Toysdaily 玩具日報

查看: 10801|回復: 15

[玩具攝影] SHF燙斗男與戰爭機器 ~ !

各位Ching睇唔到圖請自行係webpage度減去「www.」
或按入這Link:http://toysdaily.com/discuz/thread-218619-1-1.html

是但作個名搞下笑啫 ~  大家唔好咁認真 ~
對各為可能係舊嘢,不過我就開盒無耐 . . .
原本想等figma出全部Avengers再全收嘅,但係展出過白模就再無聲氣,唯有買住SHF玩住先 ~
細節上當然無得同貴價Hottoys嘅12"比,但性價比上而絕對收貨 ~ !

War Machine 個人興趣就麻麻地,但係由於係同 SHF Ironman Mark6 一齊出,要一對買先好玩。
SHF下嘅War Machine外形修得好好,只係無金屬感呢下好可惜。
眼睛係上油而唔係分透明膠件都有少少失望。
不過咁細size有呢個水準同活動能力已經好滿足。

空軍標誌清析到我可以拉出嚟做水印,加上滿滿嘅筋肉感。

火力全開 ~ 附送嘅effect parts幾得 ~ !
但係雙手嘅機槍好易甩 . . .
War Machine 半跪動作勉強做到,但唔係咁自然。

背後比較簡潔,無咩可以做唔好。

設計上很輕易就做出壓逼感 ~

主角是Ironman吧 ~

細細隻,但上色、身形比例一D都唔差 ~ !

至少齋企都出到氣勢先 ~ !

Ironman一定要有嘅動作 ~ !
唔好話,Hottoys 12" 係做唔到㗎 ~ !!
反而SHF就好輕鬆就擺到呢個動作,GJ

心口個發電機用上透明件見心思,(註:War Machine唔係㗎 ~ !)
但係點解對眼唔用埋透明件呢? 對眼可以話係我最唔滿意嘅地方 . . .

MK6 嘅飛行effect件,但係無支架,咁叫人插咗effect件點擺先?
唯有PS一下扮係HK飛囉 ~

另一出掌砲effect件,但唔夠氣勢 . . .
又自己加多少少power囉唯有...

雖然感覺外件好小家,但係主體就好滿意,係幾值得入手嘅 Ironman 玩具 ~ !
謝謝觀看 ~ :shy:
benbenben4213 發表於 7-6-2015 02:47 PM
咁正好既post 一定要支持啦
先唔好講影相技巧,淨係見師兄玩隻figure 就知有心機扭啦

多謝師兄支持先 ~
嘩 ~ :time:師兄唔好咁講,我都係亂扭㗎渣 . . .
大家用唔同嘅方式分享啫,無話邊個好D嘅 ~
SHF出得幾好, 比例又唔差
SHF出得幾好, 比例又唔差
denniskwong 發表於 20-12-2013 13:44

嗯∼的確不錯呢∼!
不過果然貼舊嘢無人理……
支持下先
玩開平美玩,好難接受300蚊一隻iron man
樓主!請問知唔知MK附近邊到仲有得賣呢兩隻??3字頭找唔找到數??
Assassin 發表於 23-12-2013 05:59 PM
支持下先
玩開平美玩,好難接受300蚊一隻iron man

哈哈 ~~ 過咗2年幾先見到個帖有回覆 . . .
師兄,兩年後嘅今日,Ironman玩具已經要加多個「0」係後面 . . .
我都係見到有師兄新貼呢兩隻先搵翻個帖出嚟睇。
發覺呢對其實都唔貴 ~ :^
Unknow_Object 發表於 24-12-2013 12:19 AM
樓主!請問知唔知MK附近邊到仲有得賣呢兩隻??3字頭找唔找到數??

師兄,唔好意思,我完全唔記得呢個帖,所以無覆到。
我諗師兄你要買嘅都已經買咗,亦有新嘅MK42、43可以揀了。
{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}
咁正好既post 一定要支持啦
先唔好講影相技巧,淨係見師兄玩隻figure 就知有心機扭啦

隔離嗰個 mk 6 同 wm1 個 post 扭都未扭好,企又唔識企,跟本連點樣玩隻 figure 都未識,好心就自己收埋自己玩算,唔好出埋 d 咁傷眼既post

唔係想串咀,只係想講玩玩具都要有 heart,  唔鍾意都係咁講架嘞,勿怪
拍攝不錯,多謝分享。{:1_226:}
War machine so good:shiny:
mfleo2010 發表於 7-6-2015 03:05 PM
拍攝不錯,多謝分享。

Yo ~ 多謝支持 ~ :^

WM上色好D, 可能因為黑黑灰灰,但係WM嘅外加部件同支背炮就好易跌出嚟 . . .
呢個時候就會覺得MK6嘅簡簡單單有佢簡簡單簡嘅好 ~