Toysdaily 玩具日報

[其他] 悼念菲律賓挾持人質事件中死去及受傷的朋友

深切悼念:o
事件仍未完結. 片段第15秒可以見到子彈由右至左射入旅遊巴,謝廷駿然後倒地,我哋絕對要討會公道,唔好讓遇難者死得不明不白。

最後祝遇難者們一路好走。

http://www.youtube.com/watch?v=8UsoFphC7KU
回復 486# zhaoyun

it totally looks like the police againts the tourist in the bus.

痛失丈夫及兩名女兒的梁太,餘下 18歲兒子梁頌學( Jason)相依為命,惟 Jason昨仍留醫深切治療,醫生證實,其頭部創傷是由硬物而非子彈造成,至於傷害他的究竟是菲律賓警方圍攻旅遊巴時用作打爛車窗的鐵鎚,抑或是槍手的 M16自動步槍槍柄,則未能確定。

i feel very very very frustrated. . . . RIP
:o ...

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

呢幾日因為呢件事攪到訓得唔好, 一係訓唔著一係好早扎醒, 諗番尋日見到做護士o既太太好心救o左人o地o既仔, 但好心無好報, 先生過o左身, 諗起o個對死o左父母同阿姨o既小姊弟失晒神連獻花俾父母都做唔到, 又諗起導遊謝先生母親哭成淚人"爬"係棺木上喊到收唔到聲, 我都忍唔住喊o左出o黎......:die:

成龍條煩膠做乜又出o黎抽水呀? 做乜人越大越無腦? 香港人不滿意o既係菲律賓政府係處理呢件事上o既過程手法質素差劣, 宜唔係講菲國有無傾有無攻, 宜係佢o地處理手法兒戲, 如果佢o地有步處, 識得有技巧咁談判, 攻堅時手法"利"落, 我相信香港人大部份人跟本唔會怪佢o地, 但鏡頭所見, 菲國有邊處做得好o架? 最賤格o既就係衰o左之後政府上下都推卸責任, 個總統仲不斷抽人水同嘻皮笑臉不斷係傷口洒鹽, 你話香港人唔不滿就有鬼!!!:blame:

p.s. 唔好話我黑心, 但如果祖明係架車度出事, 我睇下成龍大哥你仲係唔係可以咁瀟灑咁幫菲律賓政府兜!!!:74:
==成龍食糞==:angry::angry:

昨晚看到他地返來,我都好吾安樂~~~~:56::56:
無恥的國家、無能的特警!
個報告好快就有,真係懷疑有無調查得咁快?:69:
我同好多人都一樣,需要既係一個公正同係事實既真相
見到尋晚落機情況,真係令人心酸落淚
個報告好快就有,真係懷疑有無調查得咁快?
我同好多人都一樣,需要既係一個公正同係事實既真相
見到尋晚 ...
玩具宅人 發表於 26-8-2010 09:47

報告好似出左...話全部人都係俾槍手所殺...:67:
報告好似出左...話全部人都係俾槍手所殺...
verywai 發表於 26-8-2010 09:55 AM

快到咁,有無真正調查,心目有數:69:
送上這首安魂曲<活著多好-陳奕迅>給所有菲律賓脅持事件中的死者, 願你們安息.... ^_^
相信, 曲中, 有著逝世者最是想對家人, 對朋友說出的最後遺言.....

<遊玩時,開心一點,不必掛念我;來好好給我活著,就似最初>...

"你們",一路好走...

家屬們,希望你們儘快收拾心情,用你的生命,好好的去奏出這首<活著多好>...
......相信"他們"在天上亦想跟你們說....

遇著什麼 煩∼惱
 想跟我說 都可聽到
 翻到有趣 圖畫
 何妨大笑 讓妙事亦被我看∼∼到

振作啊, 大家香港人一定撐你~~~

按此收聽。。。。
回復 494# 玩具宅人

架車都拖走埋la..點會有"真相"呀...毀滅証據就真
呢個飯統連自己塊面都控制唔到,點可以有能力去救人.....

【明報專訊】菲律賓    當局拯救人質行動失敗,總統阿奎諾三世成為被攻擊對象。他周一在挾持人質事件現場面對電視採訪時,面帶微笑,被指態度輕佻。他昨日在記者會上道歉,稱那一笑可能只是「憤怒的表現」。「我的笑容可能被誤解了,開心的時候我會笑,當我遇到非常荒謬的情景時也會笑。若我觸犯到一些人,我道歉。」
回復 497# edc
厘條友奸到出汁,佢唔識咩叫悲傷表情好正常:74:
台灣d人都話菲警無能...
http://www.youtube.com/watch?v=SNopVe8iBU0