011 02:40 PM

這張好像已經是較舊的相 :?
回復 124# 我乜都冇曬

2003年,
你想再新啲就真係冇啦......
我找到了其他大連者啦
jaffehung 發表於 13-10-2011 02:40 PM

support~我最喜愛的戰隊之一,就是五星戰隊---大連者!!!
http://v.youku.com/v_show/id_XMTQwMTY2MDg4.html

http://v.youku.com/v_show/id_XMTQwMTY2Mzk2.html

support~我最喜愛的戰隊之一,就是五星戰隊---大連者!!!
G-man 發表於 15-10-2011 03:38 AM

呢套香港有播,感情一定係深厚好多.
記得當年係5,6點時間播,當時有一段時間冇野做,日日同陪我外婆食飯時,就係睇五星戰隊.
呢套香港有播,感情一定係深厚好多.
記得當年係5,6點時間播,當時有一段時間冇野做,日日同陪我外婆食飯時 ...
Toro 發表於 16-10-2011 02:03 AM

不過五星唔係無記播,係亞視播架~~
亞視係6點半播架,但我阿爸係都要睇無記新聞,
攪到我冇得睇,好唔開心,所以我特別記得.......

而無記就呢個時候開始唔再播日本戰隊,
改為播美版戰隊,感覺有點9唔答8咁.........
不過五星唔係無記播,係亞視播架~~
亞視係6點半播架,但我阿爸係都要睇無記新聞,
攪到我冇得睇,好唔開心 ...
jaffehung 發表於 17-10-2011 09:11 AM

亞視當年有播五星,忍者,超力
之後就好似冇再播了
美版,新恐龍戰隊,我仲以為係亞視播,搞錯晒了.
:49:
之後就好似冇再播了
Toro 發表於 17-10-2011 02:46 PM

我一套都無看, 因為當時我都唔知亞視播
之後就好似冇再播了
Toro 發表於 17-10-2011 02:46 PM

兩輯都係亞視播,無記淨播過激走美版

無線係咪恐龍戰隊開始先至逐套播?還是由百獸戰隊開始?之前好似斷斷續續播過鳥人、光戰隊等等
無線係咪恐龍戰隊開始先至逐套播?還是由百獸戰隊開始?之前好似斷斷續續播過鳥人、光戰隊等等
stonekeung01 發表於 17-10-2011 03:51 PM

百獸開始,之前電磁同星獸都係斷黎播
百獸開始,之前電磁同星獸都係斷黎播
yugi 發表於 17-10-2011 04:06 PM

我記得我細個睇無記,睇過光戰隊,
跟住又睇過高速戰隊(仲要唔知點解無記會同佢改過個名,叫咩雷霆煞星=.=")
之後都冇咩印象啦,
跟住都係睇無記播恐龍~~
之後五星,忍者,超力都係亞視~
無記就播美版激走(仲要唔知點解無記會同佢改過個名,叫咩霹靂戰隊=.=")
跟住無記又再播返日版戰隊,
播左電磁同星獸,仲諗住會跟住播救急,
點知佢竟然直接就播百獸戰隊(仲要唔知點解無記會同佢改過個名,叫咩百獸王=.=")
跟住就忍風爆龍,順住咁播到而家啦~~

[quote]我記得我細個睇無記,睇過光戰隊,
跟住又睇過高速戰隊(仲要唔知點解無記會同佢改過個名,叫咩雷霆煞星=. ...
jaffehung 發表於 17-10-2011 05:02 PM [/quot

我記得劇中就冇改名,叫返百獸戰隊 牙吠紅、牙吠黃....等等