Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 由於日元匯率不斷上升......

講起panda真係要讚!
唔係讚訂嘢,話說隻SHF FJ响佢哋度買.
阿姐勁好人,一次過拎哂啲貨畀我揀.
見到疑似漬嘅嘢,佢都好用心講解係啲油啜住個盒.
咁好嘅態度真係抵讚:71:
自從佢個blog close 左之後我就無留意佢D資訊,可吾可以話我知佢facebook個名係乜...我seach極都搵吾到:56:
自從佢個blog close 左之後我就無留意佢D資訊,可吾可以話我知佢facebook個名係乜...我seach極都搵吾到
deepz 發表於 21-8-2010 02:23 AM

http://www.facebook.com/pages/fen-dian-wan-zi188shang-chang2lou216pu/wan-tong-wan-ju-NAUGHTY-GUY/329955510774
因為日圓高企而加價, 我覺得無可厚非, 無理由做蝕本生意嘛.

遵守合約精神: 訂貨後不加價, 訂後必定有貨, 是壞孩子的可取之處.  至少好過賊船.

但每次去到壞孩子鋪頭, 除左四眼老細之外, 個個職員既態度同個樣, 都好似 '父仇未報咁', 可以友善d就更好了.
講起panda真係要讚!
唔係讚訂嘢,話說隻SHF FJ响佢哋度買.
阿姐勁好人,一次過拎哂&#218 ...
pein 發表於 20-8-2010 09:20 PM

係呀,我都覺得幾好,係有陣時 多貨到唔俾你行入去,想入去睇下野都唔得 ...
你將佢轉做中文就知o架啦 (唔想俾admin話宣傳而ban post)
tysss 發表於 20-8-2010 08:49 PM

sorry , 我知應該轉成中文, 但唔多覺煙屎點有間咁既舖?
係邊樹?
條數有得你地計, 日圓9算, 未來還有上昇趨勢.
人家之前10算幾收訂 1盒 3000日圓玩具賺 30日圓左右 (HKD2.7)
還未計運費人工燈油火電.... 未來2,3個月就是有機會蝕做..

加價合情合理合法啦. 唔通開善堂麼

至於店員有禮沒有禮,,
我自己覺得沒有什麼問題喎 ..

toysng 發表於 20-8-2010 09:19 PM

你有一種可以拎祖宗18代出黎俾人鬧的精神,真係令人敬佩:!
{:3_128:}
頑仔係好, 不過話佢係最佳服務就不敢認同了....除了四眼老闆外其他員工
SUPER_J_TO 發表於 19-8-2010 09:53 AM

冇錯...特別係灣仔188果間有個高4眼佬,
睇完佢地巴閉玩具唔買會比佢小,
我D friend 都比佢小過....正一 :53:black shop{:3_128:}
匯率上升,肯定要加價的。是做生意,不是開善堂。
其實頑仔同panda訂野都係睇價錢, 不過就好似之前既大大講, 我係panda訂black 既電單車, 係人都知車頭有條紋, 佢地都會自動自覺開多盒俾你睇係design問題, 但如果係頑仔, 你未開盒就講明唔係爛唔換, 態度上明顯有好大分別. :67:
不過兩間野都明碼實價, 就我而言, 兩間都係好鋪:78:都好過雞旺地庫樓梯口果間, 次次都話計平D, 其實個價mark高左幾多下, 減左都仲貴過其他鋪, 呢D真係笑面虎....:(
但每次去到壞孩子鋪頭, 除左四眼老細之外, 個個職員既態度同個樣, 都好似 '父仇未報咁', 可以友善d就更好了.
傲龍未展 發表於 21-8-2010 09:12 AM

深表認同 我唔明點解次次想去訂野都要受佢氣 好似唔憂做咁 結果去左第二度訂
你有一種可以拎祖宗18代出黎俾人鬧的精神,真係令人敬佩
p_lam0730 發表於 21-8-2010 10:19 AM

:DD 同意, 香港玩具店點解成為眾行業中服務質素最差的, 頑仔點解甘既態度重有班fans 當佢神甘拜......就係多得呢d 甘偉大的玩家
深表認同 我唔明點解次次想去訂野都要受佢氣 好似唔憂做咁 結果去左第二度訂
百萬傻炳 發表於 21-8-2010 11:43 AM

係, 我都改左去第二間訂了, 唔想幫襯人重好似係度求人甘.
而家魂SHOP 野好多店都有做, 頑仔再唔改善下只會愈來愈少客~~
同意, 香港玩具店點解成為眾行業中服務質素最差的, 頑仔點解甘既態度重有班fans 當佢神甘拜......就 ...
SUPER_J_TO 發表於 21-8-2010 11:47 AM

其實我都有份,因為尋晚我都有上去訂野:49:
其實頑仔同panda訂野都係睇價錢, 不過就好似之前既大大講, 我係panda訂black 既電單車, 係人都知車頭有條紋 ...
virtualman 發表於 21-8-2010 10:52 AM

你地講到個間野咁好,搞到我都想轉行...但我想問佢地到貨係點通知??sms??電話??thx