Toysdaily 玩具日報

查看: 6109|回復: 10

呢度有冇人玩Gran Turismo?

大家好~唔知呢度有冇人玩開GT呢? 小弟由GT2玩到而家既GT4(雖然都仲係好楂:shy:), 覺得GT係暫時黎講最好玩既賽車game, 有玩開既朋友不妨o係度交流下Y :shy:

o係度講講小弟常用既車:

1) Nissan Xanavi GTR
馬力唔大因此易於操控, 而起步亦有8xx ps車既程度, 玩TA首選

2) Toyota Minolta 88CV
怪獸一架...馬力異常強勁, 稍有差池就會立即失控, 羅佢黎TA紐堡林簡直一流

3) Full tuned Nissan GTR34 MspecII
小弟就係靠呢架野起家, 雖則唔係特別好楂, 但唔多唔少都有d感情

4) BMW M3 GTR
呢架咁出名唔駛多講啦, 加速同操控都無話可說

5) E8 RS版
想遊車河同兜風既話我會揀佢, 一個字: 爽!!

6) 掃把佬Rally Car Prototype
小弟跑Rally既專用戰車, 用佢純係因為上一集用開7仔, 今集想玩下掃把佬 XDD

講番小弟既進度...自從玩到3X%後就冇乜進展, 因為每次開親都係玩TA :DD

[ 本文章最後由 hime 於 11-12-2006 02:11 AM 編輯 ]
gt3那時覺得很好玩...專跟朋友跑rally的說
gt4不是不好玩,但好像沒有了以前的投入度,所以賣了:oh:
雖然買碟時那條#繩還在
原文章由 mirage 於 11-12-2006 02:11 AM 發表
gt3那時覺得很好玩...專跟朋友跑rally的說
gt4不是不好玩,但好像沒有了以前的投入度,所以賣了:oh:
雖然買碟時那條#繩還在

但我始終覺得GT既精萃在於TA...2P只係為左迎合市場口味而設
唔知點解機戰, GT呢類獨行俠game好o岩我, 反而winning我就麻麻:DD
亂入!...:D:D:D"""

小櫻隻GT4...都係好似玩到8x%...

隨手撚幾部車出嚟先...

初期嘅時候...小櫻就用喱部嚟屈機...

Civic Race嘅獎品車...前日藉F.1車手中島悟座駕之一...田宮都出過其模型...

Civic Race易玩...喱部車又幾值錢...更加可以攞佢去屈機...

美能達豐田88C-V...利曼賽車嚟嫁...如果加上第4段Turbo...馬力可以過千!...

唔計F.1...喱部可以算係GT4內最強賽車之一...

跑Rally嘛...喱部標緻206WRC...都幾好操控嫁...

而且更可以响206 Cup度屈翻電腦部魔鬼206cc添...

用喱部都唔錯嫁...又輕又易操控...不過係獎品車之嘛...

其實小櫻都放低咗好耐...不過有時心血來潮嘅時候...就會攞喱部去街機Mode...响紐布靈跑翻5個圈(要跑成9個字)...

呃Post完畢...

小櫻上

[ 本文章最後由 小櫻 於 11-12-2006 10:33 AM 編輯 ]
good~~~GT好正~~~~

等24/12~~GTHD吧~!
GT,我好似玩左一集就冇玩啦:oh:
我都有玩^^

由GT1開始玩的,不過好似冇一代考牌係玩到全金:cool:
常用的車就冇乜,成日隨便揀一架黎玩...
不過比較喜歡用的有
Lotus的 111R,操控幾好同埋係其中一架我鐘意的車
BMW的M3(普通個架),一架好平均的車
BMW的M5,鐘意佢的引擎聲

架三菱 i 改盡都幾過癮,CVT+MR
唔記得colt定fit,改到盡+nos可以上到30x km/h :DD
而家GT4停左係98.9%好耐,應該係差考牌全金掛?
回小櫻:
我覺得C9冇88CV咁屈機, 88CV快得黎有彎, C9好似冇咁好彎...
我初時係用架全改GTR黎屈機架 XDD

回BMW:
我考牌都係亂黎, 過到就算數. 不過有時想要d獎品車既話就會花多d時間考個金番黎

回日本:
又要上你度爆房喇 :DD

回基拉:
寬容既GT之神等緊你番黎架:DD

[ 本文章最後由 hime 於 11-12-2006 12:50 PM 編輯 ]
原文章由 X-JAPAN 於 11-12-2006 10:49 AM 發表
good~~~GT好正~~~~

等24/12~~GTHD吧~!

x2~~~還有GT5~~~:) 但自己好弱~~~:shy:
原文章由 黑色三連敗 於 11-12-2006 02:56 PM 發表

x2~~~還有GT5~~~:) 但自己好弱~~~:shy:

GT5仲有排等...:die:
但出GT5正係我買PS3之時, 買PS3有8成都係為左GT5 :*

[ 本文章最後由 hime 於 11-12-2006 08:40 PM 編輯 ]
原文章由 hime 於 11-12-2006 08:22 PM 發表

GT5仲有排等...:die:
但出GT5正係我買PS3之時, 買PS3有8成都係為左GT5 :*

好多人都係因為佢買ps3~~:)