Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 由於日元匯率不斷上升......

就算唔限定, d yen長期高企普通貨都係遲早會加價
fatcheong 發表於 19-8-2010 04:12 PM

點加都唔會高過限定先
喺佢度訂野的確可以好放心,但態度係一個幾大的問題.....
好多時佢地個款都係好似完全唔志在做你生意
同佢地訂野搞到好似問佢地借錢咁,有時都幾無癮
我應該笑住入佢地鋪頭定係點? 霸氣?
i agree the point that except the boss all staffs are lack of knowledge in toys and the attitude are bad especially the fat guy with glasses. He rarely has answer to your question and very inch. Just guess, maybe he is one of the boss's relative otherwise he should be fired as early as possible.....
真係有d矛盾...  我覺得佢地服務好,態度唔好

貨到即日有SMS,價錢合理,到貨又算快

態度就...  舊果位四眼哥哥算係最和善,另外新黎果位姐姐仔都OK;其他就... 又唔係惡或特別差,只係當你冇到

我基本上都覺得佢地係老實既,訂野好放心,所以會繼續幫襯。

態度就...  舊果 ...
呂品器 發表於 19-8-2010 04:36 PM

其實間間都有呢個問題...
好耐之前兆萬對面個間都係話D員工態度差...
SSP / 灣仔社團一樣有人講...
不過態度差都係其次...
最重要係佢有D員工真係乜唔知...
Moreover, as his business is now big enough, the boss could hedge the FX risk by using forward contract or other derivatives. I think the continuing appreciation on JPY is just a excuse to keep his profit margin at a constant rate......
日羊咁耐都係咁升...  Forward Contract都唔會平

為保持constant profit margin而加價... 在商言商,正所謂斬頭生意有人做,蝕本生意無人撈,都唔可以話係藉口:64:
眼見咁多版友講開我先講,我由壞孩子仲係兆萬果時已經開始有幫親,一路都覺得佢地服務幾好,同埋態度都幾好,特別係舊果位四眼哥哥,佢真係會有問必答,但自從由7樓搬左落幾層,有個新的四眼仔頭髮金金地樹起曬的黎做,我有次去攞q版雪初音時,我見佢竟然將件貨飛去我面前張台度,盒野當場外盒爛左,我見咁咪好客氣咁問佢有無第盒可以睇睇,唔該,點知佢大力咁張盒野飛番去個大紙箱~,我同我女友當堂呆左,心諗就算你幾唔願意都唔好咁樣對盒玩具,之後好好笑,佢竟然當我同女友傻GE將佢飛番入去果盒再從大箱中攞番比我睇,今次我真係忍不住要出聲同佢講,依盒好似係頭先你比我睇果盒黎WOR,跟住佢再由大箱中飛過另一盒比我睇, 當時我已對依間野完全失望,決定以後都不會再幫親.

態度就...  舊果 ...
呂品器 發表於 19-8-2010 04:36 PM

舊果位四眼哥哥算係最和善 < ---你講緊二少爺:58:

佢現在好小係shop (3/F)....個時7樓就時時都在..
舊果位四眼哥哥算係最和善 < ---你講緊二少爺

佢現在好小係shop (3/F)....個時7樓就時時都在..
滴滴仔 發表於 19-8-2010 05:11 PM

好像多數去左灣仔果邊
眼見咁多版友講開我先講,我由壞孩子仲係兆萬果時已經開始有幫親,一路都覺得佢地服務幾好,同埋態度都幾好,特 ...
sunnyboy_Edmund 發表於 19-8-2010 05:07 PM

果個金毛我見到係佢係度我情願第日先再上過去訂野:80:
眼見咁多版友講開我先講,我由壞孩子仲係兆萬果時已經開始有幫親,一路都覺得佢地服務幾好,同埋態度都幾好,特 ...
sunnyboy_Edmund 發表於 19-8-2010 05:07 PM

嘩!原來有d咁既劣績!

咁又真係好難接受...
果個金毛我見到係佢係度我情願第日先再上過去訂野
yugi 發表於 19-8-2010 05:18 PM

佢一日仲係果度做,我都唔會再番去幫親~
佢一日仲係果度做,我都唔會再番去幫親~
sunnyboy_Edmund 發表於 19/8/2010 17:28

係唔係肥肥地果個呀 ?
回復 29# 毓民MKII
係ar,肥肥地的~