Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SUPER Street Fighter 4 AE 約戰/討論區 [雞扒x鉄拳 之 我地和AKB有個約會]

咁我又好似冇同佢 打過 wor... 佢 好似得 ps3 冇 xb ... 但 ... 傳說話 .... 佢係某某比賽的 冠軍 ... :6 ...
Vince 發表於 4-2-2010 05:58 PM

德哥傳說中係街霸神手~!:71:
咁我又好似冇同佢 打過 wor... 佢 好似得 ps3 冇 xb ... 但 ... 傳說話 .... 佢係某某比賽的 冠軍 ... :6 ...
Vince 發表於 4-2-2010 05:58 PM

某某比賽o既冠軍~~~~唔係真架嘛 :47: 咁要將個聯賽分組先得~~~唔係會俾佢秒殺 :no:
德哥傳說中係街霸神手~!
阿洛 發表於 4-2-2010 11:21 PM

TD石野藍 ~~~ :(
係呀 ... 之前好努力 打 FF ... 希望快 d 打鬼完佢 ... 真係辛苦過反工 ...
之後買左 ps3 隻 Dragon Ag ...
Vince 發表於 2-2-2010 12:42 PM

dragon age我都有玩, 不過真係玩得好慢.   如果對美式rpg有興趣, 可以試埋Mass Effect系列(星球大戰式宇宙史詩), Fallout (北斗之拳式核爆後爛衫時代).

FF... 以前SFC年代的FF好正, PS1年代都OK, PS2隻FFX都幾好, 但FF12真係失望. FF13? 唔知佢同FF8邊隻劣評多d呢.
鐵拳我唔識玩~~~所以出新都唔買lu~~~~ 不過getterwing2大大係高手~~~差唔多晚晚玩仲d成就差唔 ...
黑色三連敗 發表於 2-2-2010 12:11 PM

鐵拳1000成就好易拿, 只要俾d時間, 真係好easy.  其實鐵拳對戰好好玩的, 但真係要俾時間去學, 因為系統同招式又多又複雜, 好難上手. 至於鐵拳邊行邊打的co-op, 好唔好玩就見仁見智, 我就覺得OK, 但玩完一輪儲衫儲錢之後都係打對戰好玩好多.

SF4我就7xx已經行人止步了, 因為玩得差, 果d trial真係冇本事過.
360都好似有隻叫mass....2 (又唔記得叫乜名) o既rpg~~~~好似都好玩喎

Mass Effect 2.  宇宙龐大史詩式RPG, 參考左日式RPG結構, 電影感好強, 質素超高, 但自由度冇fallout 之類咁高, 適合玩開日式RPG的玩家用來作為 "過檔" 美式RPG的作品.

不過最好玩左Mass Effect 第一集先.
http://www.capcom.co.jp/sf4/character.html

官網更新春日櫻同Rose 第二Ultra.

Rose第二Ultra 仍然唔多好睇, 希望實用.
鐵拳1000成就好易拿, 只要俾d時間, 真係好easy.  其實鐵拳對戰好好玩的, 但真係要俾時間去學, 因為系統 ...
getterwing2 發表於 5-2-2010 02:09 PM

鐵拳d招咁複雜您都可以玩到咁勁~~~證明您都係格鬥高手~~~SF4更加唔駛講 :71:
Mass Effect 2.  宇宙龐大史詩式RPG, 參考左日式RPG結構, 電影感好強, 質素超高, 但自由度冇fallout 之 ...
getterwing2 發表於 5-2-2010 02:12 PM

呢隻外國出貨量已經過200萬~~~厲害~~~不過香港..... :(
官網更新春日櫻同Rose 第二Ultra.

Rose第二Ultra 仍然唔多好睇, 希望實用.
阿洛 發表於 5-2-2010 03:35 PM

Rose個招真係好雅典娜~~~~不過好似冇乜用 :cool:
鐵拳d招咁複雜您都可以玩到咁勁~~~證明您都係格鬥高手~~~SF4更加唔駛講
黑色三連敗 發表於 8-2-2010 11:30 AM

唔係ga... 其實鐵拳同街霸的要求唔同, 我覺得鐵拳比好著重戰術, 心思, 而街霸比較著重反應同埋出combo的熟練度.  

街霸我由元祖2代開始玩, 到依家到已經成廿年了, 而且當時係十幾廿歲的黃金時間... 但真係打得好水皮, 尤其是對戰, 打左咁多年都只有新手級的實力, 無論係打sf2或者sf4, 出街挑機都係10戰8敗, 除非遇著新手, 否則真係好少win.  依家上網打sf4更加係10局都未必win到1~2局.

鐵拳我由5代先開始認真玩, 即係認真玩左4年左右吧, 而且開始玩果時已經老餅, 反應慢記性差, 已經唔係打機的黃金時期了. 但其實只要選一些易上手的人物, 出combo其實好易, 比街霸果d "輕昇 -> mp+mk cancel -> ff-> uc"  容易好多好多倍的.   我打鐵拳唔敢講打得好, 但拉車邊可以算是香港的中游水平吧,
http://www.capcom.co.jp/blog/sf4 ... 010/02/09_1633.html
官網blog更新
有講SSF IV會有咩改動, 例子有Tiger Uppercut, 昇龍拳同Rose 既捉撻.
唔係ga... 其實鐵拳同街霸的要求唔同, 我覺得鐵拳比好著重戰術, 心思, 而街霸比較著重反應同埋出combo的 ...
getterwing2 發表於 8-2-2010 12:02 PM

街霸個d連技真係 ~~~ 到而家我都仲係停留係街霸2階段 :unhappy: 不過您好我d ~~~ 呢期我打親都未win過 :die: 鐵拳 ~~ 大大已經可以去比賽 ~~~ 我覺得 :36:
官網blog更新
有講SSF IV會有咩改動, 例子有Tiger Uppercut, 昇龍拳同Rose 既捉撻.
阿洛 發表於 9-2-2010 04:49 PM

以我得3級o既日語水平黎講 ~~~~ 絕對唔知佢講乜 :(
其實ssf4我應該買日版定美版 ~~~ :?