Toysdaily 玩具日報

查看: 16392|回復: 42

[玩具攝影] 文哥你錯了...你一直誤會了麥sir(劇透,未看者勿入)

以上為我改編...
不喜者請離開...

...
...
...
...
...

...
...
...
...
...

...
...
...
...
...

...
...
...
...
...

好正:71:
估唔到麥sir咁重感情
救完佢仲要比佢''隊林''..
救完佢仲要比佢''隊林''..
KGarnett 發表於 4-7-2011 08:03 AM

成套戲我最唔鍾意呢幕!!!!
麥sir比人打頹左!?今集1d霸氣都冇...
最後仲好心做壞事
救完文哥 唔洗30秒比文哥殺左...
最慘係 麥sir最遲黎 又最快死...

大家期待而久既 麥文戰 竟然咁快完?
成套戲我最唔鍾意呢幕!!!!
麥sir比人打頹左!?今集1d霸氣都冇...
最後仲好心做壞事
救完文哥 唔洗30秒比 ...
詠瑜 發表於 4-7-2011 08:16 AM

有唔少大大都有計過...獨臂文哥好似係用左5秒ko左麥sir...
同時我都唔喜歡果一幕... 而且今集文麥好似患左絕症咁, 比人蝦到上心口都仲可以坐埋一邊, 比獨臂文哥偷襲連還擊既能力都冇(唔知話文哥偷襲得好, 定係話麥sir其實唔止冇左右眼...冇埋右腦)... :53:
麥加登幾衰都冇所謂,但唔好全場食花生,睇到眼火爆
一代狂派領袖咁就玩完~:$
一代狂派領袖咁就玩完~
KGarnett 發表於 4-7-2011 08:38 AM

我情願今集星星叫搶左領袖做...
都好過結局咁!!!
麥加登幾衰都冇所謂,但唔好全場食花生,睇到眼火爆
fire526438 發表於 4-7-2011 08:34 AM

今集真係覺得好不知所謂!!!
完全唔知導演想點...開頭講月球真係...我以為自己睇緊一套關於登陸月球既戲!!!
個死基佬同森 果度 我覺得可以刪...
今集真係好鬼悶...人地話第二集唔好睇
咁我覺得第三集更加唔好睇...真係眼火爆!!!
我睇完戲 同朋友xyz左成個鐘...
有唔少大大都有計過...獨臂文哥好似係用左5秒ko左麥sir...
同時我都唔喜歡果一幕... 而且今集文麥好似患 ...
黑柳玄 發表於 4-7-2011 08:22 AM

竟然5秒(唔計登場開始...)
真係替麥sir傷心難過!!!
今集麥sir真係唔知乜事...佢出場時間好似坐多過郁!?(石堂一次 望街一次)
唔通學大大咁講...右腦傷左!?

ps:多謝版主(係唔係叫德哥呢...)多謝加我分@@久遺既加分!!!
基本上都預咗狂派被秒殺,上集天火文一出,兩分鐘內殺死兩大奸角,已經好唔like!
而且上集麥sir已經是大茄,估不到第三集會更屎,出塲只有四幕......
基本上都預咗狂派被秒殺,上集天火文一出,兩分鐘內殺死兩大奸角,已經好唔like!
而且上集麥sir已經 ...
gumng 發表於 4-7-2011 08:52 AM

麥sir除左最後一幕 拎槍射御天敵...佢今集.........好似...
上集麥sir會將d幼體當玩具咁玩...估唔到今集佢要做保母-_-"去搵食物返黎比幼體食...
狂派真係...唉~_~大部份似比人類SM?
唔計麥sir 其次最失望係震波...可能我岩岩先識佢 諗住佢好大睇頭
點知...死法竟然係咁簡單...

唉...主角果然無敵......一個降落傘 可以令一隻機械人咁!
換轉係大黃蜂佢地中招 一野就整走個傘啦...仲可以卡係頭咁耐!!

麥sir, 星星叫, 音波都比人ko左... 當中星星叫死法更令小弟嘩然:44:... 同時2大接任人死亡亦意味電視冇得玩落去,  呢次真係「地球從此得到和平」... 除非聲波(唔知死左未)接任且救麥sir (不過Jazz段開兩段都救唔返, 麥sir比文哥既「鐵血戰士式扯頭」更加冇可能):42:...
:sad::sad:好感動呀~~~~

rip 老麥:sad:
麥sir, 星星叫, 音波都比人ko左... 當中星星叫死法更令小弟嘩然... 同時2大接任人死亡亦意味電視冇得玩 ...
黑柳玄 發表於 4-7-2011 09:00 AM

愚味一問(小弟只睇過電影版)
狂派除左音波 震波 仲有其他波@@?唔通狂派既男人...唔止得兩個波a_a(eg你講既聲波)
兩大接任人係星星叫同震波!?@@

星星叫死法我都覺得好...那個......可以叫足咁耐,
盲左隻眼都唔走佬...(我果刻心裡邊狂講:變戰機啦!變戰機啦!!!)
電影版應該冇得玩落去?之前都聽講 得三步曲...但會唔會有前傳呢...

其實回望三集,第一集果隻蠍子好似未死...
當然...可以話第二集前已經比人KO左 只係電影冇呢幕

麥SIR第一集好似有斷手斷腳...但搵果隻醫生將另一隻機械人解體又冇事!!!
隻醫生雖然好細隻...但會唔會未死呢...
如果未...我真係幾希望有下集...我真係好難接受 麥SIR冇見兩年...
真係唔諗住報血海深仇!?

其實導演拍下集 可以話 除左地球有機械人之外
斯比頓星以前都有派其他人去其他星球...之後返黎見斯比頓星收左皮
就去付近既地球/有足跡要去地球...
之後文哥見到就打佢地 劇情需要比佢地知狂派玩完...只要導演肯拍佢大可以諗到有方法救狂派其他人...

感覺上每集都有樣野係講緊力量
1:能源方塊
2.領袖之心
3.御天敵發明果d柱 同開頭廢廠果粒球型物體

至於人物...狂派我識既仲有天歐 同 雷公...(唔知有冇叫錯)
雖然文哥嗰下唔算偷襲(已睇咗兩次, 沒誤)
但麥sir 好似真係有d"覺悟咁.....
係兩種"理念"最後對決---------文哥主張放棄施比頓,融入地球 ; 麥sir 要令施比頓重生, 自己做大佬

最後, 可能麥sir 自己都有d動搖....冇咗allspark....施比頓究竟係咪真係仲有救(當年同sentinel私下講數果陣相信係建基於有allspark可以用嘅情況下的)...如果自己鄉下冇得救...做大佬又有乜意思?所以先會成集都頹頹地咁(連傷都唔好好咁醫....)....
結果,問咗文仔一句: 冇咗我,你算係乜?(好似係咁上下...)後, 選擇唔開鎗同文仔埋身一招定生死....因為拖長嚟打, 獨臂嘅文仔一定會輸.....到時就得返佢一個背負成個民族同個瀕死嘅星球( 佢都知班o靚唔多幫到手..)........所以交俾命運決定勝負.....係冇諗過會死得咁醜樣(西人風格, 冇計..)

以上純屬個人腦補^^
愚味一問(小弟只睇過電影版)
狂派除左音波 震波 仲有其他波@@?唔通狂派既男人...唔止得兩個波a_a(eg你講 ...
詠瑜 發表於 4-7-2011 09:16 AM

我懷疑聲波即係音波...
因為英文係soundwave