Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 由於日元匯率不斷上升......

頑仔好似有幫人代bid 日拍野的....但最經典一次係, 我去佢度諗住搵佢代bid, 上到佢鋪頭諗住俾件貨佢報貨, 點 ...
SUPER_J_TO 發表於 19-8-2010 11:08 PM

其他報價係以2少作實,所以其他人係答唔到你
日拍有冇試過信和6樓那間? 個人覺得幾好, 價錢合理, 態度好, bid左好多次都冇問題!
00_GUNDAM 發表於 20-8-2010 11:33 AM

你•••
我最初都以為好好•••點知
就係呢間野專門作大價!:70:
個老細有問題之外其他員工都幾好。
回復 45# 00_GUNDAM

認同!!:71:6/f果間ok的,服務態度一流
認同!個女人"唔應你"已經好好,最慘係"唔知又要扮知",明明成舖都係貨都可以話"未到貨",仲要問到好似我 ...
neoneo 發表於 19-8-2010 02:35 PM

我試過睇左一盒,想睇多一盒,個店員俾盒爛盒既我睇 ~
四眼肥仔初初黎,都有少少誠惶誠恐...

後尾唔知舊人係咪去左灣仔定東洋掃貨   四眼肥仔好快就學識果種NG風格  問佢野唔想答你既神情...
四眼肥仔初初黎,都有少少誠惶誠恐...

後尾唔知舊人係咪去左灣仔定東洋掃貨   四眼肥仔好快就學識果種NG ...
呂品器 發表於 20-8-2010 01:55 PM

我睇佢咁既態度以為佢係老細黎tim,係咪太多人幫襯想趕咁d客呢?

如果係旺角區訂o野我覺得out's point o既 panda館都幾好態度, 不過價錢就貴頑仔少少 (試過幾次都貴幾草), 但佢有樣好, 比較遲截訂, 我7月頭想訂魂shop隻進化版宇宙騎士, 但頑仔已經無得訂, 但我7月底經過panda時, 佢仲有得訂, 價錢又差唔多所以即刻訂o左

訂過幾次panda態度都好好:), 係有樣唔太好o既係, 佢一個月間唔中都有幾曰唔開門, 所以有機會摸門釘:(
如果係旺角區訂o野我覺得out's point o既 panda館都幾好態度, 不過價錢就貴頑仔少少 (試過幾次都貴幾草), 但 ...
tysss 發表於 20-8-2010 03:20 PM

Panda 館好好多, 起碼老闆娘都叫有d笑容, 也會同妳傾兩句的.  開完張單佢重會覆述一次你訂既野你聽以免你訂錯, 亦一樣係訂後唔會加價.   頑仔? 同佢訂野望都唔會望你一眼, 全程都唔會多過三句對白....好似你求緊佢甘...
頑仔, 有一樣特色, 永遠係客人講Thank You 多過店員!
你睇過佢newsgroup就知, 班熟客俾完錢重要重留言猛多謝佢! 當正佢係神甘...嗚呼! 香港地做生意幾時變左係客人感謝個店主架! :x
如果係旺角區訂o野我覺得out's point o既 panda館都幾好態度, 不過價錢就貴頑仔少少 (試過幾次都貴幾草), 但 ...

據我所知, 頑仔係跟日本魂shop 的截訂日, 人地停佢就停.  而Panda 館係日本截左訂都重接受客人訂, 係因為佢通常會訂多少少做現貨賣.  眾所周知, 現貨價一定比訂貨價貴, 而頑仔其實都一樣有預多來賣現貨(正如今時今日佢都重有SIC Kiva Emperor, 不過價錢就... )  Panda 肯用佢預多的現貨來俾客人訂, 單呢一點係抵讚的!:71:

P.S. 我都係係魂shop截訂後重係Panda館訂到宇宙騎士強化形的)

不過佢又真係好多時都唔開門呢下衰
唔好意思, 借問聲panda館即係乜舖 ?
呢家日元不斷上升,又可能會跌,亦有可能會不斷升…
希望會回返…
不如問下仲有冇人到今時今日仲以為買玩具5算就得:34:
唔好意思, 借問聲panda館即係乜舖 ?
Kel_Kel 發表於 20-8-2010 05:58 PM

你將佢轉做中文就知o架啦:73: (唔想俾admin話宣傳而ban post)
條數有得你地計, 日圓9算, 未來還有上昇趨勢.
人家之前10算幾收訂 1盒 3000日圓玩具賺 30日圓左右 (HKD2.7)
還未計運費人工燈油火電.... 未來2,3個月就是有機會蝕做..

加價合情合理合法啦. 唔通開善堂麼

至於店員有禮沒有禮,,
我自己覺得沒有什麼問題喎 ..