Toysdaily 玩具日報

查看: 19788|回復: 38

[PSP] Gran Turismo for PSP

都唔知等咗幾多年... 終於等到喇...

呵呵呵... 行版早出1日...

據說預訂嘅話會送特典... Download Chevrolet Corvette ZR1 Special Color Model (White)... 嘅咭1張...

但出面街會有Game Shop唔使訂都連張咭...

啱啱玩咗8日...

隻Game可以算係家用版嘅簡化版...

賽道差唔多同GT4一樣多... 可以跑個飽...

畫面絕不比GT4差... 好流暢...

今次有個好過癮嘅系統... 就係當玩任務模式去到可以玩D級任務果陣... Option嘅聲音設定就增加「使用者BGM」... 玩者就可以將放入MS裡頭(MUSIC Folder)嘅MP3做比賽同Replay時嘅BGM...

不過今集買車果陣唔會一次過俾晒啲車廠任揀... 車廠同車款係Random出...

暫時係咁多... 查實一隻拎出街玩嘅賽車Game... 咁樣簡簡單單就足夠...

缺點係... Load碟時間都唔短... 如果係 PSPGO 應該會快啲... 但係邊個會買?...

小櫻報導完畢...
成5年先出:cool:
但聽過好似冇左GT 既精髓 --- CAREER MODE 喎
原帖由 moodyblues 於 30-9-2009 10:31 PM 發表
但聽過好似冇左GT 既精髓 --- CAREER MODE 喎

無錯... 係無咗 GT Mode...

但無所謂...

相對 GT5 Prologue... 幾乎有齊歷代GT嘅賽道... 當操車就好足夠...

而且今次都非常自由... 圈數任揀... 唔使考牌就已經可以玩晒所有賽道...

都係果句... 鍾意就買... 覺得搵笨就慳翻... 又唔要焗寫Game評賺稿費開飯... 係咪?...

呵呵呵...

小櫻上
我部唔係老正... 應該玩唔到...

好想開大時跑兩圈... 去都去得爽D HAHAHAHAHA
原帖由 Noctilux 於 1-10-2009 08:57 PM 發表
我部唔係老正... 應該玩唔到...

好想開大時跑兩圈... 去都去得爽D HAHAHAHAHA

:47:
load碟慢 = 興趣大減 :56:
其實 ... PSP-GO 版 未即係 PSN 的 download 版? 咁 舊機 又係唔係可以 玩到 PSN dl 版 既呢 ?? thx
原帖由 Vince 於 2-10-2009 03:01 PM 發表
其實 ... PSP-GO 版 未即係 PSN 的 download 版? 咁 舊機 又係唔係可以 玩到 PSN dl 版 既呢 ?? thx

得既. 但PSN 好煩下, 同一部機同一時間選一個地區既PSN account.
即是如果係日本PSN download demo, 後再買香港PSN (for eg. GT), 咁你選左香港區就玩唔得日本PSN既demo... (可選回日本區.)

當然唔介日文既可去日本PSN買日本區GT, 但唔知非日本Credit Card得唔得. (可買日本PSN 點數).
或直接唔用日本PSN, 在香港PSN買.

原帖由 阿洛 於 2-10-2009 04:04 PM 發表

得既. 但PSN 好煩下, 同一部機同一時間選一個地區既PSN account.
即是如果係日本PSN download demo, 後再買香港PSN (for eg. GT), 咁你選左香港區就玩唔得日本PSN既demo... (可選回日本區.)

當然唔介日文既可 ...

咁我又有問題 ... 即係要玩 PSN dl game 既時候就要 connect 住 PSN ? 咁如果想出街玩 ... 未要有個 24hrs 除身 wifi ?? thx
原帖由 Vince 於 2-10-2009 04:25 PM 發表

咁我又有問題 ... 即係要玩 PSN dl game 既時候就要 connect 住 PSN ? 咁如果想出街玩 ... 未要有個 24hrs 除身 wifi ?? thx

唔洗, download PSN game 時要用一個叫Sony Media Go! 既program, 當你用個program 去log in 時會選埋地區(地區係跟account既, 所以嚴格上係無選地區. 只有轉log in 其它account), download 完後就唔洗連住線. 同個program 要用USB連住PSP先log in 到.

唔記得講直接經PSP "sign in PSN" 都得, 但wifi download好慢, 都係經PC好D.

原帖由 阿洛 於 2-10-2009 04:35 PM 發表

唔洗, download PSN game 時要用一個叫Sony Media Go! 既program, 當你用個program 去log in 時會選埋地區(地區係跟account既, 所以嚴格上係無選地區. 只有轉log in 其它account), download 完後就唔洗連住線. 同 ...

如果咁講 ... 未可以同個 fd "甲" $買 game ?:50:
原帖由 Vince 於 2-10-2009 05:00 PM 發表

如果咁講 ... 未可以同個 fd "甲" $買 game ?:50:

好似一個download有限同一時間只可有一定機數用個download. 無記錯係同時間可以3部機用個download, 但唔肯定.

如果係可以3部機既咪得羅. 但用Credit Card既就要小心, 個account同人share=Credit Card同人share...
原帖由 Vince 於 2-10-2009 05:00 PM 發表

邊有咁著數...:(

轉載"電腦科技" 2/10/2009

疑問3_能否一人價錢多人享受?
遊戲既然是以下載模式來購買,而且又可利用 Media Go 來備份,自然會有人想到可否用一套遊戲的價錢,然後大量複製遊戲來和朋友分享。而答案當然是不可行,因每套遊戲下載時會以首部對遊戲認證的 PSN 帳號及PSPgo 的 MAC address 為記認,而每套遊戲只可更改 5 次 MAC address,超過 5 次的話就要重新再購買一次才能進行遊戲。另一方面,由於每部PSPgo 只能儲存一個 PSN 帳號的設定,當登入另一個帳號的話,同一台PSPgo上的設定也會被重設。所以各位還是買正版吧。

總覺得,Sony正在自掘墳墓中

網上購買/ dl game呢招我覺得只適用於簡單而且平既game:ar:,隻隻二百幾蚊的我覺得有隻"實物"拿係手度安全感大D

而且過去仲有分美/ 日/ 行版,都唔知US個PSN同JP個PSN有既game係咪有唔同(參考日本同HK個個PSN可dl既內容都已經有分別)

咁分分鐘你要買兩部....:Q