Toysdaily 玩具日報

查看: 34213|回復: 82

[新品消息] [PS3] GRAN TURISMO 5 (跑車浪漫旅伍)

終於有得玩喇...:43:

喱個係$618送車仔嘅版本...:73:

睇怕喱樹都無乜人會玩同討論... 就俾個機會小櫻搶頭香同唱獨腳戲啦...:67:

呵呵呵...

小櫻上
唔係 bor ... 其實我有 興趣 ga ... 只係怕佢 多 bugs 同 load 太耐 ... 小櫻大大 ... 試完 game 可以寫下 game 評 ma ??? thx
我精神上支持您~~~:shiny:
我可能會買,但唔玩......好似GT4咁.....

我仲未有PS3呢....

我想知係咪好過Xbox的froze...
我可能會買,但唔玩......好似GT4咁.....

我仲未有PS3呢....

我想知係咪好過Xbox的froze...
mushroom 發表於 24-11-2010 03:18 PM

一定好過Forza3~~~:66:
一定好過Forza3~~~
黑色三連敗 發表於 24-11-2010 03:23 PM

點解?
回復 4# mushroom

買跟160GB PS3版本囉... 反正你都會儲嫁啦...

無正式玩過Froze... 响街試玩過兩下... 由於只可以用L/R掣控制油門/煞車而且無得改... 操控唔多慣... 對其感覺麻麻... 而所謂損耗效果... 睇真其實只係將爛咗嘅地方塗黑... 而且唔覺有影響到架車嘅性能(可能試玩果陣 Off 咗)... 只係因為係佢先標榜此效果所以被人覺得好似好勁... 純粹個人意見... 無需要給小櫻解釋...

至於GT5... 未玩唔知... 如果比賽果陣做到好似Demo片咁爛法嘅話就證明佢好過Froze... 但其實對玩家嚟講... 除咗增加真實感之外就無其他Value Add喇...

失望反而係個Car List同Course List... 好似比PSP版仲要少... 竟然無咗日本茂木... 新賽道暫時睇都係多5、6條左右... 好多都係前作出過... 好處係初期玩唔使要記咁多賽道...

睇今日出嘅Game Next話對應GT5P同PSP嘅Save... 但過到幾多嘢要今晚開機先知...

小櫻上
回復  mushroom

無正式玩過Froze... 响街試玩過 ...
小櫻 發表於 24-11-2010 03:39 PM

再等你玩後評!

不過我可能真係等到出The Best版...
Forza <= 撞車 係會 爛 同 跌野的 ... 仲有係會 影響 性能 ... 小櫻大大 試玩果時, 應該只係 off 左.
回復 9# Vince

謝補充...

一來小櫻無交叉盒... 二來&#21874;掣唔可以俾小櫻改到好似GT系列果種排法... 與其玩唔掂就索性慳翻... 但其實當年見到係有興趣... 不過算啦...

小櫻上
點解?
mushroom 發表於 24-11-2010 03:32 PM

話晒都係舊game~~~forza kinect可能有機會同gt5差不多 :DD
回復  mushroom

無正式玩過Froze... &#21709;街試玩過 ...
小櫻 發表於 24-11-2010 03:39 PM

等您報告~~~:78:
話晒都係舊game~~~forza kinect可能有機會同gt5差不多
黑色三連敗 發表於 24-11-2010 04:38 PM

空手賽車,怪怪的...
我都買左齋Game version, 今次感覺佢份量十足, 又有本教你渣車既書仔送, 不過我好想佢地重新將香港賽道擺返落去, GT5 出左真係好難要我係GT4怒玩返條香港賽道出黎呢......

Forza 我冇玩過唔多知佢係點, 但係如果 Forza Kinect 咁玩孖寶賽車....我真係冇乜癮了....
D/L 車... 方法同上次PSP版一樣...

PSP Save對應... 要兩台機都開著遊戲... 各自進入設定裡頭過...

但只PSP車庫&#22021;車只可以&#21709;街機Mode裡頭用...

小櫻上