Toysdaily 玩具日報

[其他] 遇到世紀大SAD 貨之BATMAN

唔明??之前都係咁??
HT 如果今次又不了了知就真係X街啦。
上下盤 發表於 2-8-2011 03:48 PM
岩岩係消委會個網已留資料,越諗越火,SENT 左EMAIL 幾日 連CFM RECEIVE 都無!!
HOTTOYS 真係以為自己大 ...
sadtoys 發表於 2-8-2011 11:03 PM

其實sd email比佢地係無用,我之前起美國都試過sd email比個玩具網,佢地都無覆,開個新a/c問其他野就好快覆,人地美國仲有消費者保障,可以買完之後再去退返$,但都可以做到咁,更何況香港公司!
試下直接打電話去報紙/消委會la~咁樣快d,我之前打去留左言,2-3個鐘已經有人contact返我!
HT 都算犀利啦..............
我第一年買ht動漫限量佢地都俾錯我, 我買t600特別版, 佢俾左無人要嘅t700胸象我, 我返到屋企一開先知出事, 立即打去鋪頭問, 好彩佢地換返俾我, 我仲記得係肥仔拎出會場換俾我, 即日解決
你今次就真係唔好彩,自己食呢......點解??只怪自己太蠢,太唔諗辦法,一中招就出post先,因為你唔出post都好地地,仲有機會換的,但你一出post後,好多人都混水摸魚,TD好多人睇架,個個有樣學樣都話入錯左隻野...點知你係正定假,點換比你呀.....你自己諗下問題所在先.....好多人混水摸魚係有人反應左出來架la...咩人爆出來就唔講la,但係真係有好多人之後咁做法....
你今次就真係唔好彩,自己食呢......點解??只怪自己太蠢,太唔諗辦法,一中招就出post先,因為你唔出post都好地 ...
KIHANG 發表於 3-8-2011 01:07 AM

Totally Agree!   Yr method is too stupid! just want to make noise and want someone support you only!
其實sd email比佢地係無用,我之前起美國都試過sd email比個玩具網,佢地都無覆,開個新a/c問其他野就好 ...
044044a06 發表於 3-8-2011 12:35 AM

I don't think so! Because HT followed my case not in once time. it usually
need to wait feedback at least 2 weeks. So brother don't sad first~
正常買家, 一係一set買, 一係只買自己鍾意的。就係好多人一set咁買,ht 可能認為如果換得一次,大把人排住 ...
wiswis 發表於 2-8-2011 02:51 PM

但係咁做

果個人咪會冇左隻ironman?

唔通賣隻batman出去,再追番??

咁牽涉qc, 可能買番果隻ironman差過之前果隻點算?

我唔認為好多人會咁搏。
但係咁做

果個人咪會冇左隻ironman?

唔通賣隻batman出去,再追番??

咁牽涉qc, 可能買番果隻i ...
百龍天舞 發表於 3-8-2011 08:54 AM

可能人地根本唔想要 ironman....多一隻batman 可放返出去
又可能人地根本係炒家, 多一隻batman 油水仲多....
又可能....好多可能.......
你今次就真係唔好彩,自己食呢......點解??只怪自己太蠢,太唔諗辦法,一中招就出post先,因為你唔出post都好地 ...
KIHANG 發表於 3-8-2011 01:07 AM

師兄呢個真係中point...
正常出左事都即返會場換先la (冇計都要俾多次入場) or 即刻 contact ht
冇理由會第一時間出post
咁樣揚哂出黎, 全世界有樣學樣......

不過都希望樓主早日解決問題
其實係唔係款款都有紙皮箱?? 所以check唔到邊隻打邊隻??......:?
其實係唔係款款都有紙皮箱?? 所以check唔到邊隻打邊隻??......
O_biscuit 發表於 3-8-2011 10:18 AM

Predator 無紙皮盒, 個盒size亦較大
ironman 同 batman 都有 紙皮盒, size 亦差不多

因為好多人都一set 咁買, 而ht 亦為左慳時間一早將3款figure pack 好入袋
分別係 一個黑色環保袋裝 batman, 另一個大d 白色環保袋裝 predator 同 ironman

所以問題就黎la, 因為樓主只係要 batman 同 predator....
如果拎貨時多人忙 / ht staff 冇對清楚 / 收貨時又冇對清楚
ht staff 極有可能將一set pack 好左既 predator 同 ironman 白色袋就咁俾佢
做成今次慘劇發生.....
可能人地根本唔想要 ironman....多一隻batman 可放返出去
又可能人地根本係炒家, 多一隻batman 油水仲 ...
shingo_y2k 發表於 3-8-2011 10:05 AM

Must have this kind of person la. :38:

樓主睇吓有無計買番Sideshow隻Batman, 有就賣咗隻嘢去, 挽下手有數潻, 玩具唔洗sad喎!!!
起碼多條路睇睇
師兄呢個真係中point...
正常出左事都即返會場換先la (冇計都要俾多次入場) or 即刻 contact ht
冇理 ...
shingo_y2k 發表於 3-8-2011 10:08 AM

我第一時間打了去門市了,叫我等消息~ 我都想即刻返去換~:56: