Toysdaily 玩具日報

查看: 18622|回復: 25

[玩具攝影] 殘廢高達 ~ MB楊過 ~ !

註:如看不到圖請自行在webpag減去「www.
或直接按入這:http://toysdaily.com/discuz/thread-220959-1-1.html

簡介:
GN-001RE ガンダムエクシアリペア(能天使高達改/Gundam Exia Repair)
與聯合國軍及葛拉漢.耶卡所駕駛的GN旗幟式戰鬥後大破的能天使高達,在2312年再度出現,但於四年前大戰後至今未完全修復。
失去之左臂被布遮蓋,頭部雖被裝回但右邊臉部被削去,右眼使用鐵人式的眼睛修補,GN劍端出現破損。
:78: OK ~ 大家都知歷史 ~
本身對Exia呢部機體就麻麻地,但係見Metal Build呢隻出得好靚,忍唔住買咗,亦係我第一隻Metal Build ~ !
價錢應該主要貴在合金骨架,真係好墜手。
由於呢部機體係被大破狀態,部件係程現破損,所以如果部件有問題的話有機會唔會知係原本設定定係QC出錯 . . .
亦係我買呢部機嘅主因,唔洗驚中sad貨 ~ !

GN光束步槍 ~ 其實仲夠唔夠能源開槍嘅呢? 我都無咩印像了 . . .

隻暫時修補嘅紅眼真係畫龍點睛,型到爆 ~ ! 如果唔洗加effect都有透紅感就好了 ~

把斷到唔知仲斬唔斬到嘢嘅GN劍,其實已經出唔到GN,唔可以叫GN劍吧?
呢把GN劍都造得幾靚,有幾條裂紋係劍身度。

件高可動爛布超正 ~ 好方便擺出動感姿勢 ~ !! 質感亦都好像真 ~

由於無咩甲,活動能力可以話去到盡 ~ !
而且關節夠實 ~ !!

連胸口個爐燈都有裂紋,真係有heart ~ !

背後沒什麼大亮點。

價錢又唔係話好抵,但係玩或擺都真係得嘅 ~ !
鍾意Exia嘅話呢隻更加係必入 ~ !!
nice photos.  support.
又黎好圖啦師兄!
第一張右膝成塊冇左請問是特登的嗎?
因為睇落似有個凹凸口未裝件呢。。。
nice photos.  support.
gundammsz010 發表於 17-2-2014 03:27

多謝支持 ~:handshake:
又黎好圖啦師兄!
第一張右膝成塊冇左請問是特登的嗎?
因為睇落似有個凹凸口未裝件呢。。。
龍星丸 發表於 17-2-2014 18:33

多謝龍星丸兄支持 ~
好似隻右腳膝頭係無咗件甲的。
我初初都以為中sad貨,但睇其他大大嘅相都係無嘅。
楊過 {:1_197:}
楊過:x
楊過:71:

nice PS
師兄影得好有氣勢呀~~~讚啦:71:
Great photos must add marks for support! :)
頭像被屏蔽
多謝師兄分享靚相
CHing, D 相正呀喂!呢隻唔買真係會後悔成世!
楊過
楊過
楊過

nice PS
ygat2005 發表於 17-2-2014 21:22

原來我打溜字……
原本我想打標題係「楊過能」,不過算啦∼:x
多謝支持∼
師兄影得好有氣勢呀~~~讚啦
iamfinethankuuu 發表於 17-2-2014 21:40

多謝師兄支持∼∼:52:
Great photos must add marks for support!
Douglas.M.Saint 發表於 17-2-2014 22:42

多謝徳哥加分支持∼∼:$
多謝師兄分享靚相!
mythsgod 發表於 17-2-2014 23:16

多謝師兄分享靚相
jy02577991 發表於 18-2-2014 01:06

多謝兩位師兄支持小弟∼∼:43: