Toysdaily 玩具日報

查看: 25703|回復: 76

[新品消息] HT 新 索 Jill 變 身 E Cup Barbie (P.3 增加斗篷和面具)

外國電玩雜誌最鍾意搞人氣女角選舉,《Bio Hazard》嘅Jill Valentine每次都榜上有名,人氣比續篇女角仲要高,除咗因為玩家對佢有情意結外,性感多變嘅造型更得民心。咁受歡迎,Hot Toys當然唔會放過,舊年出過BSAA戰鬥服版本後,今年再玩激啲,換咗緊身束衣,身材更加激凸,配合Barbie面孔,BH男粉絲要乖乖畀錢!

有網友統計過,計埋真人版,阿Jill歷年嚟起碼有18個造型,由S.T.A.R.S時期嘅全身軍服Look,到第三集嘅藍色Tube Top,再到第五集嘅緊身束衣,身材愈嚟愈激凸,造型亦愈嚟愈性感,可惜唔少Figure產品都做到肥腫難分,還幸第5集嘅Figure版權落喺HT手上,性感形象終於完美玩具化。

BSAA改良Body 巨躉消失
雖然今次嘅阿Jill已經係Video Game Masterpiece(VGM)嘅第13款作品,但HT冇偷懶,並無用番以前嘅Hot Angel素體就算,而係用咗上次BSAA版本嘅改良Body,最大特色係收腰、收大髀,將以往女性Figure常見嘅巨躉縮小,着咗緊身束衣,造型依然夠Slim,而且擺大動作甫士都唔會硬繃繃。胸型方面用咗最大Size,Deep V之下輕易見到E Cup事業線, 心口中央位置嘅控制器跟足遊戲設定,貼咗紅色半透明PVC膠,背後有磁石,細細力就除到。

PVC貼身衣 騷盡事業線
頭雕方面,繼續由日籍大師林浩己(Hiroki Hayashi)操刀,整體上跟BSAA版本變化唔大,繼續有Barbie影子,反而係JC.Hong喺塗色上更見工夫,例如頭髮染成金色,眼珠亦變成淺藍,不過整體上都係柔弱咗,少咗一份遊戲中嘅英雌感覺。相比頭雕,緊身束衣造工就搶鏡得多,成件衫用PVC皮料製成,雖然彈性稍低,但勝在剪裁貼身、虛位唔多,而且表面透過壓印技術,布滿格仔暗花,誠意可加。武器就跟上一款阿Jill差唔多,照樣有齊手槍、霰彈槍及煙霧彈,不過刀仔就被抽起,始終死過翻生嘅阿Jill,仲點會用呢啲低智武器呀!

查詢︰2388 4677(玩具狂熱)

*圖中為試辦款式,與正式推出的版本或有少許分別。

今年大作︰積尼高遜
HT早前喺日本舉行咗10周年Figure展,筆者有幸隨團,當然唔會放過訪問香港及日本兩地揸Fit人嘅機會,八吓2011嘅新作情報啦!

S:The Sun  H:Howard  F:Franck

S:話咁快,HT就走過十年,可否講述成功之道?

H:我諗係天時地利人和啦!天時就係每次有大片上映,我們都同步有Figure出;地利就係香港、日本都有好多忠實玩家支持;人和就係得到JC.Hong、Yulli等韓籍大師加盟,頭雕先至愈造愈神似,作品亦愈來愈受歡迎。

S:香港及日本兩地嘅玩家有咩唔同呢?

F:香港及日本嘅HT一向擔當唔同角色,香港負責生產,日本負責宣傳。至於兩地玩家喺大方向上分別唔大,只係一啲生化角色,例如Predator等,可能香港較西化,所以較為受落。不過日本市場始終需求量較大,因此我們都相當重視。

S:展望新一年,有咩大計呢?

H:今年我哋仍然以荷里活電影角色為主,不過VGM系列亦會陸續增加,暫時可以公開係《Metal Gear Solid》。相反日本漫畫版權較難攞到,加上客路窄,所以暫時不會考慮。最興奮係終於可以為積尼高遜出Figure,眾所周知佢從來唔向玩具公司批出肖像權,但經過多年游說,兩個月前終於獲答應,頭炮係小丑,展望將來可以再出更多經典角色。

HT VGM13 《Biohazard 5》1/6 Jill Valentine(Battle Suit Version)零售價︰$980預訂價︰$950發售日期︰2011年第2季

兩邊大腿都掛到輕機槍,令阿Jill可以繼續做雙槍女俠。

高踭鞋連束衣縫埋一齊,以免穿崩,不過就除唔到。

專用地台及唔同造型嘅手掌,梗係唔少得。

頭雕跟上次BSAA版本(右)差唔多,只係改咗頭髮及眼珠顏色。

隨盒附送五把槍,長短火一應俱全,最長嗰支就係PSG-1狙擊槍。

將拉鏈拉低,事業線即時現形,心口嘅紅色PVC膠就用磁石定位。

Hot Toys香港區CEO Howard Chan(右);Hot Toys日本區CEO Franck(左)。

喺HT東京展之中,已經Show咗積尼高遜嘅小丑Poster(左),Howard重點推介係今年嘅矚目大作。

新Body有30個關節,而且重心傾側時,兩邊膊頭都唔會有高低感覺,更似真人。

HT出《Metal Gear Solid》?係唔係搵靚女Yulli幫我蛇叔做頭雕先?(設計對白)

頭雕武器不更新,沒面具和斗篷

不停發鱔稿

HT 已經沒有廉恥

:what: :* :angry:
一雞兩味都唔係第一次
一雞兩味都唔係第一次
炒飯俠 發表於 17-1-2011 09:46 AM

但是這一次卻最無恥

頭雕一樣

武器一樣   

廉價面具斗篷也不肯做

Cheap 精 !!!

:Q
頭像被屏蔽
無口德先至最無恥.......:45:
無口德先至最無恥.......
O_biscuit 發表於 17-1-2011 10:48 AM

打 手 來 了 !!!! :DD
Metal Gear Solid 好似係出第三代喎
Metal Gear Solid 好似係出第三代喎 ~~~
頭像被屏蔽
打 手 來 了 !!!!
Gretzky99 發表於 17-1-2011 10:54 AM

無口德先至最無恥.......:45:
頭像被屏蔽
反而我對呢隻有d 興趣~
頭像被屏蔽
快 d 訂啦死野~~~
shiine 發表於 17-1-2011 12:12 PM

呢幾放假so 冇機會訂~明天返工衝去訂先(比條事業線吸引到)...~攪到有d 衝動追返隻chris(我知大隻佬條事業線都好勁) 同黑妹~tim.......