Toysdaily 玩具日報

查看: 4663|回復: 10

[其他] 日本版Hot Toys網頁幾有趣

http://www.hottoys.jp/magazine/ask/161.html
第一次睇日本ht官網,有好多互動元素,有fans問題Q&A,十分輕鬆開心。
比如佢會答下點解Falconer鐵血戰士冇樣睇
點解唔做《潛行凶間》公仔,睇完會覺得好好笑(佢話成套劇都係D西裝友,一定唔好賣)
又會解話《Paltoon》呢隻軍事公仔點解做到咁貴價

呢d問題,香港玩家成日都在網上提出,但永遠只係在網上自話自說,冇方法同ht互動
最終好多時都變成火藥味重O既留言,同埋重點還擊o既雜誌文章收場,氣氛十分緊張
香港自家人點解會搞到咁薑?冇晒玩玩具既樂趣?
:71:
我覺得系無咩可能...人地日本人大斗多數都系好有禮貌....邊似香港人咁...無論咩事都會變左罵戰....
文化背景不同,民族本性也不一樣
很難作比較,當然禮貌是值得學習,
and the main point is, they mark up the price so high in Japan, around 20000 yen each....
so, they are the most valuable customers for HT~
我覺得系無咩可能...人地日本人大斗多數都系好有禮貌....邊似香港人咁...無論咩事都會變左罵戰....
guitarjimmy6666 發表於 11-9-2010 09:07 AM

冇錯, 只怪我地修養唔夠!
眼見有幾隻出得好靚的FIGURE都會比人彈都一文不值.

又會不斷拿舊的問題出黎彈劾廠商.
比著係我我都唔會搞咁多互動的環節
回復 6# mansiu123

100% 同意頭三句
其實要做都唔複雜.....成個webpage轉做當地語言....好多國際性公司webpage都可以la...

唔通..日本水紙高d....服務當然唔同d.....hahahaha...
如果香港HT有呢D問答,一定比D友係咁叫改呢樣改個樣,最常見係''唔改唔買呀''邊有得討論呀?
HT FACEBOOK...唔係已經可以留言喇咩..
其實HT官網都有留言區...不過唔多人留言o者...
http://www.hottoys.com.hk/blog/
哇, 靚咁多嘅~