Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 今時今日行玩具, 同以前感覺好唔同......

哈哈~我e+都買少左好多喇, 真係買到有少少唔知為乜, 買番黎->拆盒->望兩望->放埋一邊->第二日又買新野- ...
大次子 發表於 24-1-2011 11:38 PM
yes, only buy
havent play :42:
以前邊有係乜都要訂~
以前邊有咁鬼多限定~~
以前邊有咁多炒價同炒家~~~
以前邊有玩具動輒 ...
kwong7654 發表於 25-1-2011 12:24 AM
support :53:
現在雖然驚喜少了, 但偶爾仍有新發現的, 而四處比一下價格對我來說也是一種樂趣(?)~:78:

不過少了時間去玩又的確如此....
雖然經常想著"反正沒時間玩/ 沒地方展示出來", 但很多時候都因為怕買不到/ 被火少高而先購入...orz
哈哈~我e+都買少左好多喇, 真係買到有少少唔知為乜, 買番黎->拆盒->望兩望->放埋一邊->第二日又買新野- ...
大次子 發表於 24-1-2011 11:38 PM

你直頭係我既影子......所講既情況有九成似
以前買左隻玩具, 左望望, 右望望, 可以隔好耐先會毒發身痕買第二件
呢家, 三日唔埋又入貨......莫講話玩, 淨係睇都睇唔晒.....
其他野都放棄晒
而家目標只得兩個…女神轉生既產物
另一個就係寄望figma日後會出埋其他PERSONA角色
唔 ...
KAISAR 發表於 24-1-2011 11:42 PM

小弟既 Line 唔夠廣, 所以......其實唔識大大喜愛既 line.....haha
但我堅信=-= 兩者 各有不同
我平時行開街的 我會知道 行街 走黎走去 好熱流晒汗 但去唔同場格價 ...
果汁先生 發表於 24-1-2011 11:57 PM

咁又係, 行街本身都有其趣味, 不過就買玩具同以前不同了....
同埋有時係唔敢買
同一角色,好多時唔夠一年就有一條新LINE
仲要可能平D 又或靚D,
唔夠三個月,又話出限 ...
CASS001 發表於 25-1-2011 12:09 AM

仲要呢家有 TD 同行到熟晒, 知道邊度最平.....
出去只係俾錢帶貨走, 冇話行行下, 叮一聲有一件想買呢D咁既情況
回復  pcwolf
"睇住D價錢愈來愈貴, 行下行下都冇心情...好多時都買唔到野..." Me too
kwong7654 發表於 25-1-2011 12:16 AM

但企硬唔入只會貴上加貴貴貴, 我就係因為咁有時要高追番
有時後悔都黎唔切......
每樣野都有好處壞處既~
現家資訊科技愈黎愈發達都一樣有好處壞處~
不可能每件事都如你心中所想的~
henryleung32 發表於 25-1-2011 12:16 AM

都係既, 相反, 呢家慳番D腳骨力, 以前真係行搵港九新界搵貨都試過~
以前邊有係乜都要訂~
以前邊有咁鬼多限定~~
以前邊有咁多炒價同炒家~~~
以前邊有玩具動輒 ...
kwong7654 發表於 25-1-2011 12:24 AM

真係, 呢家乜叉都有得訂/話要訂......遲D唔知會唔會扭蛋都要訂......
:67:近年我都覺得自已行玩具舖已經變左質!唔係去訂野就係去拎野!
當你睇完日報,才出發入現貨,個價都不知轉了幾多個圈當然,屎野就無問題啦
訂?是有開訂有決心有 ...
bigtomm 發表於 25-1-2011 12:36 AM

訂多數係平D.......應該好似我呢D冇乜錢既人既玩意~
認同樓主的感覺,有時買/睇玩具真係無左以前果種驚喜,尤其是有時連考慮的時間都無,第二日就抄上天或無貨的 ...
neoneo 發表於 25-1-2011 09:07 AM

係, 訂又好似大早俾左錢人洗咁, 仲要求神拜佛唔係屈加價
以前d玩具一出實買到,依家郁d都收埋晒黎炒
yugi 發表於 25-1-2011 10:09 AM

但即使以前都唔係咁易建議價入
例如星戰魔戒果D, 都唔使旨意可以反狗城入倒
o係第二度搵倒都唔會平....
以前一件玩具都玩幾日以上啦,
而家, 幾個鐘都未必有
fourson 發表於 25-1-2011 10:17 AM

以前既玩具, 好似睇極都唔厭咁, 呢家感覺就如車輪轉~