Toysdaily 玩具日報

[其他] 筋肉人友情血盟軍專區(分享日本kin 29 shop 大阪筋肉人特設會場)

SHF!海神男!惡魔將軍!Blackhole!

三隻都做得好好!尤其隻將軍做得好型,海王星如果要做可動其實好難做得好但都做得好有原著既霸氣,羅賓雖然唔錯但一向都易做得討!三隻相比起筋肉人同戰神真係好得多!最重要係shf好似真係有心有誠意去出,一洗我既擔憂,害怕雨點大雷聲小!

山口出既五角星mini又如何!
keve0223 發表於 3-11-2014 02:00 AM
三隻都做得好好!尤其隻將軍做得好型,海王星如果要做可動其實好難做得好但都做得好有原著既霸氣,羅賓雖然 ...

相片震撼呀!勢估吾到頭果兩隻未有市場反應,已經發放新角色圖片,筋仔迷期待已久誠意之作。{:2_289:}
keve0223 發表於 3-11-2014 02:04 AM
山口出既五角星mini又如何!

五星人肌肉感唔太重,最靚果個手踭位,望落去有力量感。
keve0223 發表於 2-11-2014 01:00 PM
三隻都做得好好!尤其隻將軍做得好型,海王星如果要做可動其實好難做得好但都做得好有原著既霸氣,羅賓雖然 ...

都唔係架... 一日未有發售日期,擔憂一日都未洗架...:60:
我諗起碼等一年,唔見猶自可,見到後又要等到頸都長,都係當初玩浪記過癮,跳樓貨時期真係好多角色都有出,一買就十幾廿個都係1000唔使!不過如果係好野,等下都要!
keve0223 發表於 3-11-2014 10:52 PM
我諗起碼等一年,唔見猶自可,見到後又要等到頸都長,都係當初玩浪記過癮,跳樓貨時期真係好多角色都有出, ...

當時掃開倉浪記都係使左六百
當時掃開倉浪記都係使左六百零蚊左右,見到兩眼發光,開心過中獎呀!因當時蕉人實在太貴,成三百幾蚊隻,所以儲浪記生涯就開始左!當年第一隻買浪記係套裝羅賓&筋肉蝴蝶,喺森之玩具買!當時要成伍佰大元,真肉赤……

KWM 發表於 4-11-2014 11:58 AM
當時掃開倉浪記都係使左六百零蚊左右,見到兩眼發光,開心過中獎呀!因當時蕉人實在太貴,成三百幾蚊隻,所以儲 ...

我當年見到正價最平都百幾二百,正啲既幾百!見到啲跳樓貨唔理咩角色都買,結果幾個大膠袋載左廿隻都成千蚊,因每隻幾拾都有交易,最貴都係八九拾蚊(比較大隻嗰兩三隻!)有十隻八隻想下次再買,因為真係攞唔到,結果過幾日間野就結業!咁大個人第一次過足買元具癮!而且覺得一啲都唔貴,結果後期出嗰啲用左唔少錢,又香港雅虎又日拍,結果仲使突左!本來諗住封咪,點知又出shf…………
又山口mini又shf.好亂呀,有冇人可以話我聽兩隻size差幾遠,shf都好似幾毒,但係缐條好似山口靚D,都係食住花生等睇兩間公司點鬥法先
kevin_mask 發表於 4-11-2014 09:58 PM
又山口mini又shf.好亂呀,有冇人可以話我聽兩隻size差幾遠,shf都好似幾毒,但係缐條好似山口靚D,都 ...

山口大約好似microman咁大,shf就14cm鬆少少。如果鬥shf冇論名氣同誠意都贏哂!但係山口mini岩哂喜歡儲細隻啲size既朋友,而且活動性唔錯!不過如shf長出多角色我一定支持shf!不過kevin兄我們玩開浪記,唔知你會否有同感,浪記手工雖唔好,但出得既角色都肯出,而且size夠大又有重量感,氣勢就浪記好,不過要删除一些劣作而已!
kevin_mask 發表於 4-11-2014 08:58 AM
又山口mini又shf.好亂呀,有冇人可以話我聽兩隻size差幾遠,shf都好似幾毒,但係缐條好似山口靚D,都 ...

得兩條line咋喎~
Marvel Avengers呢d先叫亂呀~
Revoltech, SHF, Figma, 千值練, Marvel Legends, Marvel Select
個個都想分一杯羹
擂臺間間都冇得訂,有一間話有但所有筋肉已經截訂!唯有到時買現貨,有就有冇就算!