Toysdaily 玩具日報

查看: 18175|回復: 20

[個人收藏] 美國版SD高達扭蛋--G Gundam篇 (1)

這星期沒有新作品,因此先分享一下手邊的收藏。這次介紹的是美國BANDAI 推出的美版G Gundam系列SD扭蛋。雖說是「扭蛋」,但這美版系列的售賣方式是以5款一組的形式售賣的,沒有抽籤成分。

尺寸方面基本上和日本的100 yen SD扭蛋相同,造型則是參考G-Generation 遊戲的CG圖立體化而成的;色彩十分豐富,大部分是整隻上色,雖然塗裝質素只是一般,但已非現在的SD扭蛋可比。而說到最大賣點,則必定是選角--連令人意想不到的冷門機體也有推出!整體而言是令人滿意的系列。

這次先貼較為人熟悉的機體,其他較特別的款式留待下次吧!!

各位認為哪款最吸引?謝謝觀賞!!小弟blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/Squall-So
這隻好畸胎我完全冇印象!不過好正喎:shiny:

這隻好畸胎我完全冇印象!不過好正喎
歪不正 發表於 28-9-2011 01:27 AM

呢隻係上一代樸克同盟之一:x
呢隻係上一代樸克同盟之一
Squall 發表於 28-9-2011 01:28 AM

WA搵到了  好怪但又好吸引我:x
貼埋比其他巴打睇睇

哇,好多chi線野都出,是新產品定舊產品? 好東西。
哇,好多chi線野都出,是新產品定舊產品? 好東西。
登入 發表於 28-9-2011 01:51 AM

小弟都仲未貼part 2...貼埋part 2大大先話chi sin野啦:x

都出左差不多10年lu
啊。。。10年前我都仲儲緊。
呢set正呀~~~ 當年我儲SDFC果陣,都有追返呢set美版蛋嚟補完,但係我應該係追唔晒,有d果陣已經搵唔返,只好期待你個part2喇~~~
好冷門下,不知價錢如何?
呢set好正喎!! 連前撲克同盟都有!!! :$
呢set真係好物黎  想追但追唔番
不過睇下樓主D相都可算無憾!
good !
but pic.5 master's hand is so long...
竟然連九龍高達和上代撲克同盟的都有:Q
日本無出既,都有,正啦....:73: