Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011 戰隊 海賊戰隊 豪快者 開心討論區 (2月19日最後一話)

岩岩先睇到48...今集竟然破例無機械人戰?..:50:係咪未試過...?
岩岩先睇到48...今集竟然破例無機械人戰?..係咪未試過...?
takeshi 發表於 20-4-2012 09:41 PM

小弟記得就唔係…
因為有時機械人戰放左係開頭。
小弟記得就唔係…
因為有時機械人戰放左係開頭。
原罪 發表於 21-4-2012 01:51 AM

馬比啦斯被炸之後果集真係無呢,所以我奇怪係咪破左個傳統,吾知以前d戰隊特撮有冇試過.....:35:
馬比啦斯被炸之後果集真係無呢,所以我奇怪係咪破左個傳統,吾知以前d戰隊特撮有冇試過.....
takeshi 發表於 21-4-2012 10:25 PM

應該有既…
首先有d戰隊本身隻機械人就遲出場…
岩岩先睇到48...今集竟然破例無機械人戰?..係咪未試過...?
takeshi 發表於 20-4-2012 09:41 PM

其實好多戰隊最後冇機械人戰,
忍者冇,忍風都冇,
獸拳冇,魔法都冇.......
仲有好多唔寫咁多啦~~~
其實好多戰隊最後冇機械人戰,
忍者冇,忍風都冇,
獸拳冇,魔法都冇.......
仲有好多唔寫咁多啦~~~
jaffehung 發表於 23-4-2012 12:40 AM

oh~~ ic~~甘無必要的守則...個人覺得可以甘減少d機械戰好d...:35:

其實每套戰隊嘅製作群都想有多一點點突破..... 講開巨大機械人,就諗起星獸戰隊,點解佢要攪到第七章(集)先有銀鎧王?原因其實係製作群原來嘅構思就係冇巨大機械人 [?],而係由五個隊員企係五隻星獸(仲要唔係第七開始大轉生出黎嘅金屬銀星獸)頭上面(好似五星戰隊咁 :p),將飲左忽得(誤)之後巨大化嘅海賊魔人打倒 :78:

P.S.銀鎧王嚴格黎講同魔法王、大連王、無敵將軍一樣,都唔係機械人黎 :74:
銀鎧王嚴格黎講同魔法王、大連王、無敵將軍一樣,都唔係機械人黎
garykctse 發表於 23-4-2012 08:35 PM

百獸合體都應該唔係機械人啦~~
特別版~~

36段豪快變身
http://v.youku.com/v_show/id_XNDE1OTYyNjQ0.html

聽聞拉打對戰隊呢個月出喎(DVD)
好期待^^
有趣~有趣~有趣~     好看~好看~好看~       

推介~
推介~推介~
特別版~~

36段豪快變身

聽聞拉打對戰隊呢個月出喎(DVD)
好期待^^
jaffehung 發表於 1-10-2012 12:17 AM

:71:好睇!
吐嘈位一流!
女幹部喜感很好!
破掉海賊戰隊每套劇場版都好看的慣例…
終於在「戰隊 vs 拉打」劇場版出事了:63:

爛得很…
果然甚麼人,只要碰到decade都會被破壞!
破掉海賊戰隊每套劇場版都好看的慣例…
終於在「戰隊 vs 拉打」劇場版出事了

爛得很…
果然甚麼人 ...
原罪 發表於 21-10-2012 10:34 PM

出了嗎???請問邊度有得看???
出了嗎???請問邊度有得看???
jaffehung 發表於 21-10-2012 11:26 PM

http://www.bilibili.tv/video/av376915/
我看了啦,
哈哈~~~~
都OK啦,拉打殺戰隊,目的係為保收視~~~

不過最令我感動既位係光戰隊出招果下,正!!!!!
可能因為我第一次看戰隊就係光戰隊啦,
所以真係好鐘意^^

但海賊變身做OOO就真係帇謂左啲...