Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011 戰隊 海賊戰隊 豪快者 開心討論區 (2月19日最後一話)

海賊戰隊 大いなる宇宙最大の宴

http://ameblo.jp/nao-nagasawa/archive1-201202.html

其實海賊戰隊自己本身嘅深層力量係咩哩?劇情有冇交代過哩?
GunLap 發表於 9/2/2012 08:06

我估海賊本身嘅「巨大力量」就在於, 佢地就係呢 d 力量嘅繼承者, 保護一切生命、充份發揮自身力量嘅人 (有 dd 似車車車???) :(
Dear all,

50話預告

電擊戰隊的巨大力量「ゴーカイパワ&# ...
jaffehung 發表於 5/2/2012 21:38

令人懷念 --- 銀河之光 (當年無記好似係咁叫) -- 無敵激光光光)))))))) 掌)))))) :*
回歸戰士全員 (Until Ch 50)
lovelove76 發表於 7/2/2012 23:34

最左上角誠直也 (秘密戰隊五連者 -- 赤連者) 好似有真人出現 (剩係配左音) 咋喎, 另外點解大葉健二叔叔出左兩次嘅? :Q
最左上角誠直也 (秘密戰隊五連者 -- 赤連者) 好似有真人出現 (剩係配左音) 咋喎, 另外點解大葉健二叔叔 ...
garykctse 發表於 9-2-2012 08:46 AM

戰鬥狂熱J(黑)同電子戰隊(藍)都係佢演架,所以咪出現兩次LAW~
GunLap 發表於 9-2-2012 08:06 AM

唔係講左完全豪快王咩:(
GunLap 發表於 9-2-2012 08:06 AM

抓住夢想的力量呀!!
抓住夢想的力量呀!!
jaffehung 發表於 9/2/2012 11:08

Bingo! :$ :$ :$
戰鬥狂熱J(黑)同電子戰隊(藍)都係佢演架,所以咪出現兩次LAW~
jaffehung 發表於 9/2/2012 09:05

講開佢當年兩套戲都自己做埋特技替身, 認真唔少野 :74:
回復 550# garykctse

SO 跟手升呢做主角
宇宙刑事
成為一個傳說~~~
35 海賊戰隊豪快者  抓住夢想的力量
34 天裝戰隊護星者  守護星球生命的力量
33 侍戰隊真劍者     同伴之間羈絆的力量
32 炎神戰隊轟音者  不分種族、不分世界的大愛精神
31 獸拳戰隊激氣連者 修行的決心
30 轟轟戰隊冒險者  面對困難時能生出自信
29 魔法戰隊魔法連者 勇氣的力量
28 特搜戰隊刑事連者 對自身的驕傲
等等
有空去維基看看 :$
回復 545# garykctse

誠直也在199劇埸版出現bor
回復  garykctse

誠直也在199劇埸版出現bor
lovelove76 發表於 9/2/2012 20:49

:77: :77: :64: :64:
抓住夢想的力量呀!!
jaffehung 發表於 9-2-2012 11:08 AM

佢地嘅夢想就係攞晒其他戰隊嘅深層力量...一唔夠打就可以利用其他戰隊嘅力量先打得贏....
換言之,海賊咪係咁多隊戰隊中最差果隊??:66: