Toysdaily 玩具日報

查看: 6212|回復: 22

[玩具攝影] 海豚嘴再度登場+發光Ver!

稍微中ZEGAPAIN ALTAIR毒

買了1/72版本
笨呆多色素組可以唔塗裝都得
一般的可動性造型靚取勝

貼紙是貼眼睛同臉夾紅暈用
由於催於平面我棄用重新塗裝
頭像依然邪惡~好難聯想到會是正義機體

可爆甲

黑黑更似魔神

一般的可動憑造型靚取勝

模型比想像中靚又好睇
我認為已值回票價了

海豚嘴 :handshake:  海豚嘴 :handshake:  海豚嘴 :handshake:   海豚嘴 :handshake:    海豚嘴再度歸來:75:

頭像被屏蔽
呢隻我都有..可惜一次意外失去左頭上既光之裝甲...
好正嫁佢, 又可以發光, 又可以除甲, 而且全裝備咁大隻好有氣勢~
素組都已經好正
:71:
呢隻我都有..可惜一次意外失去左頭上既光之裝甲...
好正嫁佢, 又可以發光, 又可以除甲, 而且全裝備咁大隻好 ...
leungpak 發表於 21-5-2011 21:20

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-151300-1-1.html

:@蘿白暈先係全裝備?閣下意思是模型有出乎??

回復 2# dailydaily
http://www.zegapain.net/merchandize/index.html
動畫你要捧場啦:75:
:shiny:
回復 5# 純白騎士姬Saber

嗯? 你今次介紹呢隻係模型呀嘛...
果個全裝備既意思係指呢隻模型有既翼同劍...
如果講裝備多緊係robot魂, 多左兩支鑽鑽...雖然我冇買XD
回復 8# leungpak
:78:原來咁

其實你知5知相關模型仲有冇其它機種
定係出得e款就交比市場定生死~算數

Robot魂裝備雖豐富不妨一玩
論造型反而冇模型咁正呢
回復 7# jackietsai
放毒成功?×dddddddddddddddd:p

:75::57::57:
回復 9# 純白騎士姬Saber

好可惜模型係出得呢隻...
我當時買都要搵一輪, 冇咩店肯番
robot魂雖然係好多野, 但係細隻又冇咩feel..
而且唔多平, 所以遲遲都未狠心入手
(題外一下, 套動畫真係好好睇!)
回復 11# leungpak
模型做唔住真係婉惜
無做機師及駕駛倉細節的確有不足呢
只得手掌part這盒裝備不良的唔完全版模型或多或少帶有試探市場用意
想要換拳頭
又唔知有冇對應的手手部件包買來玩替換

那邊廂Robot魂出的機體選擇比較多
ZEGAPAIN ALTAIR可謂大放異彩
睇來如果想有對手/有戰友只好買Robot魂了
Robot活動手感良好
而且某d款唔再堅持正價
好似e款跳樓中

同感~動畫是少有的好好睇
回復 12# 純白騎士姬Saber

為左發光要放棄駕駛倉結構係可惜左d...
不過其實個人覺得個電池盒都有少少似內部結構, 算係咁啦
應該冇部件包架喇, 始終冇咩人識orz
佢出到robot魂都算好好, 起碼多左人睇
而且又出哂d機
有跳到咩!?
你消失了好一陣子呢~還以為你不再在TD溜了~

這部動畫好像是意識流類?
我覺得看過介紹這作品的主題是探索"所謂的真實"及"生命"?
你消失了好一陣子呢~還以為你不再在TD溜了~

這部動畫好像是意識流類?
我覺得看過介紹這作品的主題是探索 ...
隨感一亡魂 發表於 22-5-2011 12:31 PM

其實自己覺得比較著重於有限與無限的比較...
有限的真實生命, 無限的重複數據
那一種才是重要呢...