Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 今時今日行玩具, 同以前感覺好唔同......

少左以前個種尋寶FEEL...
我講小學個時放學經過玩具鋪...
就算冇錢買都會入去行下...
睇下有咩正野、好野 ...
小堅 發表於 25-1-2011 10:49 AM

少左以前個種尋寶FEEL...X2
我都已經記唔倒有邊隻玩具第一眼見係o係街睇實物而非先看過圖了
以前會比較多期待,總覺得好多條line,好新奇,例如神話,一出隻新生天馬,我記得我#@x 都即買,越買越多,家中的 ...
evan 發表於 25-1-2011 11:05 AM

對, 呢家乜新 Line 都好快變舊 line, 而且又多LINE......
我都去過秋葉原同中野, 幸而仲未覺得厭, 不過下次真係唔敢包
仲記得岩岩 summer 去大阪電電城, 感覺非常 High~
無位擺出來,真的會叫人無興趣再買落去,玩幾玩便放回入盒,從始不見天日,實在有點兒那個。還有那堆玩具山 ...
hk小文 發表於 25-1-2011 12:00 PM

我就必開盒而且必 display, 不過就定時定候會賣~
只知道"比玩具玩既人"多過"玩玩具既人"
老文 發表於 25-1-2011 12:02 PM

TD.....真係唔難搵......(可能我都係, haha, 不過我就定好晒原則黎玩)
身為80後既我,最回味90年代初讀小學時學校隔離有成2~3間玩具店(而家諗返真係識揀位置黎開鋪),咁 ...
chunto0731 發表於 25-1-2011 02:27 PM

以前日日去同一間樓下玩具店, 睇黎睇去都係果D都好開心~
yes, lot of people become toys "fryer"
havent this job B4
n havent 20who B4 , we no need to trade ...
S20081997 發表於 25-1-2011 02:38 PM

The world is always changing..................................so are we~
現在雖然驚喜少了, 但偶爾仍有新發現的, 而四處比一下價格對我來說也是一種樂趣(?)~

不過少了時間去 ...
手榴蛋包飯 發表於 25-1-2011 03:13 PM

有埋呢個報價區, 連格價都有人幫自己格埋~
頭像被屏蔽
小弟既 Line 唔夠廣, 所以......其實唔識大大喜愛既 line.....haha
movie_arms 發表於 25-1-2011 07:56 PM
x2
walk n find
S20081997 發表於 25-1-2011 02:33 PM

http://toysdaily.com/discuz/thread-137438-1-1.html
http://toysdaily.com/discuz/thread-143327-1-1.html
其實我搵到連post都開埋:56:
ching巧合見到記得通知小弟:61:
好多時行街, 都係滿足一種SHOPPING欲, 即係行行下見到樣嘢想要, 咁就買佢返屋企.

而家乜差都話要訂 ...
bad-aries 發表於 25-1-2011 08:46 PM

真係乜叉都話訂, 百幾元至千幾元都有得訂~
其實我搵到連post都開埋
ching巧合見到記得通知小弟
KAISAR 發表於 25-1-2011 08:54 PM

Wa.....完全係唔識~ 見都未見過, 又或者因為唔識, 見倒都唔記得~
你直頭係我既影子......所講既情況有九成似
以前買左隻玩具, 左望望, 右望望, 可以隔好耐先會毒發身痕買 ...
movie_arms 發表於 25-1-2011 07:55 PM

竟然係咁?! 唔通大大你同我一樣都係80後青年?~~
哈哈~又會咁夾0既~
少左以前個種尋寶FEEL...X2
我都已經記唔倒有邊隻玩具第一眼見係o係街睇實物而非先看過圖了
movie_arms 發表於 25-1-2011 08:11 PM

同埋依家好多限定限定限定...
以前邊有咁多...
成日就訂野訂野訂野...
但係訂完好似要抽獎咁,睇自己好唔好彩...
頭像被屏蔽
其實唔同歲數, 都有唔同心態....
細路仔時, 只可以睇唔可以買, 要買都係要等特別日子先可以希望老豆知我心意....
讀書時, 錢唔係多, 只可以選心水中既心水...同埋多數都係屋企附近既鋪頭睇...
出來做野, 有錢, 但玩具無話依家出得咁有系統, 同咁密, 有時間出去睇下就得...
依家, 好似樓主講, 上網可知, 唔駛掃街, 但我都會得閒行一行, 有時都會尋到寶....
人唔同時段, 因應唔同環境, 心態不同, 實乃平常事....:43: