Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 由於日元匯率不斷上升......

冇錯...特別係灣仔188果間有個高4眼佬,
睇完佢地巴閉玩具唔買會比佢小,
我D friend 都比佢小 ...
麵包超人 發表於 21-8-2010 10:30 AM

我一星期五日總有2,3日上去運吉wor...但冇咩事...因為我從來唔會望人xdd
你係未指叫佢係櫃拎出黎又唔買??
你地講到個間野咁好,搞到我都想轉行...但我想問佢地到貨係點通知??sms??電話??thx
p_lam0730 發表於 21-8-2010 13:07

到貨係打電話通知...態度就真係佢地好好多:71:
sorry , 我知應該轉成中文, 但唔多覺煙屎點有間咁既舖?
係邊樹?
Kel_Kel 發表於 21-8-2010 10:19 AM

係三樓比較尾o既位置, 佢鋪頭門口上面有 show 鋪頭名, 你慢慢搵實搵到:65:
你有一種可以拎祖宗18代出黎俾人鬧的精神,真係令人敬佩
p_lam0730 發表於 21-8-2010 10:19 AM

同意大大o既意見, 無錯, 我o地買玩具係最緊要件貨, 但購物感覺我個人認為都好重要, 我o地買玩具都係想開心, 做乜要貼錢買難受?:53: 我目前係頑仔訂o既貨都係剩得D2 & D3 (訂o個日panda無開, 另一間熟鋪無得訂, 焗住係頑仔訂)

不過頑仔都有樣好, 有部份玩具未必好多鋪頭入貨但佢都可以訂, 好似之前隻黑姬就係
到貨係打電話通知...態度就真係佢地好好多
virtualman 發表於 21-8-2010 01:18 PM

但揀個陣俾唔俾你開多盒黎睇??因為係頑仔揀個陣就算開左啡盒,有甩色有花都冇得換><唔俾你開多盒><

本人就覺得態度呢樣問題•••
睇下你地接唔接受到囉。
頑X我都仲接受到。
其他果D行過至少頑X都比精X其他既好啦!
做人要求唔洗咁多既。貨到手咪得囉。
又唔我係頑X覺得受人氣。
可能我太樂觀掛•••
但係如果睇到頭先大家講既"紅Cat"覺得如果真係咁既話覺得已經當左客人係屋企人:71:

係度想講下
如果鋪頭唔加價,佢會汁粒。
汁粒既話又少左一個地方買到玩具。:30:
回復 81# kuris_021
算吧LA,依間野已經無藥可救,我對加價係接受GE,但其態度真係.....
仲以為自己答得好型好有性格咁,到而家都仲未察覺到自己店舖存在的問題~
佢真係以為無佢買唔到D貨,其實而家已經愈來愈多店開同樣預訂~
西客先會態度差? 一入去問完金毛幾錢立即買都西口西面,金毛真係最好野,收完錢就算,膠袋都唔比,要問先比,如果金毛係老闆佢真係唔憂做,但如果係打工,老闆知道都請佢,這真是老闆的福氣,頑x我會來的,不過全世界得你有和比人平先得.
但揀個陣俾唔俾你開多盒黎睇??因為係頑仔揀個陣就算開左啡盒,有甩色有花都冇得換>
p_lam0730 發表於 21-8-2010 21:24

我只可以講, 當日我&#25886;隻訂既Black RX 電單車 (呢隻都係限定有啡盒), 發覺車頭有紋 (當然只係開左啡盒, 其實隻隻都有紋...), 問佢係唔係隻隻都係咁, 我都估唔到佢好好心機講俾我聽係Design問題, 同即時開多盒俾我揀(我係無提出開多盒),  當時仲係有成村人等&#25886;呢兩隻限定..., 我都幾唔好意思, 所以俾埋尾數就走人費事阻人做生意....
我只可以講, 當日我&#25886;隻訂既Black RX 電單車 (呢隻都係限定有啡盒), 發覺車頭有紋 (當然只係開左啡 ...
virtualman 發表於 22-8-2010 08:30 PM

我諗佢肯開多盒,係因為後面d人都係等拎呢隻野,所以開多盒都冇咩所謂啦...不過佢初初態度真係幾好,我指係幾年前,係唔知點解d人越黎越...
西客先會態度差? 一入去問完金毛幾錢立即買都西口西面,金毛真係最好野,收完錢就算,膠袋都唔比,要問先比,如果 ...
lukyuet 發表於 22-8-2010 04:25 AM

上次買個盒靜岡SD高達...
同上面幾位樓主一樣...
睇完佢個FB即仆去買...
買個陣一樣係飛盒...
畀完錢亦唔會主動問你要唔要袋...
問完亦求其畀個類似街市買送袋都算...
仲要兜口兜面咁飛個袋埋黎...
唔知有冇師兄試過呢個情況...
西客先會態度差? 一入去問完金毛幾錢立即買都西口西面,金毛真係最好野,收完錢就算,膠袋都唔比,要問先比,如果 ...
lukyuet 發表於 22-8-2010 04:25 AM

Big Big, I cannot agree more.
MK精口口口個對肥瘦大盜,只顧吹水昅女,見你睇得耐又5買就眼啤啤,重有元頁立里個對四眼雙肥又係吹水5理你,好L似唔想做你生意咁,叫佢&#25886;野就西口西面,成日&#25886;D開過封既俾你,搏你唔睇買&#21655;就走...好似以前乳就船...最近去過子瓜注一F,我買神冰河行貨+牌,但剛冇行只有水,佢都照俾日版+牌我,抵讚,最緊要俾完錢佢地會講''多謝晒''
其實頑童係唔係參加左政府果個扶助就業計劃 ?
點解果個咁o既智障金毛肥西都請 ?
不如問下仲有冇人到今時今日仲以為買玩具5算就得
超級玩具迷 發表於 20-8-2010 08:19 PM

無人買的玩具就會5算....

所以有時覺得日元升關係不大。