Toysdaily 玩具日報

[其他] 筋肉人友情血盟軍專區(分享日本kin 29 shop 大阪筋肉人特設會場)

keve0223 發表於 24-9-2014 12:34 PM
手機版真係一隻字都出唔到………………!我三集都有玩,第一集我覺得一般!但大獎賽卻真真係一流,& ...

第二集萬太郎勁多閂節技,勁過癮,反而第三集冇晒D招式……奇怪。

吾好再出嘞!真喺超核凸!期待大水牛個造型……:70:
KWM 發表於 24-9-2014 10:35 PM
第二集萬太郎勁多閂節技,勁過癮,反而第三集冇晒D招式……奇怪。

的確個個角色都做得好好,尤其是惡魔將軍把原著既精髓活靈活現展現出來!

隻特典除左靚之外一無是處,少了招式不特只,出招也難了點,冇大獎賽max咁流暢,不知是我自己主觀定事實,如果ps4再出筋肉game再加點人物,可能不喜歡打機的我,又要破費!講開又講,bandai shf有冇確定日期幾時出呢?
請問PS2 最新果兩隻大獎賽max,重可以邊度買到啊?謝謝
cy8 發表於 26-9-2014 05:32 PM

HK yahoo拍賣網有人放售。
keve0223 發表於 24-9-2014 11:41 PM
隻特典除左靚之外一無是處,少了招式不特只,出招也難了點,冇大獎賽max咁流暢,不知是我自己主觀定事實, ...

我估計大約要等年尾或出年頭,預計出售shf玩具都相繼推出!
KWM 發表於 26-9-2014 07:14 PM
我估計大約要等年尾或出年頭,預計出售shf玩具都相繼推出!

希望有好消息啦!據說山口式會出黑洞,不過對佢地出多幾隻既信心唔大,而且都唔知要幾耐
cy8 發表於 26-9-2014 05:32 PM

如果要珍藏便沒辦法,如果你只想玩下,可download ps2模擬器,我有幸部ps2仲玩到先用碟!
KWM 發表於 26-9-2014 06:59 PM
HK yahoo拍賣網有人放售。

thanks ~ 我搵到有隻"筋肉人 肌肉大獎賽2 特盛":)
keve0223 發表於 27-9-2014 04:35 AM
如果要珍藏便沒辦法,如果你只想玩下,可download ps2模擬器,我有幸部ps2仲玩到先用碟!

我部PS2重玩到啊。:he:
如果裝左模擬器後,可以系邊度搵隻game呢?
依家都唔知HK邊度可以買返元組筋肉果套漫畫。只見台灣有賣。
問過間漫畫店,新果本37又話絕左版.....
cy8 發表於 29-9-2014 11:03 AM
依家都唔知HK邊度可以買返元組筋肉果套漫畫。只見台灣有賣。
問過間漫畫店,新果本37又話絕左版.....

37期中文版我有!日文版你要吾要吖!如你要我可讓比你!中文版等我幫你留意下
cy8 發表於 29-9-2014 10:59 AM
我部PS2重玩到啊。
如果裝左模擬器後,可以系邊度搵隻game呢?

你試下上網search ps2模擬器遊戲好多網站都有game上載,不過要自己搵下,
keve0223 發表於 24-9-2014 11:41 PM
隻特典除左靚之外一無是處,少了招式不特只,出招也難了點,冇大獎賽max咁流暢,不知是我自己主觀定事實, ...

S.H.Figuarts キン肉マン
參考售價約4,500元日幣,尺寸高約有14.5公分,預計2015年1月推出。