Toysdaily 玩具日報

[其他] 筋肉人友情血盟軍專區(分享日本kin 29 shop 大阪筋肉人特設會場)

忍者妖
KWM 發表於 13-10-2014 08:58 PM
我已預訂咗shf, 聽聞日版係有QC品測,質素高D,零瑕疵,對比出口貨係上色靚D㗎!所以識揀一定係 ...

你在那裡訂日版?

我都喺訂購行版,你要日版真喺要一月份代購至有嗱!日版一定貴啦!算啦!等二月行貨吧!
KWM 發表於 13-10-2014 07:58 AM
我已預訂咗shf, 聽聞日版係有QC品測,質素高D,零瑕疵,對比出口貨係上色靚D㗎!所以識揀一定係 ...

呢一樣野,從來都只有聽聞,可能我未到驗屍官level,但我玩咗咁多年玩具,從來都唔覺日版質素高D同零瑕疵
KWM 發表於 11-10-2014 09:58 AM
超可動夠話出不死鳥同筋肉將軍啦!我等到鬚都白埋都未有呀!

其實冇話會出不死鳥同筋肉將軍,只係喺個show度show過出嚟,一直都冇落實日期,所以最後唔出都唔出奇
就算Bandai一樣有呢d情況
KWM 發表於 13-10-2014 07:58 AM

KWM兄訂咗幾錢呀?{:1_208:}
我都認為現今日同行分別唔大,可能只是多張或少張貼紙,因萬代出既ultr-act日版同行貨基本樣只是日版水貨快啲有,如果有行版日版便會跌,所以我都係學你買行算!玩遲一頭半個月而已!
Devil_Fudou 發表於 14-10-2014 01:05 PM
KWM兄訂咗幾錢呀?

Devil兄,每隻$290.有間訂$285. 但要落$100 訂,我驚佢閂門大吉呀!:67:
keve0223 發表於 14-10-2014 07:24 PM
我都認為現今日同行分別唔大,可能只是多張或少張貼紙,因萬代出既ultr-act日版同行貨基本樣只是日版水貨快 ...

撒旦兄,你說得對,都吾使話早買早享受嘅.到時到手一樣甘皆大歡喜,不過你諗念吾念住買埋果擂台呢?
KWM 發表於 14-10-2014 10:36 PM
撒旦兄,你說得對,都吾使話早買早享受嘅.到時到手一樣甘皆大歡喜,不過你諗念吾念住買埋果擂台呢?

kwm兄你在信和落訂?我剛開始以為日版有得預訂,看清才知是行,不過木根據朋友玩咸蛋ulta-act經驗諗認為分別不大,還是平得就平!
keve0223 發表於 14-10-2014 10:48 PM
kwm兄你在信和落訂?我剛開始以為日版有得預訂,看清才知是行,不過木根據朋友玩咸蛋ulta-act經驗諗認為 ...

講真吖!呢兩款嘢出到都爛晒甘濟啦……其實我最想睇到實物至買,又驚到時買吾番又局住買貴重死!果隻迷你筋仔我都冇買,極度流口水之作。
輝:雖然冇錢買你版權,但真係想試下用隻鐵人28改裝老筋色,希望效果理想!!

kwm你指的是山口隻mini嗎?講真睇過實物認真麻麻,又要成兩舊,不過就好過microman,睇下隻黑洞實物先算!
keve0223 發表於 15-10-2014 06:35 PM
kwm你指的是山口隻mini嗎?講真睇過實物認真麻麻,又要成兩舊,不過就好過microman,睇下隻黑洞實物先算!

流口水之作……其實呢款造型跟多年前嘅扭蛋一個樣一模一樣,只喺進化版可動閂節.所以我不大興趣!黑洞我未必buy.

SHF 有得選最想出角色,識揀一定揀D少出玩具既角色啦。  http://toysdaily.com/discuz/foru ... tra=page%3D1&page=1     留意一次最多可以揀4個角色