Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011 戰隊 海賊戰隊 豪快者 開心討論區 (2月19日最後一話)

魔法粉紅--芳香都有份最終回

http://ameblo.jp/beppu-ayumi/day-20120215.html

今週末の19日(日)朝7時30分∼放送の海賊戦隊ゴーカイジャーの最終回に私も少し出演させて頂いています。

見逃さない様にしっかり見ていて下さいね
魔法粉紅--芳香都有份最終回

今週末の19日(日)朝7時30分∼放送の海賊戦隊&#12468 ...
jaffehung 發表於 15-2-2012 10:57 PM

實在太好啦,連我既第二最愛戰隊女(本來係第一,但杉本有美出現之後.....)都有份!!!

第三既係木下あゆ美
jaffehung 發表於 15-2-2012 04:34 PM

睇完呢張宣傳poster之後既第一感覺,真係想佢地出返隻game

(似當日PS one年代出既特撮大戰)
Super Sentai Opening Heroine History 1975 - 2011
http://www.youtube.com/watch?v=-bz4zhsE8Ho&feature=related
明早
2月19日
第35個超級戰隊~~播送完畢
為本帖寫下紀錄一筆
今天回锅的前辈们

連者之匙物歸原主...係唔係即係海賊已經意識到自己本身已經係一個巨大力量?
海贼一年下来回归人士

連者之匙物歸原主...係唔係即係海賊已經意識到自己本身已經係一個巨大力量?
garykctse 發表於 19-2-2012 01:59 PM

:71:
我覺得 宇宙最大既寶物 雖然可以實現任何願望, 但 海賊們係地球依段旅程之中既經歷同體驗, 到後來發現地球人唔可以缺少戰隊, 由開頭來地球既莫不關心到最後守護地球, 守護戰隊力量既成長, 其實所謂 寶物早已在心中:$ (雖然咁講係老土左D) 但海賊戰隊真係好正, 多謝你陪伴左我 大半年, さよなら宇宙海賊!! :64:
我都剛剛睇左, 真係好感動, 真係一套好好既戰隊劇, 希望下一套特命戰隊一樣咁熱血啦!!!!

本人戰隊知識不深,上圖這位是誰?請指教:77:
客串參演的歷代戰隊成員、協助成員
本人戰隊知識不深,上圖這位是誰?請指教
stonekeung01 發表於 19-2-2012 10:35 PM

呢位就係赤紅!!
佢就咁已經可以變身做歷代戰隊的戰士~~
亦可隨意使用歷代戰士的武器~~
呢位就係赤紅!!
佢就咁已經可以變身做歷代戰隊的戰士~~
亦可隨意使用歷代戰士的武器~~
jaffehung 發表於 19/2/2012 22:46

赤紅最初應該出自 V-Cinema (即係電影版),係代表所有戰隊紅色戰士嘅正義、熱血、和平同埋愛之心 :* :* :*