Toysdaily 玩具日報

[PSP] Gran Turismo for PSP

原帖由 黑色三連敗 於 2-10-2009 02:39 PM 發表 load碟慢 = 興趣大減 :56:

Install左會快好多 !
唔Install等乜死你 !
原帖由 lowbcousin 於 2-10-2009 05:31 PM 發表
總覺得,Sony正在自掘墳墓中

網上購買/ dl game呢招我覺得只適用於簡單而且平既game:ar:,隻隻二百幾蚊的我覺得有隻"實物"拿係手度安全感大D

而且過去仲有分美/ 日/ 行版,都唔知US個PSN同JP個PSN有既game係咪 ...

咁又係呀, 話晒有隻 UMD 在手, 玩完唔玩時 賣反 出去都仲有個 2手價 ... dl 既 game 又賣唔出, 又唔係平過人 ... 真係睇唔出個 市場定位 係咩 ... :42:
Download 版有無價值?...

對在坐各位「實物派」(包括小櫻)... 都唔會花二百六十八蚊買1GB 睇唔到的Data嫁啦...

不過... 小櫻有位家下身在星洲的車長朋友... D/L版對佢來講就非常方便喇... 樹關佢無理由為一隻Game飛返來香港買... 又不想勞煩別人寄來寄去... 而且隻Game對佢來講就係買來玩... 完全無諗住放出去又或者儲... 裝了又唔會鏟...  價錢對佢來講又唔係多...

所以... 有時睇事物不要只從自己的角度看... 有時自以為覺得無可能的事對其他人或許是平常不過呢...

Anyway... PSPGO... D/L Game 死唔死得... 等下過一年半載就知喇...

都係講翻隻Game啦...

呵呵呵...

小櫻上
原帖由 小櫻 於 5-10-2009 11:44 AM 發表
Download 版有無價值?...

對在坐各位「實物派」(包括小櫻)... 都唔會花二百六十八蚊買1GB 睇唔到的Data嫁啦...

不過... 小櫻有位家下身在星洲的車長朋友... D/L版對佢來講就非常方便喇... 樹關佢無理由為一隻 ...

hahaa ... 係 wor ... 唔覺以打劫左 小櫻 個 post ... sorry 呢:64:
係呢 ... 話時話 ... d 隻 GT 係唔係遲 d 可以同 PS3 果隻 GT 連動 ga ?
原帖由 Vince 於 5-10-2009 11:54 AM 發表

hahaa ... 係 wor ... 唔覺以打劫左 小櫻 個 post ... sorry 呢:64:
係呢 ... 話時話 ... d 隻 GT 係唔係遲 d 可以同 PS3 果隻 GT 連動 ga ?

記得有報導說是可以的...

例如車庫裡的車... 考了的牌... 錢... 之類...

但相信不會全部能夠轉移...

記得當年 GT2 時... 如果有 GT1 的 Save 的話初期的駕照是自動通過的...

但GT3上GT4時... 因小櫻的3是日版... 4是行版所以沒試到任何東西...

據說 GT5P 的 Save 將來都會連動正式版... 所以小櫻的 GT5P 同 GTPSP 都買行版就是為了這個...

但就不會太大期待說能將 GT5P 和 GTPSP 裡的車和錢 100% 轉移了... 不過如果可以給你自選幾部「搵食車」到正式版都已經很好了...

小櫻上
這就是沒看說明書的報應!...

小櫻玩了成2日給人提醒有Install的... 原來盒底說明也標著Install功能...

大概1GB Data要裝... 系統說15分鐘... 當然最好插住火牛時做...

Install了之後... 真係快好多嫁...

開始果陣會 Random 送1架車同 100000Cr...

小櫻喱部寶馬迷你谷巴... 算不錯的了...

所謂訂購初回特典就是這部...

原來就算沒有甚麼PSN戶口都下載得到... 依說明指示做就得...

遊戲主菜單...

其中一個視點... 車內... 簡陋之餘仲影響視野... 都係傳統Bumper位最好...

當然... 以PSP的機能來就就已經不錯了...

GT系列精髓... Replay... 這是拍照問題... 畫面其實也不差...

小櫻用了自選BGM... 但不知為何播來播去都是某幾首歌... 查實是不是有限制的呢?...

小櫻上
的確PSP 有咁既畫質+60fps gameplay+GT, 相信暫時應該係PSP上最好既賽車game.

不過唔知ad hoc 順唔順?
想問d 車有冇 得賣番出去??
原帖由 moodyblues 於 6-10-2009 12:01 PM 發表
想問d 車有冇 得賣番出去??

暫時看來... 不可以...

但不知道要甚麼條件... 又或者將來連到GT5正式版才可以賣...

小櫻上
原帖由 小櫻 於 6-10-2009 12:22 PM 發表

暫時看來... 不可以...

但不知道要甚麼條件... 又或者將來連到GT5正式版才可以賣...

小櫻上

:50:  我沒有 ps3 啊.... :56:
聞說pspgo好似經電腦都dl唔到野...唔知係咪真...

說來隻gt難玩不
原帖由 mirage 於 6-10-2009 11:57 PM 發表
聞說pspgo好似經電腦都dl唔到野...唔知係咪真...

說來隻gt難玩不

難唔難玩呀?...

小櫻就會講... 有一定GT經驗嘅... 只要有根性就一定玩得掂...

呵呵呵...

小櫻上
原帖由 小櫻 於 30-9-2009 10:11 PM 發表
都唔知等咗幾多年... 終於等到喇...

呵呵呵... 行版早出1日...

據說預訂嘅話會送特典... Download Chevrolet Corvett ...

買果個就係我啦..
家陣買左UMD中文版同比psp go用既Download版..
真在吼緊PSP3000既GT限定日版...
原帖由 side3net 於 7-10-2009 01:09 AM 發表
買果個就係我啦..
家陣買左UMD中文版同比psp go用既Download版..
真在吼緊PSP3000既GT限定日版...

咁未好囉... 証明閣下對此Game同PSP有愛呢...

GT版PSP3000... 小櫻問過行版賣$1880... 如果唔係已經買咗隻Game都差啲俾咗錢...

話時話... 日版同行版有咩分別呢?...

呵呵呵...

小櫻上
原帖由 小櫻 於 7-10-2009 01:15 AM 發表

咁未好囉... 証明閣下對此Game同PSP有愛呢...

GT版PSP3000... 小櫻問過行版賣$1880... 如果唔係已經買咗隻Game都差啲俾咗錢...

話時話... 日版同行版有咩分別呢?...

呵呵呵...

小 ...

我對PSP無特別喜愛, 不過, 出親咩野主機我最少都會入一部已經成為習慣
對GT同賽車GAME都無特別喜愛, 有時間開自己架車好過, 哈哈..
我想買GT版既理由係好單純, 一來我仲未有3000機, (本身有一台1000同2台2000), 始終要買返部.
二來, 我有儲GAME習慣, 擺返隻GT係個架上有氣勢D, 哈哈哈..
三來就係限定版, 同埋推出時間拍住PSPgo, 我相信呢台有特別印花既psp有一定升值潛能.
至於日版同行版既分別, 我都希望佢無, 千萬唔好好似上次PS3事件咁, 中文版update唔到spec III....