Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SUPER Street Fighter 4 AE 約戰/討論區 [雞扒x鉄拳 之 我地和AKB有個約會]

我用ryu/ken 都只係用番sf2代年的combo, 用其他人更加無咩連技可言.

鐵拳比賽? 睇比賽video 我都睇得 ...
getterwing2 發表於 10-2-2010 02:29 PM

我都冇連技 ~~~ 不過間唔中撞手神出到 ~~~招跳重拳 > 跪下重拳 > 波動拳 ~~~ :55:

鐵拳比賽您會俾秒殺 ~~~~ :@ 唔係呱 ~~~~ :Q
依奇怪:
"As Ms. Shiozawa mentioned on her blog last week, the alternate costumes for Guile, Bla ...
阿洛 發表於 10-2-2010 02:52 PM

我估好似getterwing2大大咁講,初回版就送個DLC, 第二批貨/二手就要自己俾錢download :58:
Gen伯伯有佢另外2招UC2睇未呀 ~~~~ :35:
我都冇連技 ~~~ 不過間唔中撞手神出到 ~~~招跳重拳 > 跪下重拳 > 波動拳 ~~~

鐵拳比賽您會俾秒 ...
黑色三連敗 發表於 11-2-2010 12:04 PM

唔駛出賽, 出去太子行一轉, 去同果d真正高手打, 我都十局輸8局起碼.
上網見日本比賽,Sagat俾印度佬打到慘不忍睹
黑色三連敗 發表於 11-2-2010 12:00 PM

角色性能雖然強, 但都唔會自動win, 最重要係睇個玩家.  即是話, 假如一個低手用sagat, 高手就算用dan都可以打敗佢.

但如果兩名玩家實力差不多, 用sagat果個真係佔左唔少優勢.
唔駛出賽, 出去太子行一轉, 去同果d真正高手打, 我都十局輸8局起碼.
getterwing2 發表於 11-2-2010 02:09 PM

香港真係多高手~~~~:ice:
角色性能雖然強, 但都唔會自動win, 最重要係睇個玩家.  即是話, 假如一個低手用sagat, 高手就算用dan都 ...
getterwing2 發表於 11-2-2010 02:11 PM

我都係睇片 ~~~ :D
http://www.youtube.com/watch?v=ue4G49-jzU8

印度佬失驚無神走去人地後面出招 ~~~ 勁 :$
我都冇連技 ~~~ 不過間唔中撞手神出到 ~~~招跳重拳 > 跪下重拳 > 波動拳 ~~~

黑色三連敗 發表於 11-2-2010 12:04 PM

haha, 呢d連技雖然基本, 但真係好實用. 我都係只識呢類連技, 最後有氣時可以在波動拳後駁多個super

不過在SF4代, 好多目押連技由輕拳開始, 之後打一大串, 風險低, 回報高, 我就用唔到了.
香港真係多高手~~~~
黑色三連敗 發表於 11-2-2010 02:33 PM

香港其實好少人玩鐵拳, 但其中唔少係好有心的玩家, 除左努力鑽研技術, 又會間中搞下活動咁.

我有冇同你上網打過鐵拳或者sf?
haha, 呢d連技雖然基本, 但真係好實用. 我都係只識呢類連技, 最後有氣時可以在波動拳後駁多個super
...
getterwing2 發表於 11-2-2010 03:14 PM

基本上我講個招基本連技有九成機會都出唔到 ~~~ 不過SF4玩trial個陣又試過出到您講個招 ~~~ 不過對電腦個陣又出唔到lu :unhappy:
香港其實好少人玩鐵拳, 但其中唔少係好有心的玩家, 除左努力鑽研技術, 又會間中搞下活動咁.

我有冇同 ...
getterwing2 發表於 11-2-2010 04:00 PM

我得SF4 ~~~ 不過我地冇對過 ~~~ 其實我都唔太識點樣邀請人一齊玩 ~~~ :die: 見您上親網已經玩緊鐵拳 ~~~ 都唔敢打擾您 :(
"初回限定"  的意思我諗係指 "送DLC code", 未必係指果件衫以後冇得賣.
以capcom性格, 做左件衫出來實 ...
getterwing2 發表於 10-2-2010 03:54 PM

咁又係, Capcom 出名Game 正, "Marketing" 仲"正"...
http://www.capcom.co.jp/sf4/character.html

官網更新印度佬, 軍佬同鐵面第二Ultra, 仍然無新野...

http://www.youtube.com/watch?v=xjkrjcwU6eg   一段Chun-Li vs. Juri Opening.
轉貼:

SSF4 剩餘4名角色已確定
分別為SF33的Ibuki , Makoto , Dudley , 及新角色Hakan
官網更新印度佬, 軍佬同鐵面第二Ultra, 仍然無新野...

一段Chun-Li vs. Juri Opening.
阿洛 發表於 12-2-2010 11:32 PM

juri姐有冇咁勁呀~~~一對二 :(