Toysdaily 玩具日報

查看: 17833|回復: 38

[玩具報告] Hot toys 1:6 Berserker Predator ( P.2 再加相 )

令人充滿期待的hottoys predators 新作

如load 相太慢, 可去 http://www.facebook.com/album.php?aid=35500&id=100001360491789

先來一個大家最期待的大口post !!!! 相信大家不會失望~ 但

點解個咀d色同個頭差咁多架

再來 : 頭髮背影

全身照 :

側面

招牌殺頭動作... 跟本做唔到....

比較圖, 其實只是比guardian 高少少

比較圖, 呢張仲衰... 邊有可能個頭仲細過p1

總括黎計... 呢個樣殺晒

評語 :
先講好ge先
1) 個頭真係做得靚, 個口又真係夠惡, 同以往predator 不同, 頭同頸的可動度超高
2) 全隻野份量十足, 加上露出的關節不太覺眼, 以美觀度計真係爆分
3) 頭髮不會爆出來, 實在太驚好像lost 或 guardian 的爆髮感覺
4) 雖說腰少了一個關節, 但腰與pat pat 那個ball joint 位實得黎又好有靈活性
5) 金屬刀雖不太實際, 但看上去, 窄上手, 感覺又唔同d

彈的
1) 頸對落接近癱瘓 (除上述所指腰的位置外)... 手肘室頭哥用了好像山口式的關節, 但你每郁一下都有驚爛的感覺
2) 腳肘... 我懷疑應該沒有關節的
3) 頭部有些位置上色好求其, 並且開口牙的色與頭好大分別
4) 比例明明說大很多, 出到來又不是大很多, 仲要個頭細過p1...  =.=

總括而言, 如不太喜歡擺好多post, 這隻是一流的, 對我來說, 隻隻也是企o係度, 所以我就收貨了.

但如對一些需要擺很多姿勢的predator, 未必能夠得到你們的歡心. 謝謝欣賞啦

guardian係咪同classic 差不多高先??....如果係...
咁大貨好有問題wor....官圖個比例圖 呢隻Berserker高classic差不多一個頭都有wor...
Lovely!!!! :handshake:
我都訂左......我feel到好似賴賴地野...
貨不對辨, 我唔拎住,  HT  要交代發生咩事wow
即係跟番原祖洲長 P 仔高度...............
噤真係最CLASSIC 都係洲長P仔
一样高度就唔紧要啦!
但果头!!都講jor果头系太小o架啦!
相影得几好!可以既话请影多几张masked睇睇。。tnx
guardian應該同classic 差不多高....
咁大貨好有問題wor....官圖個比例圖 呢隻Berserker高classic差不多一 ...
lili 發表於 30-10-2010 00:15

仲咁大隻字寫住Realistic and accurate 1/6th scale....
究竟係P仔做大左...定係berserker做細左呢?

個頭上色真係.....整體膠感重....
戲內明明高好多, Show 出來時大大隻才訂, 唔收貨!

好矛盾......都唔知攞唔攞好,本身已經冇乜配件,訂嘅原因係覺得最大賣點係夠大隻同高過所有之前嘅Predator,
依家玩縮水,連個賣點都冇埋......好彩未訂埋另一隻啫!
HT久唔久就嚟一次貨不對辦......
訂Mark III BD 中咗一次,今次訂又中 ,以後都係買現貨最穩陣...:49:
一样高度就唔紧要啦!
但果头!!都講jor果头系太小o架啦!
相影得几好!可以既 ...
Lotus 發表於 30-10-2010 01:47 AM

一樣高度都唔緊要??? 唔係掛  :50:
而家成隻個size好似真係同官圖縮左好多好多wor
其實隻野個body修身比例同d關節位真係靚過之前果d P仔好多好多!~
不過個頭太細啦!(戴返個mask都叫好d)最緊要係成隻個size縮左!
我無guardian.....我希望係隻guardian本身係高大過classic啦.....
最緊要隻Berserker Predator跟返官圖classic對比圖就無問題啦~
我想退訂, 連隻falconer 我都唔想要
好矛盾......都唔知攞唔攞好,本身已經冇乜配件,訂嘅原因係覺得最大賣點係夠大隻同高過 ...
H.Kazami 發表於 30-10-2010 09:24 AM

我都係見佢大隻夠哂霸氣至訂!:79:
好似隻t600一樣 !大大隻擺係度差幾遠!
很多謝樓主的玩後感!   很詳盡客觀分析
貨不對辦 wow!  成隻野同Predator 1 差唔多高, 細隻了好多, 個頭重細過Predator1   wow
縮左水呀:50: