Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SUPER Street Fighter 4 AE 約戰/討論區 [雞扒x鉄拳 之 我地和AKB有個約會]

以我得3級o既日語水平黎講 ~~~~ 絕對唔知佢講乜
黑色三連敗 發表於 10-2-2010 12:42 PM

以我未學過日文同用日轉中網頁後黎講 ~~~~ 一樣唔知佢講乜:38:

以下係無責任亂估:
大概好似係Tiger Uppercut扣少D, 昇龍拳由2hit 變1hit, Rose 捉撻就應該係優先度高D.

外國Capcom 官網blog 翻譯:
http://www.capcom-unity.com/jgonzo/blog/2010/02/09/super_street_fighter_iv_developer_blog:_buff_not_nerf

講開Rose 既捉撻有時好火... 好多野既優先度都高過捉撻... 重腳呀, 昇龍拳(除左到頂)呀... 都捉唔到...
其實ssf4我應該買日版定美版 ~~~
黑色三連敗 發表於 10-2-2010 12:43 PM

唔係有行版咩? (好似SF IV咁日文英文都有?)
以我未學過日文同用日轉中網頁後黎講 ~~~~ 一樣唔知佢講乜

以下係無責任亂估:
大概好似係Tiger ...
阿洛 發表於 10-2-2010 01:55 PM

Tigger uppercut 弱左 ~~~ oh no ~~~~ :63:

Rose仍然好難用 ~~~ :31:
唔係有行版咩? (好似SF IV咁日文英文都有?)
阿洛 發表於 10-2-2010 01:57 PM

咁行版有冇個d免費衫用架 ~~~~ :?
其實ssf4我應該買日版定美版 ~~~
黑色三連敗 發表於 10-2-2010 12:43 PM

睇價錢同特典la, 反正遊戲碟本身的內容一樣.
咁行版有冇個d免費衫用架 ~~~~
黑色三連敗 發表於 10-2-2010 02:24 PM

我估應該有
Tigger uppercut 弱左 ~~~ oh no ~~~~

Rose仍然好難用 ~~~
黑色三連敗 發表於 10-2-2010 02:23 PM

sagat 就算減弱少少, 都只係由 "超屈機超強角" 變成 "屈機強角", 仍然係強者~
街霸個d連技真係 ~~~ 到而家我都仲係停留係街霸2階段  不過您好我d ~~~ 呢期我打親都未win過  ...
黑色三連敗 發表於 10-2-2010 12:41 PM

我用ryu/ken 都只係用番sf2代年的combo, 用其他人更加無咩連技可言.

鐵拳比賽? 睇比賽video 我都睇得明gei, 但如果自己落場, 一遇到真正高手我就會俾人秒殺la.
更新:
有關balance 既外國Capcom官方翻譯: 有興趣可去睇睇.
外國Capcom 官網blog 翻譯:
http://www.capcom-unity.com/jgon ... blog:_buff_not_nerf
咁行版有冇個d免費衫用架 ~~~~
黑色三連敗 發表於 10-2-2010 02:24 PM

依奇怪:
"As Ms. Shiozawa mentioned on her blog last week, the alternate costumes for Guile, Blanka, Dhalsim, Gen, and Fei Long will be available from the start as a special feature."

咁仲係咪特典先有?...英文blog 只講"will be available from the start as a special feature" 無講係初回... 但日文個blog 大大隻字初回特典...????:?
依奇怪:
"As Ms. Shiozawa mentioned on her blog last week, the alternate costumes for Guile, Bla ...
阿洛 發表於 10-2-2010 02:52 PM

如果有唔同, 應該係日文版為準.

我估呢幾件初  9成9係DLC,  初回版就送個DLC俾你, 第二批貨/二手就要自己俾錢download.
如果有唔同, 應該係日文版為準.

我估呢幾件初  9成9係DLC,  初回版就送個DLC俾你, 第二批貨/二手就要 ...
getterwing2 發表於 10-2-2010 03:29 PM

應該都送係DLC code.
但好似某幾件係初回限定. (話就話唔會另行發售)
應該都送係DLC code.
但好似某幾件係初回限定. (話就話唔會另行發售)
阿洛 發表於 10-2-2010 03:34 PM

"初回限定"  的意思我諗係指 "送DLC code", 未必係指果件衫以後冇得賣.
以capcom性格, 做左件衫出來實賺到盡.
我估應該有
getterwing2 發表於 10-2-2010 02:26 PM

有就好啦 ~~~ :43:
sagat 就算減弱少少, 都只係由 "超屈機超強角" 變成 "屈機強角", 仍然係強者~
getterwing2 發表於 10-2-2010 02:27 PM

上網見日本比賽,Sagat俾印度佬打到慘不忍睹 :68: