Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 小櫻

[PSP] Gran Turismo for PSP

我試左入好多首歌都係播唔到....=.="
原帖由 Noctilux 於 9-10-2009 03:20 AM 發表
我試左入好多首歌都係播唔到....=.="

要播自定BGM...

首先要在「挑戰任務」模式裡... 達到可以進入D級任務 (其實只要完成A和B或A和C就可以...)... 功能才會開啟...

功能開啟後... 需要到選項 => 聲音設定 => 挑選使用者BGM => 選「MUSIC資料夾」或「MUSIC/GTPSP資料夾」... 之後選「確定」...完成後就可以了...

當然... 閣下所選的歌曲... 需要放到Memory Stick內的「MUSIC」資料夾內... 而且必需要是mp3...

小櫻上
原帖由 小櫻 於 9-10-2009 09:03 AM 發表

要播自定BGM...

首先要在「挑戰任務」模式裡... 達到可以進入D級任務 (其實只要完成A和B或A和C就可以...)... 功能才會開啟...

功能開啟後... 需要到選項 => 聲音設定 => 挑選使用者BGM => 選「MUSIC資料夾 ...

我做曬啦... 但係比賽時冇音樂....
原來係MS CARD既ROOT度開個"MUSIC" FOLDER, 唔係PSP/MUSIC 果個FOLDER...
而家咩都播到了....

有點搵笨的感覺.... SONY真好野...:55:
玩左幾日, 覺得畫質真係幾掂, 車身連LAGUNA 黃昏既反光都做到, 算係咁
但始終MON太細同解像度不足, 快畫面會有少少MOTION BLUR, 搞到唔知幾時落BREAK, 特別係CITY賽道/換左架新車試車果時...

但佢又有最佳路線+落BREAK提示, 感覺上好似真係有隊車隊同你BACKUP咁, 都幾好
以前GT1GT2GT3果時我係靠經驗記位, 一不留神就撞, 而家有佢提最多慢少少, 加上舊版有既賽道我仲有記憶, 玩上手好好FEEL...

同埋今集冇得羊皮老虎車, 姐係冇得改個內膽... 都係好好, 咁做D對手先有番D機會見到我車尾, 冇咁悶...

順便問幾個問題...
要點先可以UNLOCK到RANK A既跑道?
你地覺得邊架車最正? 我買左架09V SPEC既GTR之後就覺得佢最正... 因為佢引擎比較靜, 可以聽到BGM....
原帖由 Noctilux 於 12-10-2009 08:48 PM 發表
順便問幾個問題...
要點先可以UNLOCK到RANK A既跑道?
你地覺得邊架車最正? 我買左架09V SPEC既GTR之後就覺得佢最正... 因為佢引擎比較靜, 可以聽到BGM....

Rank B => Rank A... 跑2次Rank B

Rank A => Rank S... 跑3次Rank A

小櫻比較鍾意用馬力不大嘅車...

暫時主力用喱部開賽道...

輕... 快... 靈活... 缺點係有啲推頭...

今集喱車如果落Brake大重鎖死嘅話... 會見到有白煙出... 喱啲效果以前都無嫁...

呵呵呵...

小櫻上
我都唔鐘意太快既車, 但太慢又覺得悶... 冇拉花既跑車就岩岩好... 如果再上去果D LM車, 就實在太快, 唔好玩...
早兩日聯誼終於有機會進行四人連線...

尚算暢順... 但小櫻見過類似芒亨的「瞬間移動」... 例如方才明明過了頭車但一閃對方又在前面出現...

爆格反而不覺... 可能掛住睇路無留意...

連線最大好處就是賺錢快... 每場賽事都有Jackpot... 獎金會加乘... 而Jackpot亦會抽一位玩者... 如果中獎的在該賽事取得冠軍的話... 除了自已的加乘後的獎金之外... 亦可以取得其他參賽者加乘後的獎金... 很好賺...

呵呵呵...

小櫻上
唔知有無人試過喇...

原來喱隻Game的Save係跟機的!...

即係話... 你在A機玩的Save(Save A)... 移到B機(抄又好... 將張MS插到B機又好)... 當你開Game的時候... 系統就會Check到你個Save A唔係在B機上玩出來... 如果你繼續進入遊戲的話... Save A就會被清除...

喱個系統真不該!... 樹關索尼產品出名「耐用」... 萬一遊戲玩到了幾千萬車庫有幾百部車但部機就掛了... 但Save又不能轉移到第二部機用... 咁未要從新打過?...

真係有夠白痴的設計...

就是玩玩下部PSP2006壞了的小櫻上